ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Επιχείρηση ράφτης: Έκλαψε και το μάτι της βελόνας

Η εμπειρία του να προσπαθείς να γίνεις ράφτης μες σε μια μέρα. Αν τα ψαλίδια μπορούσαν να διαβάσουν το κείμενο, θα έκαναν χαρακίρι.

Το πρώτο πράγμα που μου είπε ο οφθαλμίατρος στα δώδεκά μου, όταν μου ανακοίνωνε ότι πάσχω από δυσχρωματοψία, ήταν: ''Γιώργο, ελπίζω να μην θες να γίνεις πιλότος, γιατί δυστυχώς δεν μπορείς''. Είκοσι χρόνια αργότερα έχω συνειδητοποιήσει πως ο συγκεκριμένος οφθαλμίατρος μου είχε πει το ένα τρίτο της αλήθειας. Τα υπόλοιπα δύο τρίτα λένε ότι δεν θα κατάφερνα ποτέ να κερδίσω στα Worms (videogame) αν είχα την ομάδα με τα πράσινα ή τα κίτρινα σκουλήκια, αφού θα τα μπέρδευα μεταξύ τους και θα σκότωνα τα δικά μου και ότι δεν θα μπορούσα να γίνω ποτέ μου ράφτης.

Διαβάστε περισσότερα

Το babysitting είναι ο πιο γρήγορος δρόμος για να γίνεις ξανά παιδί

Η πρόκληση του να προσέχεις 4 πιτσιρίκια την ίδια στιγμή είναι ένα challenge για το σώμα, το πνεύμα και τελικά την καρδιά.

Υπάρχει μία καθοριστική στιγμή – ή τουλάχιστον στο δικό μου το μυαλό έτσι λειτούργησε – που αντιλαμβάνεσαι όντας δίπλα σε έναν ή περισσότερους ανθρώπους που δεν έχουν ζήσει ούτε καν τα 00s, ότι πέρα από ανιματέρ, πέρα από διασκεδαστής και κάποιος με τον οποίο θα περάσει ένα παιδί την ώρα του μαζί, είσαι σημαντικός. Σίγουρα όχι το κέντρο του κόσμου αλλά κάποιος ο οποίος για λίγη έστω ώρα φέρεις την ευθύνη για οποιαδήποτε νέα πληροφορία εισέλθει σε αυτόν τον παιδικό εγκέφαλο.

Διαβάστε περισσότερα

Τρέμε Άννα Κορακάκη! Ξεκίνησα μαθήματα σκοποβολής

Ένας συντάκτης του Oneman μίλησε με έναν προπονητή σκοποβολής, έριξε τις πρώτες του βολές και δηλώνει έτοιμος να κατέβει στους Αγώνες του Τόκιο.

Με τον Πύρρο Δήμα τα πράγματα ήταν απλά. Τον έβλεπες να σηκώνει 180 κιλά στο αρασέ και ταυτόχρονα να περιστρέφει το κεφάλι του δεξιά και αριστερά για να κοιτάξει τον κόσμο στην κερκίδα με μεγαλύτερη άνεση από ότι το κοριτσάκι στον 'Εξορκιστή' και έπαιρνες θάρρος. Πήγαινες στη λαϊκή, αγόραζες δύο πεπόνια και μέχρι να επιστρέψεις στο σπίτι, είχες πάθει κοίλη, οπότε σιγουρευόσουν ότι αυτό που έκανε ο Πύρρος σε ξεπερνούσε.

Διαβάστε περισσότερα

Επιχείρηση καλημεράκιας: Στο ασανσέρ που συναντιόμαστε

Περάσαμε ένα ολόκληρο πρωινό υποδεχόμενοι κόσμο στο ασανσέρ της εταιρείας. Η ατμόσφαιρα μύριζε και μέντα εκτός από μπαρούτι.

Από την στιγμή που αποφάσισα να μπω σε αυτό το challenge, να περάσω δηλαδή μερικές ώρες σε ένα ασανσέρ υποδεχόμενος τους βιαστικούς ή και αργόσχολους επισκέπτες σε ένα εξαόροφο κτίριο της Λεωφόρου Συγγρού, είχα έναν άνθρωπο (ή μάλλον ένα είδωλο) στο μυαλό μου. Τον Zero. Αυτόν τον απίθανο κοντοπίθαρο τύπο από το The Grand Budapest Hotel που υπηρετούσε πιστά το ξενοδοχείο και τον Monsieur Gustave H. ως lobby boy. Κι ακόμα κι αν το job description του νεαρού δεν ταίριαζε ακριβώς στην περιγραφή του elevator boy - υπήρχε άλλος στην ταινία για αυτό – εγώ ήθελα να μοιάσω στον Zero.

Διαβάστε περισσότερα

Το παρμπρίζ σου έχει σπάσει, άλλαξέ το

Ένας δημοσιογράφος του Oneman τα βρήκε μπαστούνια δουλεύοντας για μια ημέρα σε ένα από τα καταστήματα της ΦΙΛΗΣGlass.

Μέχρι στιγμής, στις Ημέρες Εκπαίδευσης που με έχει στείλει το Oneman, υπήρξα τυχερός. Κι αυτό γιατί ούτε στο τηλεφωνικό κέντρο του Sport24 Radio, ούτε ως πωλητής ρούχων, έπρεπε να κάνω και πολλά κι απαιτητικά πράγματα με τα χέρια μου.

Διαβάστε περισσότερα

Νηπιαγωγός για μια μέρα

Ένας δημοσιογράφος του Oneman ανέλαβε το δύσκολο αλλά τόσο ευχάριστο έργο του να γίνει για μια μέρα Σβαρτσενέγκερ.

Στη διαδρομή προς το Melina's Kindergarten στην Κηφισιά, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν σκηνές από το Kindergarten Cop, με τον Arnold Schwarzenegger να προσπαθεί να τιθασεύσει μερικά παιδιά ενώ παράλληλα ερευνούσε μια αστυνομική υπόθεση. Την ονειροπόληση διέκοψε βάναυσα η ερώτηση της φωτογράφου μας, της Φραντζέσκας, η οποία γεμάτη απορία αναρωτήθηκε “τι σχέση έχει ο Schwarzenegger με το νηπιαγωγείο;”. Πόσα πράγματα έχουν χάσει τα παιδιά που έχουν γεννηθεί μετά το 1990 άραγε; Αλλά δεν ήταν ώρα για τέτοιους προβληματισμούς. Είχα ένα πάρα πολύ ευχάριστο πρόγραμμα μπροστά μου και για καλή μου τύχη, σε αντίθεση με τον Arnold, δεν είχα ούτε κάποια αστυνομική υπόθεση να ερευνήσω ούτε περίεργη προφορά για να μην με καταλαβαίνουν τα παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα

Για να γίνεις ωρολογοποιός πρέπει όλα να πάνε ρολόι

Ένας δημοσιογράφος του Oneman, μυείται στην τέχνη της ωρολογοποιίας. Προσπαθεί δηλαδή γιατί τα βρήκε σκούρα.

Τσολιάς. Αυτό έλεγα πάντα στη ζωή μου ότι δεν θα μπορούσα να γίνω. Εύζωνας. Να πρέπει να στέκομαι ακίνητος με τις ώρες χωρίς να κουνηθώ. Με τα μέσα μου να φωνάζουν ότι θέλω να κουνήσω έστω ένα εκατοστό το πόδι μου γιατί είμαι ψυχαναγκαστικός και να μην μπορώ. Μισή ώρα βορειότερα της Ζυρίχης ανακάλυψα πρόσφατα το δεύτερο πράγμα που θα μου ήταν πολύ δύσκολο να κάνω. Να κατασκευάζω ρολόγια και να μπω σε αυτή την σχετικά κλειστή και ευσεβέστατη κάστα των ωρολογοποιών. Το γιατί θα το το εξηγήσω λίγο αργότερα.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO