INSPIRING MEN

Εσύ, αλήθεια, πώς θα αντιμετώπιζες έναν συνάδελφο με αναπηρία;

Ο Χρήστος Τάτσης θέλει να σε απαλλάξει από το βάρος του να τον βλέπεις σαν βάρος.

Ζούμε σε μια χώρα στην οποία ένα άτομο με αναπηρία δυσκολεύεται να διανύσει εκατό απλά μέτρα για να φτάσει μέχρι τη δουλειά του. Το πρόβλημα με την διαπίστωση αυτή, είναι πως εκτός από αληθινή ως προς το κομμάτι της δύσκολης μετακίνησης, ταυτόχρονα μοιάζει αρκετά αισιόδοξη ως προς το δεύτερο σκέλος της.

Διαβάστε περισσότερα

Νίκο Παναγιώτου, πώς είναι να επιλέγει η Google την έρευνά σου;

Ο Επίκουρος Καθηγητής Δημοσιογραφίας του Α.Π.Θ. προσπαθεί να διαχωρίσει το fake από τα news και η Google τον έχει ήδη ξεχωρίσει γι' αυτό.

Σύμφωνα με τους New York Times, η βιομηχανία των fake news στα Σκόπια φαίνεται να επηρέασε ακόμα και τις τελευταίες Αμερικανικές εκλογές, με δεκάδες νέους στη γειτονική χώρα να βγάζουν χιλιάδες δολάρια τον μήνα, παράγοντας ψεύτικες ειδήσεις στον παγκόσμιο ιστό και προσθέτοντας ακόμα ένα καρκίνωμα στη σύγχρονη δημοσιογραφία.

Διαβάστε περισσότερα

Οι Μικροί Ήρωες είναι πολύ πιο μεγάλοι απ' όσο φαντάζεσαι

Το ντοκιμαντέρ του προγράμματος 'Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν' της Stoiximan.gr ταξιδεύει και (μας) συγκινεί.

Το βράδυ της Δευτέρας 9/10, στον 8ο όροφο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η Stoiximan.gr παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ διαφορετικό από τα άλλα. Το όραμα της εταιρίας για τους Μικρούς της Ήρωες πήρε σάρκα και οστά. Με πράξεις, όχι μόνο με ευχολόγια.

Διαβάστε περισσότερα

Αν θέλεις πραγματικά να βοηθήσεις, ιδού οι επιλογές σου

Ο ιδρυτής του Δικτύου Δράσης 'ΟΛΒΙΟΣ', Εμμανουήλ Ιωαννίδης-Δαμίγος, έχει τις απαντήσεις και τους τρόπους για όσους θέλουν να προσφέρουν και δεν ξέρουν πώς.

Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις και επεξηγήσεις πάνω στο γεγονός πως ζούμε σε πραγματικά δύσκολους καιρούς. Σε εποχές που όποιος μπορεί να απλώσει ένα χέρι βοήθειας προς τον συνάνθρωπό του, είναι ικανός να του αλλάξει τη ζωή.

Διαβάστε περισσότερα

Την πρώτη μέρα του χρόνου, ο Μανώλης Λουδάρος ξεκίνησε ένα παρανοϊκό ταξίδι

Ένας άνδρας, ένα καγιάκ και ο γύρος της Πελοποννήσου σε 35 ημέρες μέσα στο καταχείμωνο.

Προσπάθησε να θυμηθείς πώς πέρασες την πρώτη ημέρα του 2017. Δεν θυμάσαι; Άσε με να μαντέψω. Φαντάζομαι ότι ξύπνησες με χανγκόβερ μεσημεριανές ώρες, ίσα-ίσα για να προλάβεις το οικογενειακό γεύμα και μετά σύρθηκες και πάλι στο κρεβάτι σου προσπαθώντας να ξεπεράσεις το ξενύχτι της παραμονής. Μην αισθάνεσαι άσχημα, όλοι το ίδιο κάναμε.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Matthew French αλλάζει αθόρυβα τον κόσμο μας κάθε μέρα

Κάθε μήνας τον βρίσκει σε μια διαφορετική χώρα να στηρίζει ανθρώπους και οργανισμούς που έχουν ανάγκη. Σε ποιο νησί είπες θα περάσεις εσύ τον Αύγουστό σου;

Τον Matt τον γνώρισα σχεδόν τυχαία πριν από μερικές εβδομάδες, σε μία ολιγοήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα. Πριν τον συναντήσω, ήξερα για εκείνον ότι ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο βοηθώντας ανθρώπους σε ομάδες μειονοτήτων. Κάτι που αρκούσε από μόνο του για να θέλω να τον βάλω μπροστά σε ένα δημοσιογραφικό μαγνητόφωνο. Αφού πάτησα το stop σε αυτό το μαγνητόφωνο, ολοκληρώνοντας μια πολύ ωραία κουβέντα μαζί του, έμαθα πολλά περισσότερα για εκείνον και την καθημερινότητά του. Έμαθα ότι οι πιο 'όμορφοι' άνθρωποι σε αυτή τη ζωή είναι εκείνοι που επιφέρουν την αλλαγή, χωρίς να το φωνάζουν, χωρίς να το διαφημίζουν.

Διαβάστε περισσότερα

Εσύ θα του έδινες να βαφτίσει το παιδί σου;

Μια δημοσιογράφος που το έκανε, γύρισε στην εκκλησία λίγους μήνες μετά, για να τον ρωτήσει όλα αυτά που πέρασαν από το μυαλό της όταν τον αντίκρισε για πρώτη φορά.

Ακόμη και αν δεν ήταν το χρώμα του δέρματός του το κύριο χαρακτηριστικό που τον κάνει να ξεχωρίζει, δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο να σου περιγράψω τον πατέρα Λούκα Ατίνα για να τον εντοπίσεις: είναι εκείνος με τα άμφια, που χαμογελάει όλη την ώρα.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man