HOMME ALONE

Αντιμέτωπος με μια κατσαρίδα-εισβολέα

Ένας συντάκτης που δεν μπορεί με τίποτα να ακούσει το 'κρακ' της κατσαρίδας περιγράφει μια αληθινή ιστορία που θα φέρει την ανθρωπότητα πιο κοντά.

Τετάρτη, μόλις έχει βραδιάσει. Μπαίνω στο δωμάτιο. Όλα στη θέση τους. Τρία παντελόνια στο πάτωμα, περίπου 4,5 ευρώ σε ψιλά σκόρπια κάτω από το κρεβάτι, μια καρέκλα σκεπασμένη με ρούχα, αριστερά παπούτσια, δεξιά παπούτσια, ο καθρέφτης στη θέση του, τα μπουφάν κρεμασμένα παραδίπλα, μια κατσαρίδα πάνω σ' ένα πράσινο τζάκετ.

Διαβάστε περισσότερα

736 μέρες (και νύχτες) χωρίς σεξ

Ένας συντάκτης γράφει για την περίοδο που εκ των πραγμάτων πήγαινε μόνο για ψάρεμα και υπενθυμίζει πως ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό.

Μικρός δεν κρατούσα ημερολόγιο, οπότε απ' τη μέρα που ήρθα ολόκληρος στο ΟΝΕΜΑΝ, είπα να βγάλω όλα τα σώψυχά μου εδώ που τουλάχιστον θα τα διαβάσουν και δυο ανθρώποι. Έχω γράψει για εκείνο το σκοτεινό πρωινό που είχα ξυπνήσει με ένα μπροστινό δόντι λιγότερο, έχω θυμηθεί τη χρονιά που με χώρισε αυτή που υπολόγιζα για μάνα των παιδιών μου και έχω εξομολογηθεί και μερικά πιο σοβαρά πράγματα.

Διαβάστε περισσότερα

H μοναξιά του σουβλιστή

Κάθε Πάσχα η ίδια ιστορία. Εγώ και το αρνί σε ένα μπραντεφέρ από το οποίο κανείς μας δεν βγαίνει κερδισμένος.

Πάνε δέκα χρόνια πλέον από την πρώτη φορά που κατέβηκα στο εξοχικό της μέλλουσας συζύγου μου στη Ναύπακτο για να κάνουμε Πάσχα οικογενειακώς. Οπότε, όπως συμβαίνει με κάθε 'ψάρακα', βρέθηκα χωμένος στη χειρότερη αγγαρεία από όλες, να γυρίζω δηλαδή για ώρες ατέλειωτες τη σούβλα. Μόνο που πάλιωσα αλλά μυαλό, οι άλλοι, δεν έβαλαν.

Διαβάστε περισσότερα

Βγαίνοντας πληγωμένος από μια τοξική σχέση

Ένας αναγνώστης του ΟΝΕΜΑΝ μοιράστηκε μαζί μας μια πολύ προσωπική του εμπειρία και μετά από μια συζήτηση μαζί του, τη δημοσιεύουμε.

Το κείμενο που ακολουθεί πήγε και ήρθε μεταξύ του αναγνώστη και των συντακτών του site 2-3 φορές, καθώς του ζητήσαμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ιστορία του και πλέον κρίνουμε ότι μπορεί να δημοσιευτεί. Το θέμα που θίγει άλλωστε είναι οι τοξικές σχέσεις, η δύσκολη πορεία μέσα σε μια τέτοια, αλλά και τα τεράστια κενά που αφήνει πίσω της. Είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολλούς από εμάς.

Διαβάστε περισσότερα

'Ζώντας' εξαρτημένος απ' τον τζόγο

Ένας συντάκτης του ΟΝΕΜΑΝ βγαίνει απ' την ντουλάπα αρκετούς μήνες αφού βγήκε απ' το πρακτορείο, το online στοίχημα και τη μαύρη τρύπα του προβληματικού τζόγου.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι γραμμένο στο μυαλό εδώ και περίπου έναν χρόνο. Αν υπάρχει ένας λόγος που το μοιράζομαι είναι για να βοηθήσω έστω και έναν εξαρτημένο τζογαδόρο εκεί έξω να καταλάβει το παραδεχτεί το πρόβλημά του και να ζητήσει βοήθεια. Οι δικοί μου άνθρωποι ήξεραν το πρόβλημα χρόνια τώρα. Πολύ πριν το καταλάβω κι εγώ ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα

Η πιο ηρωική μου στιγμή

Η ομάδα του ONEMAN γράφει για εκείνες τις στιγμές που ο καθένας από εμάς ξεχωριστά έμεινε στην ιστορία ως ήρωας. Περίπου.

Δεν δεχόμαστε τις διάφορες ερμηνείες της λέξης "ήρωας". Για τον καθέναν από εμάς "ηρωϊκή στιγμή" μπορεί να είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Από το να σώσεις κάποιο παιδί από βέβαιο θάνατο μέχρι να βάλεις ένα buzzer beater σε ένα φιλικό. Δημιουργήσαμε την ενότητα "Teamwork" στην οποία βλέπεις δημοσιευμένο αυτό το κείμενο για να φιλοξενούμε εδώ τέτοιου τύπου συλλογικά με σκέψεις, αναμνήσεις και πιστεύω των συντακτών και των συνεργατών του ONEMAN.

Διαβάστε περισσότερα

Το πιο δύσκολο βράδυ της ζωής μου

Η συντακτική ομάδα του ONEMAN γράφει για κάτι βράδια αρκετά πιο δύσκολα από τα άλλα. Ο καθένας για τον δικό του πολύ προσωπικό λόγο.

Έρχονται κάτι βράδια σε αυτή τη ζωή που παρακαλάς ο ήλιος να μην είχε δύσει ποτέ. Είτε γιατί έχασες κάποιον αγαπημένο είτε γιατί το δικό σου θολωμένο μυαλό σε οδήγησε σε σκοτεινά μονοπάτια. Ο Θέμης σκέφτηκε να γράψουμε όλοι για το πιο δύσκολο βράδυ της ζωής μας. Δεχτήκαμε με χαρά. Μέχρι να αρχίσουμε να σκάβουμε μέσα μας για εκείνο το βράδυ που έμελλε να το θυμόμαστε για πάντα. Τόσο διαφορετικό για τον καθένα αλλά κατά κάποιο περίεργο τρόπο και τόσο ίδιο.

Διαβάστε περισσότερα
4 5 6 7 8 9 10
PROMO
Social Man