ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το Varkiza resort είναι ένα ολόκληρο νησί στην Αθήνα

H 4η βουτιά έμελλε να γίνει στην Βάρκιζα, όπου μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα και να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στις Κυκλάδες.

Βάλαμε στο αμάξι να παίζει Jamie XX και πιάσαμε παραλιακή. Είχε ζέστη και σχεδόν καθόλου συννεφιά. Από τις λίγες μέρες που ο καιρός θύμιζε καλοκαίρι τον τελευταίο καιρό. Μόλις φτάσαμε στην Βάρκιζα στρίψαμε δεξιά και περάσαμε την πύλη του Varkiza Resort. Μετά δεν θέλαμε να φύγουμε.

Τέταρτη βουτιά: Varkiza Resort

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Μην μπερδεύεσαι. Το Varkiza Resort είναι το Yabanaki, απλά άλλαξε όνομα. Ιδιοκτήτης του είναι ο Αλέξης Βλαβιανός ενώ για την μεταμόρφωση του ευθύνεται ο Νίκος Μίχαλος με τον οποίο μιλήσαμε και μας είπε τα μελλοντικά σχέδια για την παραλία. Να περιμένεις θερινό σινεμά ενώ τον επόμενο χρόνο θα μπορείς μέσα από το site να κλείνεις την θέση και την ξαπλώστρα που θες. Πόσο ψαγμένα πράγματα, σκέφτηκες και εσύ ε; Περίμενε και θα τα δεις να πραγματοποιούνται.

 

Αλλά ας πούμε για όσα ισχύουν σήμερα. Είναι μια παραλία λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα που πραγματικά έχει τα πάντα και για όλα τα γούστα. Έχει beach bar, έχει υπέροχα μαγαζιά για φαγητό, έχει πολλές ξαπλώστρες, έχει υπηρεσίες που δεν φαντάζεσαι και έχει και μια θάλασσα που είναι ιδανική για να απολαύσεις το μπάνιο σου. Έχει όλα μπορείς να βρεις σε ένα νησί και ακομα περισσότερα.

 

Πρόσβαση

Για να φτάσεις Βάρκιζα υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας είναι με την κούρσα σου ακούγοντας μουσικούλα. Λίγο πριν τελειώσει η Βάρκιζα στρίβεις δεξιά και παρκάρεις σε μια από τις 1000 θέσεις parking που είναι διαθέσιμη για σένα. Ο άλλος τρόπος είναι να πάρεις το λεωφορείο 171 από το Ελληνικό και τσουπ σε αφήνει απ’ έξω. Θα νιώσεις σαν σε ελληνική ταινία της δεκαετίας του 80’ που βολτάρεις στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

 

Let me in

 

Δεν σου είπα ότι είναι σαν ένα ολόκληρο νησί; Στο είπα. Ε για να φτάσεις σε ένα νησί πρέπει να πληρώσεις. Έτσι και εδώ. Τις καθημερινές 5 ευρώ είσοδο και η ξαπλώστρα σου είναι for free ενώ τα σαββατοκύριακα είναι στα 6 ευρώ είσοδος και 5 ευρώ η ξαπλώστρα. Λογικό αν σκεφτείς οτι ανεβαίνει η ζήτηση.

Πλάτσα πλούτσα

 

Η θάλασσα είναι το ζουμί της υπόθεσης. Είναι το σημαντικό της υπόθεσης. Εδώ θα απολαύσεις το μπανάκι σου σε όλο το μήκος της. Θα αργήσεις λίγο να βουτήξεις γιατί είναι ρηχή αλλά σε άλλους αρέσει αυτό. Πρόσεχε όπως μπαίνεις τις λίγες πετρούλες. Αν έχει και βοριά τότε τα πράγματα είναι θεσπέσια. Μούρλια. Νιώθεις ότι είσαι Μαιάμι. Δεν το λέω εγώ. Ο Xavier το είπε.

 

Φαγοπότι

Εδώ το πράγμα δεν έχει τελειωμό. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Nova Gea

 

Μόλις μπαίνει στο αριστερό σου χέρι θα δεις φρούτα και λαχανικά να σου μιλάνε στην βιτρίνα. Η διαδικασία είναι απλή. Διαλέγεις τα αγαπημένα σου, αυτά μπαίνουν σε έναν αποχυμωτή, ο οποίος γεμίζει το ποτήρι σου που έχεις τοποθετήσει ακριβώς κάτω από την βιτρίνα. Όλοι οι χυμοί είναι χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά ενώ μπορείς να συνδυάσεις τα φρούτα και τα λαχανικά με βότανα. Αν δεν μπορείς να επιλέξεις από μόνος σου τότε κοίτα τον κατάλογο με τις συνταγές που έχει έτοιμες. Ρόφημα αντιγήρανσης, ρόφημα καπνιστή, ρόφημα αθλητή και άλλες “γεύματα” που μπορείς να πιεις

 

Ben n’ Jerry’s

 

Τα παγωτά, τα ξέρεις. Δεν χρειάζονται συστάσεις. Λίγο πιο δίπλα μπορείς να πάρεις και τον καφέ σου αλλά και αν θες κάτι γρήγορο να καλύψεις την λιγούρα σου. Ποικιλία από σφολιατοειδή, μπακέτες ενώ υπάρχουν και σαλάτες, αραβικές πίτες και club sandwich. Όλα αυτά μπορείς να τα δοκιμάσεις και στην ξαπλώστρα σου, αραχτός και με θέα την θάλασσα.

Vicenzo

 

Το Vicenzo το ξέρεις. Είναι εκείνο το ιταλικό στην Γλυφάδα που κάθε φορά που περνάς είναι γεμάτο και έχεις φάει αυθεντική ιταλική πίτσα. Ε τώρα κατέβηκε στην Βάρκιζα και μπορείς να την απολαμβάνεις πάνω στην άμμο, μερικά μέτρα από την θάλασσα. Αν θες καυτερή τότε δοκίμασε την Diavola, αν προτιμάς την special τότε η quattro stagioni είναι για σένα, ενώ αν είσαι μακαρονάς προτίμησε την alla crudaiola. Όλες οι πίτσες φτιάχνονται σε ξυλόφουρνο μπροστά στα μάτια σου.

 

Moana

 

Το πρώτο από τα δύο beach bar που διαθέτει το resort. Ανοιχτό από το πρωί για καφέ, ποτό και φαγητό σου δίνει την δυνατότητα να αράξεις και στις μαξιλάρες του μπροστά από το bar. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μπορείς να ακούσεις μουσικές από γνωστούς dj. πίνοντας το cocktail σου. Επειδή σου αρέσει να ξέρεις τι να πιείς εμείς δοκιμάσαμε το Diosa και το Red Margarita. Κάτι που πρέπει να ξέρεις είναι ότι μετά τις 7 το απόγευμα δεν έχει είσοδο το resort οπότε μπορείς να έρθεις και να απολαύσεις το ποτό σου πάνω στην θάλασσα. 

Τρελός Γαίδαρος

 

Εδώ μόνο καλαμάκια. Χοιρινά, κοτόπουλο, μοσχαρίσια, κεμπάπ. Πόσες φορές δεν έχεις βρεθεί απλωμένος στην ξαπλώστρα μετά από μαραθώνιο ρακέτας και το μόνο που θες είναι καλαμάκια. Ε εδώ βρίσκονται ακριβώς πίσω σου. Σε απόσταση αναπνοής. Και είναι ζουμερά, πανφρεσκα και φτιαγμένα εκείνη την ώρα μπροστά σου.

Isalos

 

Μια ψαροταβέρνα πάνω στο κύμα. Μία ψαροταβέρνα όπως πρέπει να είναι. Σε έναν χώρο που μυρίζει θάλασσα, με φρέσκα ψάρια από την θάλασσα ενώ ακούς ελληνική μουσική. Ανοιχτό από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ προσφέρει καλαμαράκια, γαύρο, σαρδέλα και άλλη μεγάλη ποικιλία.

 

Holy Spirit

 

Το Holy Spirit από την Γλυφάδα κατέβηκε στην Βάρκιζα ακριβώς πάνω στο κύμα. Μπροστά από το bar μπορείς είτε να κάτσεις στις μαξιλάρες είτε στις ξαπλώστρες και να πιείς τον καφέ σου είτε το Zombie σου. Αν πας νωρίς μπορεί να δεις και τον Xavier αφού τώρα τελευταία το “γραφείο” του είναι εκεί.

Ήρωας #1

 

Ο Xavier Μισαηλίδης είναι η ψυχή του Holy Spirit και πάντα κάνει αυτό που του αρέσει “Πάντα ήθελα ένα beach bar. Καθημερινές καθόμαστε μέχρι τις 2:00 με 2:30 πολλές παρέες έρχονται για ποτό το βράδυ. Είναι πολύ ωραία. Με δάδες και την θάλασσα να ακούγεται (…) Στις 2 Ιουλίου έχουμε πάρτυ με djs του Nitro Radio. Και στην τελική τι να μας πει το Μαιάμι!” Όλα αυτά μας τα είπε ενώ έφτιαχνε το summer spirit με tequila, γρανίτα καρπούζι, πουρέ ανανά, elderflower και φρέσκο lime.

Sundara

 

Στην δεξιά πλευρά όπως μπαίνεις υπάρχει το Sundara, ένας όμορφος χώρος με cafe και εστιατόριο με πληθώρα πιάτων. Στα δεξιά είναι και οι ξαπλώστρες, οι λίγο πιο όμορφες, οι λίγο πιο λουξ. Ρώτα για να μάθεις αν θες.

Ο/H Ναυαγοσώστης

 

Στην παραλία υπάρχουν δύο πύργοι ναυαγοσωστών και στον έναν από τους δύο συναντήσαμε τον Φώτη. “Δεν έχουμε ζήσει εδώ περίεργα σκηνικά. Είναι ήρεμη και ασφαλής θάλασσα. Σαν δουλειά του έχει τα καλά της, έχει και τα κακά της. Έχει μεγάλη ευθύνη αλλά μου αρέσει”.

Αθλοπαιδιές

 

Το Varkiza Resort διαθέτει 3 γήπεδα beach tennis και 4 γήπεδα beach volley. Μην αγχώνεσαι, την ρακέτα σου μπορείς να την παίζεις όπου θες αλλά υπάρχουν και ειδικοί χώροι για να μην κυνηγάς το μπαλάκι. Υπάρχουν επίσης σχολές wind surf και sup αλλά και σχολή που μπορείς να δοκιμάσεις αθλήματα με μηχανοκίνητη εμπειρία. Εκεί συναντήσαμε τον Θοδωρή.

 

Ήρωας #2

 

“Είμαστε στην καλύτερη παραλία και στην καλύτερη σχολή με τους καλύτερους δασκάλους και εκπαιδευτές” Δεν ήμουν σίγουρος αν υπερβάλλει ή όχι οπότε τον ρώτησα τι αθλήματα μπορεί να κάνει κανείς “water ski, wakeboard, wake surf και θαλάσσιο ποδήλατο. Όλοι οι εκπαιδευτές έχουν μεγάλη εμπειρία και μερικοί είναι προπονητές εθνικής. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια και δεν πρέπει κανείς να φοβάται να τα δοκιμάσει” Τι ήθελα και τον ρώτησα αν του αρέσει η δουλειά που κάνει “Εσύ έχεις γραφείο, σωστά; Ε, εμένα το γραφείο μου είναι εδώ. Πως σου φαίνεται” και μου έδειξε την παραλία. Στράβωσα λίγο τα μούτρα μου να πω την αλήθεια.

Συμπέρασμα

 

Το συμπέρασμα είναι ένα. Στο Varkiza resort έρχεσαι το πρωί και μένεις μέχρι το βράδυ και νιώθεις σα να είσαι σε νησί. Θα κάνεις το μπάνιο σου, θα διασκεδάσει, θα πιείς, θα καλύψεις την λιγούρα σου και όλα αυτά πάνω στην θάλασσα. Με λίγα λόγια το Varkiza Resort είναι η απόλυτη παραλία για να νιώσεις το καλοκαίρι στην Αττική. Απλά και ξεκάθαρα.