OPINIONS

Έλενα Παπαρίζου, καλωσόρισες πίσω στο θρόνο σου

Σε κάθε επεισόδιο του The Voice αποδεικνύει πως είναι η πιο λαχταριστή Ελληνίδα σταρ. Γιατί παθιασμένη, αυθόρμητη και ακομπλεξάριστη ποτέ δεν έπαψε να είναι.

Πάνε 4 1/2 χρόνια από τότε που την βάλαμε στο Hall of Femme μας. Μάλλον βιαστήκαμε, αφού η Έλενα (και τα υπέροχα πόδια της) κάνει ένα θεαματικό comeback τόσο στο γαλαξία του σέξι όσο και συνολικά εντός του οπτικού μας πεδίου.

Κάποιος θα πρέπει μάλλον να υπενθυμίσει στην Έλενα ότι υπάρχει μια τηλεοπτική κάμερα καρφωμένη πάνω της. Γιατί το κορίτσι από τη Σουηδία, που μας πήρε τα μυαλά πίσω στο 1999 (και συνολικά της Ευρώπης το 2005 με το Γιουροβιζιονικό My Number One-τότε που, αν δεν την είχε καταβάλει η κούραση χρόνων, είχε την δυνατότητα να κάνει όντως Ευρωπαϊκή καριέρα), μοιάζει να το ξεχνά.

Εκτός και αν θυμάσαι εσύ κάποια άλλη σταρ του βεληνεκούς της που να μην κολλάει να πέφτει κυριολεκτικά στα πόδια παίκτριας προκειμένου να την κάνει δική της.

Ή να φλερτάρει τόσο αυθεντικά και αποτελεσματικά με τον 18χρονο Θεσσαλονικιό που κυριολεκτικά έμεινε κόκκαλο όταν την είδε να τον πλησιάζει με ‘άγριες’ -όσον αφορά την διεκδίκηση του από τους υπόλοιπους κριτές- διαθέσεις.
 

Δυο μόνο στιγμιότυπα από μια τηλεοπτική παρουσία που μας θύμισε ότι η Παπαρίζου ήταν και παραμένει ένα τόσο αυθεντικό και ακομπλεξάριστο πλάσμα που, κανονικά, θα έπρεπε να το πάρουν οι επιστήμονες στα εργαστήρια προς μελέτη και, φυσικά, επείγουσα κλωνοποίηση.

Συνολικά εννοούμε, Πάνο Μουζουράκη, όχι μόνο στο συγκεκριμένο μέρος της ανατομίας της που ζήτησες με περισσό ενθουσιασμό από τον σκηνοθέτη να κάνει κοντινό.

Κάτι που είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω και από κοντά, τόσο στις 2-3 συνεντεύξεις που κάναμε μαζί όσο και στο backstage φωτογραφήσεων, όπως αυτή σε σουίτα της Μεγάλης Βρετανίας που βλέπεις εδώ και που, κατά τη γνώμη μου, αποτελεί και τη πιο αγέρωχα σέξι λήψη που έχει κάνει ποτέ Ελληνίδα.

 

Εκεί που αυτό που μου έχει μείνει καρφωμένα ανεξίτηλα στον εγκέφαλο είναι το ίδιο ‘είμαι γυναίκα του κεφιού’ σήμα καμπάνα γέλιο της που ακούς διαρκώς στο The Voice.

Καθώς επίσης η απίστευτη άνεση με την οποία –παρά τα παραπανίσια κιλά της– κυκλοφορούσε με μπικίνι στο παρασκήνιο της φωτογράφησης. Εκπέμποντας ταυτόχρονα τεράστια αυτοπεποίθηση και άγνοια κινδύνου. Και παραμένοντας, πάραυτα, μια γυναίκα που θα σκότωνες για να έχεις την ευκαιρία να ξυπνάς δίπλα της κάθε πρωί.

Εννοείται πως έχει δίκαιο η Έλενα όταν δηλώνει πως

Δεν με κάνουν τα κιλά μου τραγουδίστρια, αλλά η φωνή μου. Σίγουρα μια ωραία εικόνα βοηθάει, αλλά η φωνή προέχει πάντα

Ούτε είμαστε τόσο, μα τόσο, πια επιφανειακοί ώστε να εστιάζουμε στο γεγονός του πόσο της πάνε πάλι τα σορτσάκια που φοράει στο The Voice και γενικώς το styling της που τονίζει όλα τα προσόντα της (χείλια, στήθος, πόδια) και κρύβει τις όποιες ατέλειές της (το να αγαπάς π.χ. το μουσακά όσο εκείνη και οι six pack κοιλιακοί δεν πάνε πακέτο).

Με άλλα λόγια, δεν γράφουμε εδώ για αυτή, ύστερα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή σε κάθε διαδοχικό επεισόδιο μοιάζει να είναι όλο και πιο αδύνατη.

Ούτε επειδή συγκριτικά, η Έλενα Τσαγκρινού που παρουσιάζει το backstage, η μοναδική δηλαδή Ελληνίδα τραγουδίστρια τα τελευταία χρόνια που είναι εξίσου λαχταριστή, θυμίζει κοριτσάκι που μόλις μαθαίνει πως να είναι γυναίκα.

Γράφουμε γιατί η συχνή πλέον επαφή μας με την νέα και βελτιωμένη (μετά τον χωρισμό από τον Τόνι -για τον οποίο μάγκικα δεν γύρισε ποτέ να πει κακή λέξη- και τον γάμο της) Έλενα (που υπήρξε ένα διάστημα που, όπως δήλωσε, είχε χάσει την έμπνευσή της, είχε σταματήσει να ακούει μουσική και γενικώς ήταν σε φάση shutdown) μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πόσο πραγματικά ξεχωριστή περίπτωση γυναίκας αποτελεί.

Μια 34χρονη -πλήρως συνειδητοποιημένη γυναίκα με τα όλα της- που τιμά τον άντρα («Τι πρέπει να έχει ένας άντρας για να βρεθεί δίπλα μου; Χαρακτήρα! Και να είναι ένα καλό παιδί. Όλα τα άλλα είναι μηδέν») και το στεφάνι της (επίσης αποτελεί συνολικά τιμή για το γυναικείο φύλο στο οποίο ανήκει).

Προσέχει πλέον πολύ που βάζει την υπογραφή της.

Λυπάμαι για ένα πράγμα: ο πατέρας μου με είχε μεγαλωμένη λίγο αγοροκόριτσο. Ό,τι έλεγε στον αδερφό μου, το έλεγε και σε μένα και την αδερφή μου. Μου έλεγε “το πουλί σου και την υπογραφή σου να προσέχεις που τα βάζεις”. Την υπογραφή μου μάλλον δεν κατάλαβα

Και ποτέ δεν ξεχνά, ευτυχώς για εμάς, τη συμβουλή της Νανάς Μούσχουρη

H Νάνα Μούσχουρη μου είχε πει ‘κορίτσι μου, πρέπει να ερωτεύεσαι κάθε μέρα!’. Κι από τη μέρα που μου το είπε, εγώ βρίσκω αφορμές ώστε κάθε μέρα να ερωτεύομαι. Οτιδήποτε απλό και καθημερινό

Γιατί της πάει της Έλενας να είναι ερωτευμένη. Και, όταν αυτό συμβαίνει, το σύμπαν της το επιστρέφει επί δέκα, αφού οι πάντες (από την κάμερα μέχρι όλους εμάς) καταλήγουν να είναι αθεράπευτα ερωτευμένοι, με τη σειρά τους, μαζί της.