Η γενιά που μιλάει χωρίς φόβο

Αυτοί είναι η φωτιά μετά από τη μεγάλη έκρηξη.
SHARES

Οι νέοι σήμερα είναι αδιαμφισβήτητα πιο απελευθερωμένοι από ποτέ άλλοτε. Δεν φοβούνται να πουν την γνώμη τους, να ξεκινήσουν τη συζήτηση, να πάνε κόντρα στο ρεύμα, να παραδεχτούν ό,τι τους αρέσει και να απαντήσουν σε ό,τι δεν τους αρέσει.

Είμαστε στην εποχή, που η επικοινωνία είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της καθημερινότητας μας και ο καθένας μας είναι πομπός της. Τον μεγαλύτερο ρόλο στην επικοινωνιακή έκρηξη έπαιξε φυσικά η συσκευή, που κανείς δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτή. Το κινητό. Και ειδικά από τότε που το mobile internet μπήκε μια για πάντα στη ζωή μας, η έκφραση έγινε ακόμη πιο δυνατή.

Υπάρχει επομένως αυτή η γενιά των 18-24, που έκανε τα πρώτα της βήματα πάνω στη μεγάλη έκρηξη της επικοινωνίας και είναι αυτή η ίδια, που τη χειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά μέσα, παραδοσιακά και νέα.

Είτε μέσω facebook είτε μέσω insta είτε μέσω καναλιού στο youtube είτε με tweets, όλοι εκείνοι που μόλις μπήκαν στον ενήλικο κόσμο αναρτούν τη γνώμη τους, αντιδρούν και φτιάχνουν τους δικούς τους κανόνες, μιλώντας για όλα όσα τους καίνε.

Μπορεί κάποιος να στείλει ένα tweet ή ένα dm σε έναν πολιτικό, να κάνει video response σε έναν σταρ που του τη σπάει ή σε έναν που θαυμάζει, να αποκτήσει περισσότερους ακόλουθους στο Instagram από κάποιον που εμφανίζεται στην τηλεόραση. Και με όλα αυτά να επηρεάσει και να επηρεαστεί από συνομίληκούς τους και όχι από αυτούς, που παλαιότερα θα του επέβαλε η κοινωνία ή τα μέσα.

Εγώ ανήκω σε μια γενιά λίγα χρόνια μεγαλύτερη, τη γενιά της "αναπάντητης" που έζησε τα εφηβικά και τα πρώτα της ενηλικίωσης χρόνια με τους πιο συμβατικούς τρόπους επικοινωνίας.

Πολλές φορές σκέφτομαι πόσο ωριμότερα στις απόψεις τους είναι σήμερα τα παιδιά σε σχέση με εμάς. Νιώθω ότι όσοι είναι στα late teens και στα early tweenties, ξέρουν τι πάει λάθος με τον κόσμο και κάνουν τα πάντα για να τον αλλάξουν. Οπότε πιστεύω ότι είναι πολύ τυχεροί που έχουν τα μέσα να εκφραστούν και που το εκμεταλλεύονται σε κάθε ευκαιρία.

Για να χρησιμοποιεί όλα αυτά τα μέσα, από το τηλεφώνημα και το απλό μήνυμα μέχρι όλα τα σόσιαλ, το F2G είναι όλα αυτά τα χρόνια εδώ, για να κάνει την επικοινωνία τους ακόμη πιο δυνατή και ακόμη πιο ελεύθερη.

Βρες το πακέτο που σου ταιριάζει και μίλα για όλα αυτά που καίνε μέσα σου.

Share
 

24Media Network

Αργεντινή - Ισπανία 75-95: Στην κορυφή του κόσμου η απόλυτη ομάδα

Μια καταπληκτική Ισπανία, μια υπέροχη ομάδα, μια πραγματική παρέα, διέλυσε την Αργεντινή (95-75) στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας και αναδείχθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια κόσμου.

 
POP για τις δύσκολες ώρες

PODCAST

Γιατί το 'Joker' κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι της Βενετίας

Πώς κέρδισε το 'Joker' το μεγάλο βραβείο και πώς θα επηρεάσει την υπόλοιπη χρονιά; Ποια ήταν η πραγματικά καλύτερη ταινία του φεστιβάλ και ποιο νέο όνομα σκηνοθέτη πρέπει να θυμάσαι; Θα είναι αυτά τα χειρότερα βραβεία του event για τον ιστορικό του μέλλοντος;

Ο Χρήστος Χρήστου γιορτάζει χωρίς την οικογένειά του

Με αφορμή τα 25α γενέθλια του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, το Oneman μίλησε με τον πρόεδρο του ΔΣ. για όσα έγιναν μέχρι σήμερα και όσα επιφυλάσσει το μέλλον.

Social Man
PROMO