ΣΤΗΛΕΣ

Πρωτοχρονιάτικο παραμύθι με όνομα

Αυτό το παραμύθι έχει πρωταγωνιστή και μία ευχή για τα παιδιά που δε ζουν τις γιορτές όπως εμείς.

Γεια σας και χρόνια πολλά! Σήμερα θα ήθελα να σας διηγηθώ ένα παραμύθι από εκείνα τα παλιά που άρχιζαν με την "κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη". Μικρή σημασία έχει αν αυτά που θα γράψω, είναι αληθινά ή όχι. Το σίγουρο είναι ότι όπως όλα τα παραμύθια, έτσι κι αυτό έχει τον δικό του "ήρωα". Έναν ήρωα και τις πρωτοχρονιές του. Ή έστω, κάποιες από αυτές. Αν έχει όνομα ο πρωταγωνιστής μας; Ας του δώσουμε ένα. Ας τον πούμε Θανάση, ή μάλλον πιο σωστά, Θανασάκη, αφού στο ξεκίνημα του παραμυθιού, ο "ήρωάς" μας είναι μικρούλης. Αν και, για να είμαστε τελείως σωστοί, θα τον γνωρίσουμε ως Ντίνο. Σας μπέρδεψα; Ας δώσουμε λοιπόν "κλώτσο" στην κόκκινη κλωστή να γυρίσει, παραμύθι ν' αρχινίσει, για να λυθούν όλες οι απορίες.

Διαβάστε περισσότερα

Οι 21 κανόνες της '21'

Τσόχα, μάρκες, μάνα, στούκα και καλές γιορτές.

Γιορτές σημαίνουν μαζώξεις στα σπίτια και οι μαζώξεις στα σπίτια, εκτός από μπόλικο φαγητό, ποτό και χορό, σημαίνουν και χαρτί. Όλη η παρέα, καθισμένη γύρω από ένα πράσινο τραπέζι, συζητάει, πίνει, καπνίζει και γελάει, όσο οι μάρκες και τα φύλλα πάνε και έρχονται.

Διαβάστε περισσότερα

Aκόμα ψάχνουμε τον λόγο που φάγαμε τόσες ώρες βλέποντας Power Rangers

Kανείς δεν αμφιβάλλει για την τρουίλα της σειράς αλλά και κανείς ποτέ δεν προσπάθησε στο σενάριο.

Ξέρετε υπάρχει στη γλωσσολογία και γενικότερα στις κοινωνικές επιστήμες μια εμμονή στην εισαγωγή πάρα πολλών ερευνών να βάζεις έναν εξωγήινο να φέρνει μια νέα οπτική επί του θέματος. O εξωγήινος στα παραδείγματα αυτά έρχεται και δήθεν κοιτάει ένα πράγμα που όλη η ανθρωπότητα έχει μάθει να το θεωρεί φυσικό και προσφέρει μια νέα οπτική πάνω στο ζήτημα, ακριβώς επειδή έρχεται από το πουθενά και δεν έχει επενδύσει συναισθηματικά ή ιδεολογικά πάνω σε αυτό.

Διαβάστε περισσότερα

Όταν οι National έπιναν μπύρα μαζί με τον κόσμο στη Λισαβόνα

Με την αφορμή του ερχομού της μπάντας στην Αθήνα, αποθεώνουμε τον Matt Berninger και το συναυλιακό του μεγαλείο.

Η σημερινή είναι μια ημέρα γιορτής. Και National, ΚΑΙ Idles, μαζί, την ίδια μέρα, στο Athens Rocks. Το καλοκαίρι είναι ήδη γαμάτο, αφού ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα του καιρού μας (που χαρίζει ΑΠΙΘΑΝΑ λάιβ) και μια εδώ και τώρα αγγλική μπάντα που αποτελεί ένα από πιο καυτά ονόματα της χρονιάς, θα μας χαρίσουν σίγουρα ένα αξέχαστο βράδυ.

Διαβάστε περισσότερα

Οι 29 κανόνες του GNTM

Από το φρύδι του Σκουλού μέχρι τα τραγούδια της Καγιά.

Το βλέπουμε, δεν το κρύβουμε. Έχουμε γράψει άλλωστε για αυτό με μπόλικες αφορμές. Τώρα λοιπόν που το GNTM 2 βαδίζει προς την ολοκλήρωσή του, καθόμαστε μπροστά στην οθόνη με ποπ κορν και καταγράφουμε τους κανόνες του.

Διαβάστε περισσότερα

Όταν ανησυχούν για σένα τα παιδιά σου

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για την πρώτη φορά που κατάλαβε ότι τα παιδιά ανησυχούν για τον πατέρα τους.

Όταν είσαι μικρός έχεις να ανησυχούν για σένα οι γονείς σου. Νομίζω ότι το “φόρεσε ένα μπουφάν, κάνει κρύο” λίγο-πολύ το έχετε ακούσει άπαντες από μια αγχωμένη μητέρα. Αργότερα, βέβαια, ήρθατε στα λόγια της, βλέποντας τα δικά σας παιδιά να βγαίνουν ντυμένα τριαλαρί- τριαλαρό, με θερμοκρασία υπό το μηδέν.

Διαβάστε περισσότερα

Σου δίνουμε τη λέξη, βρίσκεις αν είναι ελληνικής ή ξένης ετυμολογίας;

Πόσο καλά ξέρεις την ετυμολογία 10 καθημερινών λέξεων.

Οκ, ξεφεύγουμε λίγο για ακόμα μια φορά από το γεγονός ότι κάθε λέξη που ομιλεί κάθε λαός εκεί έξω έχει ρίζα από τα ελληνικά. Ξεφεύγουμε λίγο βρε αδερφέ και πάμε σε πιο επιστημονικά μονοπάτια. Έτσι, για να γίνει το κουίζ. Αν ήταν όλα ελληνικά, θα είχε οποιοδήποτε νόημα.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO