ΚΑΤΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΟΠ

Πρώτα φάγαμε Spin Span και μετά φράουλες

Μαρμελάδες υπάρχουν πολλές. Μαρμελάδα που μας μεγάλωσε υπάρχει η Spin Span φράουλα.

Είναι λίγες οι φορές που κάτι που φιλοξενούμε στη στήλη 'Κάτι λίγο πιο ΠΟΠ' μπαίνει με μια πολύ συγκεκριμένη έκδοση στο μυαλό μας. Σίγουρα μπορούμε να γράψουμε σεντόνια για τις Spin Span μαρμελάδες -και θα το κάνουμε ως ένα βαθμό-, αλλά δεν γίνεται να μιλάς γι' αυτές και να μη φωτίζεται η μαρμελάδα φράουλα στο μυαλό σου.

Διαβάστε περισσότερα

Η Lila Pause ήταν το πρώτο σου κορίτσι

Ένας συντάκτης γράφει για εκείνη τη Λίλα που άνηκε σε όλους. Την πρώτη σοκολάτα με ονοματεπώνυμο.

"Τη βλέπω ξαφνικά μπροστά μου και μένω. Ντυμένη έτσι στο λιλά. Πώς σε λένε μωρό μου τη ρωτάω. Λίλα μου λέει, Lila Pause. Lila Pause; Καλά, είμαστε σοβαροί; Σοκολάτα με ονοματεπώνυμο; Την πλησιάζω, τη δαγκώνω και παθαίνω". Ο Παύλος Κοντογιαννίδης ντυμένος με ένα δερμάτινο και με ύφος τρανού γόη εκδήλωσε σε ένα διαφημιστικό σποτ την ερωτική σχέση του καθενός από εμάς με την σοκολάτα αυτή. Γιατί τέτοια ήταν η σχέση. Πάθους.

Διαβάστε περισσότερα

To La Vache qui rit ήταν το πρώτο μας παιχνίδι

Το 'τρίγωνο τυρί' ήταν ο μόνος τρόπος να δοκιμάσουμε εθελουσίως κάτι απόλυτα θρεπτικό και υγιεινό, όταν πηγαίναμε (μαζί του) σχολείο.

Λαβάς κιρί. Έτσι το μάθαμε, έτσι το αγαπήσαμε όταν ήμασταν 5 ετών και έλειπαν όλοι από το σπίτι και ανοίγαμε το ψυγείο ψάχνοντας τη μαγική στρογγυλή θήκη με τα τρίγωνα τυράκια. Αν το έκανες κι εσύ, θα θυμάσαι την ενοχή αυτής της διαδικασίας.

Διαβάστε περισσότερα

Όσο κι αν ψάχνω δεν βρίσκω άλλο Παπουτσάνη

Ενα συντάκτης εξηγεί γιατί τα σαπούνια Aromatics είναι σαν το ελαιόλαδο. Και το κρύο νερό χειμώνα-καλοκαίρι.

Δεν μπορώ να ξεκινήσω να γράφω βιωματικά για τα Aromatics του Παπουτσάνη. Δεν θυμάμαι πότε ήταν που άρχισα να τα χρησιμοποιώ. Ή γιατί ξεκίνησα να τα χρησιμοποιώ; Έιναι κάτι τόσο απαραίτητο όσο το ελαιόλαδο.

Διαβάστε περισσότερα

Τα πτι-μπερ μεγαλώσαν γερά παιδιά

Κάποια στιγμή θα αναγνωριστούν ως τα σημαντικότερα μπισκότα της χώρας. Προς το παρόν, θα τους δώσουμε εμείς ένα βραβείο, μαζί με ένα ποτήρι γάλα.

Τα πτι-μπερ είναι ο Βαζέχα των μπισκότων. Όπως ο Warzycha στην Ελλάδα του Μανώλη Μαυρομάτη έγινε Βαζέχα, έτσι και τα Petit Beurre έγιναν στη μεταπολεμική Ελλάδα “πτι-μπερ”, έχοντας ως άτυπο επώνυμο τους, το πιο ελληνικό από όλα: Παπαδοπούλου. Και το πτι-μπερ είναι η αλήθεια ότι σου θυμίζει Ελλάδα, πιθανότατα (δεν έχω νούμερα στη διάθεση μου δυστυχώς), να είναι και το πιο εμπορικό/κλασικό/cult και τα πάντα όλα μπισκότα των τελευταίων 30 ετών.

Διαβάστε περισσότερα

Ακάκιεεε, τα μακαρόνια να είναι Misko

Συγγνώμη, αλλά όσες φορές κι αν γράφαμε αυτό το κείμενο, πάλι τον ίδιο τίτλο θα βάζαμε. Δεν υπάρχει κάτι πιο ΠΟΠ απ' τον Ακάκιο.

Αν υπήρχε αυτή η άτιμη η μηχανή του χρόνου και μπορούσε να μας γυρίσει στην εποχή που σχηματίζαμε για πρώτη φορά γνώμη και εικόνα για τα μακαρόνια, θα αποδεικνυόταν περίτρανα το εξής: Η πρώτη μας αντίληψη για αυτά δεν είναι μια αχνιστή σπαγγέτι απλωμένη σε βαθύ πιάτο, αλλά ένα πακέτο μακαρόνια Misko. Κλειστό. Αυτό το φούξια που καθόρισε τις διατροφικές μας συνήθειες.

Διαβάστε περισσότερα

Τα δρακουλίνια ήταν πάνω απ' όλα ένα παιχνίδι

Ένας συντάκτης βάζει στο στόμα του ένα δρακουλίνι και γράφει για το μοναδικό γαριδάκι το οποίο αγάπησες και σαν παιχνίδι.

“Είν' ένα παιχνιδάκι με γεύση τρομερή, στο στόμα σου τα βάζεις και αλλάζεις στη στιγμή, δρακουλίνια δρακουλίνια με γεύση φοβερή. Κοιτάξτε όλοι παίζουν, μεγάλοι και μικροί”. Το συγκεκριμένο τζινγκλάκι για τα δρακουλίνια είχε πολλές εκδοχές. Είχε όμως μόνο έναν κοινό παρανομαστή. Εσένα να μιμείσαι τα παιδιά της διαφήμισης.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4

Photos

Γνώρισε τα 'Birds of Prey' της Harley Quinn

Στο Gotham της Harley Quinn, οι badasses είναι πολύχρωμοι. Δίπλα στη Margot Robbie θα δούμε τον Ewan McGregor, τη Mary Elizabeth Winstead και τον Chris Messina. Το 'Birds of Prey' θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO