ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ο σερβιτόρος χτυπάει πάντα τρεις δουλειές

Ένας συντάκτης εξηγεί πώς από τα σκουπίδια, πέρασε στα μαχαιροπήρουνα και στο σερβίρισμα σε μία μόλις μέρα στο Αρχοντικό.

Καταρχήν να δηλώσω ότι δεν φιλοδοξώ να κλέψω τη δόξα του Ηλία Αναστασιάδη που έχει γράψει ιστορία ως καφετζής, περιπτεράς, φυλλαδόρος και σουβλατζής. Ο άνθρωπος έχει χτίσει αυτή τη στήλη και έχει σκαλίσει το όνομα του στο μάρμαρο. Μάρμαρο δεν υπάρχει, βέβαια, αλλά… καταλαβαίνεις.

Διαβάστε περισσότερα

Άνοιξα φύλλο, έφτιαξα πίτες, (τους τα) έκανα τσουρέκια

Μπήκαμε στα άδυτα της ΓιαγιαΚούλας, όπου ένας μέγας φυλλαδόρος δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να (εκ)παιδεύει τον συντάκτη μας. Δουλειά, όχι πίτες.

Δεν είδα το τελευταίο επεισόδιο True Detective τη Δευτέρα γιατί έπρεπε να κοιμηθώ νωρίς. Το πρωί (πρωί) της Τρίτης θα πήγαινα για δουλειά στης ΓιαγιαΚούλας. Το φλερτ με τη συγκεκριμένη εκπαίδευση είχε ξεκινήσει 27 μήνες πριν, όταν η ΓιαγιαΚούλα μάς έστειλε δείγματα της δουλειάς της και τέσσερις υπάλληλοι τραυματίστηκαν -ευτυχώς ελαφρά- λόγω του πανικού που επικράτησε στην κουζίνα για μισή ώρα. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν δαγκωματιές από ανθρώπινη οδοντοστοιχία και στα δύο τραπέζια.

Διαβάστε περισσότερα

Κανείς δεν ασχολείται με τον τύπο πίσω από την κάμερα

Ένα τίμιο εργατικό δεκάωρο αγκαλιά με μια κάμερα του MAD ήταν αρκετό για να βγάλω τα συμπεράσματά μου.

Για κάθε έναν τύπο που προσπαθεί να το παίξει κουλ μπροστά από μία τηλεοπτική κάμερα, υπάρχει ένας ούμπερ κουλ τύπος πίσω από αυτή την κάμερα που τον κάνει μάγκα. Όχι, σε αυτές τις ώρες που πέρασα μερικές ημέρες πριν τα Χριστούγεννα στο κανάλι του MAD και συγκεκριμένα στα στούντιο γυρισμάτων των εκπομπών, δεν έκανα κανέναν μάγκα. Αλλά έμαθα ότι πρέπει να είσαι ωραίος τύπος για να κάνεις αυτή τη δουλειά. Σαν τους δύο τύπους που μου έμαθαν τη δουλειά. Τον Μηνά και τον Άλεξ.

Διαβάστε περισσότερα

Έναν καπουτσίνο σκέτο (όλεθρο) παρακαλώ

Fine Brazilian Blend, 100% Arabica κι ένας απαίδευτος συντάκτης που κατάφερε εν τω μεταξύ να κάψει το αφρόγαλα.

Κάθε φορά που αναλαμβάνω μια αποστολή-επάγγελμα, υπάρχει ένα υποτυπώδες pre-game show στο αυτοκίνητο του Χατζηιωάννου, όπου συζητάμε πάντα σοβαρά πράγματα, όπως το γιατί ονομάστηκε Μεταμόρφωση η περιοχή Μεταμόρφωση. Πηγαίνοντας στην Κηφισιά για να φτιάξω τους εσπρέσο και τους καπουτσίνο των Everest, δεν λέγαμε και πολλά στο αμάξι. Συγκεντρωνόμουν.

Διαβάστε περισσότερα

Παιδιά, δεν ξέρω, εγώ την κόρη του περιπτερά ψάχνω

Ένας συντάκτης -αυτός που έφτιαξε και τα σουβλάκια- πήρε τη θέση του μέσα στο περίπτερο για να εξυπηρετήσει (και όχι για να εξαφανίσει τελικά την πραμάτεια).

Θα ξεκινήσω με κάτι που ξέραμε από πριν, αλλά ήρθε να επιβεβαιωθεί πανηγυρικά εκείνο το πρωί Τρίτης που πήρα τη θέση μου στο περίπτερο του Σάκη στην Ηλιούπολη. Είμαι ο πλέον ακατάλληλος τύπος ανθρώπου για να κάνει αυτή τη δουλειά, πολύ απλά γιατί είναι σίγουρα θα φάω περισσότερα προϊόντα από αυτά που θα πουλήσω. Τους τα 'λεγα εγώ, αλλά δεν με άκουγαν.

Διαβάστε περισσότερα

-Γιε μου πού πας; -Μάνα, θα πάω στα σουβλάκια

Ένας συντάκτης άφησε το γραφείο και πήγε να τυλίξει δύο με γύρο απ' όλα. Ακόμα γελάνε κάτι περαστικοί στη Βούλα.

Η νέα τάση στα γραφεία του ΟΝΕΜΑΝ ονομάζεται 'δοκιμάζουμε δουλειές που δεν φανταζόμασταν ότι θα κάνουμε και τις κάνουμε για μια μέρα'. Ήδη, οι συντάκτες έχουν ξεχυθεί στους δρόμους για το μεροκάματο, κάνοντας εθελοντικά 8ωρα 'για να μάθουν τέχνη και να την αφήσουν'. Μία μέρα, μία δουλειά, μία εμπειρία.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO