OPINIONS

Πώς θα μένεις κολλημένος με τις σειρές σου ακόμα και στις διακοπές

Ή αλλιώς πώς θα σταματήσεις να αγωνιάς για τη συνέχεια στην αγαπημένη σου σειρά.

Δεν ξέρω αν είσαι απ’ αυτούς τους τύπους που στις διακοπές τους τα αφήνουν όλα πίσω, που θεωρούν ότι “ξεκούραση ίσον αποκοπή από την καθημερινότητα”, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα στερηθούν κάποιες υπερπολύτιμες απολαύσεις… Εμένα, πάντως, μη με υπολογίζεις ως κομμάτι αυτής της βαρετής κατάστασης. Γιατί κακά τα ψέματα, ωραίες οι διακοπές -μάλλον όχι απλά ωραίες, ονειρικές- αλλά αν δεν είχαμε εφεύρει και ένα μάτσο απολαύσεις να γεμίζουν τις συνηθισμένες ημέρες μας, δύσκολα θα τη βγάζαμε καθαρή. Και αυτές οι απολαύσεις, δεν βρίσκω ούτε έναν σοβαρό λόγο, ούτε έναν αναθεματισμένο σοβαρό λόγο, γιατί θα πρέπει να μένουν πίσω στην πόλη και να μη μας ακολουθούν και στο νησί ή στο βουνό (εγώ δεν κρίνω) που θα διαλέξουμε για απόδραση.

Άλλωστε, και τον καφέ μας δεν τον αφήνουμε πίσω, συνεχίζουμε να τον πίνουμε, παρότι δεν χρειάζεται να μας ξυπνήσει απ’ τις 8 το πρωί, έτσι δεν είναι;

Το προηγούμενο σαββατοκύριακο βρέθηκα στη Ναύπακτο για τρία βράδια με το έτερον ήμισυ (αν δεν σου βγαίνουν οι αριθμοί, είναι γιατί έκατσα και τη Δευτέρα, είχα κολλήσει ένα ρεπουδάκι) και νομίζω, ότι αν δεν έβλεπα το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones, αυτή η μίνι απόδραση θα μετατρεπόταν αυτόματα σε μίνι εφιάλτη (ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ). Είναι η τελευταία σεζόν γκαντάμνιτ, γιατί τη λίγη ώρα που θα περάσω στο δωμάτιο του ξενοδοχείου θα ήταν πιο λογικό να χαζέψω μια αδιάφορη εκπομπή στην υπερυψωμένη τηλεορασούλα και όχι το απόλυτο κόλλημά μου, γιατί να μη διαλέξω ΕΓΩ τι θα δω;

Ε και το διάλεξα. Δευτέρα μεσημεράκι, πριν καν δω σπόιλερ, πριν καν αρχίσω να μισώ όποιον γεμίζει με πρόωρα Jon Snow memes το Twitter, έκατσα να δω το 4o επεισόδιο του GoT στο laptop μου, με το Novaflix, τη νέα υπηρεσία της Nova μέσω internet.

Η νέα υπηρεσία προσφέρει πρεμιέρες και εκατοντάδες ταινίες, δημοφιλείς σειρές, επιλεγμένα Nova Box Sets με συγκεντρωμένους όλους τους κύκλους των σειρών, το FOX Play, τα 4 Κανάλια Novacinema, το Novalife και τα κανάλια FOX & Fox Life.

Ε και από όλα αυτά, το μόνο που επέλεξα ήταν να δω το Game of Thrones. Νομίζω δικαιολογημένος (σε αντίθεση με τώρα πια που έχω γυρίσει σπίτι και βλέπω ό, τι μα ό, τι υπάρχει).

Και αν μου πει κάποιος “διακοπές ήσουν; Δεν μπορούσες να κρατηθείς λίγο χωρίς να δεις σειρά;”, τότε θα του απαντήσω ότι, πρώτον, κατά μία έννοια κρατήθηκα, γιατί μέσα στις επιλογές υπάρχει και το ‘Black Sails’, μία σειρά που λατρεύω και ότι δεύτερον, εδώ συμβαίνει το ίδιο που λέγαμε και πριν για τον καφέ. Ναι, σίγουρα θα μπορούσα να είχα συνεχίσει τη Δευτέρα μου και χωρίς να έχω πιει τον πρωινό μου καφέ, όπως κάνω στην κανονική ζωή, αλλά γιατί να φερθώ τόσο άσχημα στον εαυτό μου; Γιατί να περάσω όλη την υπόλοιπη ημέρα μου νιώθοντας μονίμως ότι κάτι μου λείπει, ότι κάτι δεν γίνεται σωστά, παρότι οι προϋποθέσεις είναι οι κατάλληλες για να πάνε όλα όπως τα θέλω;

Και αυτό που είπα προηγουμένως για το ‘Black Sails’ το εννοούσα, γιατί με τη δυνατότητα που σου δίνει το Novaflix να κατεβάσεις μία σειρά/ταινία και να την δεις offline, είχα ήδη κατεβάσει δύο επεισόδια της τρίτης σεζόν της σειράς, από φόβο μήπως το Wi-Fi του δωματίου τελικά αποδεικνυόταν ανύπαρκτο.

Το μόνο που χρειάζεται για να αρχίσεις να απολαμβάνεις τα οφέλη του Novaflix είναι να εγγραφείς ηλεκτρονικά και να ξεκινήσεις να βλέπεις ταινίες και σειρές εντελώς δωρεάν για 30 ημέρες. Δεν χρειάζεται να περιμένεις να έρθει “κάποιος” να στο εγκαταστήσει, το έχεις άμεσα διαθέσιμο με αυτήν την απλή κίνηση. Οπότε αν είσαι σαν εμένα (και είμαστε πολλοί, άσ’ τους να λένε), μπορείς να το κάνεις αυτό ακόμα και λίγο πριν ξεκινήσεις τις διακοπές σου, συνεχίζοντας να έχεις την επαφή με τις σειρές που έχεις κολλήσει όπου κι αν είσαι.

Είδα GoT στη Ναύπακτο, με κρύο καφέ, στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου, με θέα τη θάλασσα… Έλα και πες μου εσύ τώρα ότι αυτό δεν είναι διακοπές.