PUBLI

Ο Θέμης Γεωργαντάς είναι τηλεορασάκιας. Ανέκαθεν ήταν

Κατά τ' άλλα, είναι ιδιαίτερα περήφανος για το11άρι VAIO του, ενώ δεν χάνει για κανένα λόγο το Τ3 κάθε μήνα.

Αφού έριξε τις “στροφές” του στον πάγο του Dancing on Ice, ο παραδοσιακά MAD Θέμης Γεωργαντάς απαντά στο ερωτηματολόγιο του ONEMAN για τις mediaκές του συνήθειες. Λίγα μόλις επίπεδα πριν χαρακτηριστεί και επισήμως tech freak, ο Θέμης απάντησε στις ερωτήσεις “μες στην καλή χαρά”.

Τι διαβάζεις / βλέπεις / ακούς με το που ξυπνάς;

Γενικά το πρώτο πράγμα που θέλω μόλις ξυπνάω είναι να ακούσω μουσική. Αναλόγως την ώρα που θα έχω, θα μπω και online να τσεκάρω Facebook και Twitter και να απαντήσω αν έχω κάποιο μήνυμα στο inbox μου. Συνήθως το πρωί δεν υπάρχουν mail.

Με τι απασχολείσαι στη διαδρομή μέχρι τη δουλειά; Ραδιόφωνο; MP3; Ή κάτι έντυπο;

Στο δρόμο ακούω λίγο ραδιόφωνο, αλλά και πολλές συλλογές που έχω φτιάξει εγώ. Όποτε ακούω ραδιόφωνο, ακούω πρώτα αυτό με το οποίο συνεργάζομαι, τον Δρόμο 89,8 και γιατί μου αρέσει πολύ η μουσική του, αλλά και για να δω τι καινούργιο υπάρχει ή τι παίζουμε, αλλά μετά ακούω κυρίως συλλογές. Ραδιοφωνικά, ακούω τα πάντα και ξένους και ελληνικούς σταθμούς.

Στον καναπέ τι σε απασχολεί περισσότερο; Η τηλεόραση, ένα laptop ή ένα tablet;

Αν και έχω tablet, έχω μια αδυναμία στο VAIO μου. Ένα μικρό 11άρι που είναι ειδική παραγγελία και μου το έχουν στείλει από την Ιαπωνία. Είναι το μοναδικό 11άρι που υπάρχει με blu-ray. Είναι και πάρα πολύ ελαφρύ και το προτιμώ 100%.

Μιλώντας για tablet, περιμένω τώρα να πάρω στα χέρια μου το Sony tablet, την απάντηση στο iPad. Θα του κάνω ένα test drive από τη Sony Hellas και μετά θα αποφασίσω αν θα το πάρω.

Είσαι εθισμένος στην τηλεόραση ή την αποφεύγεις;

Όχι εθισμένος, αλλά δεν την αποφεύγω με τίποτα. Μου αρέσει, είμαι τηλεορασάκιας, ανέκαθεν ήμουν. Θέλω γενικώς να ξέρω τι παίζει η τηλεόραση.

Τι παρακολουθείς κυρίως;

Θέλω να ενημερώνομαι μέσα από τα δελτία. Δεν κολλάω ποτέ σε ένα, κάνω ζάπινγκ γιατί συνήθως έχουν διαφορετικά θέματα. Όσον αφορά στην ψυχαγωγία, αν έχω χρόνο, θα κάτσω να δω μια ταινία ή κάποιο σήριαλ. Φέτος, δεν έχει και πολλά, αλλά δεν έχω προλάβει να δω κάποιο από τα υπάρχοντα λόγω χρόνου.

Μ’ αρέσουν πολύ και οι ξένες σειρές. Το Foxlife της NOVA είναι εξαιρετικό. Παίζει πολλά σήριαλ και σε πολλές επαναλήψεις, οπότε ακόμη κι αν χάσεις ένα επεισόδιο, είναι σίγουρο ότι θα το ξαναπετύχεις. Θέλω να δω τον 8ο κύκλο του Εntourage, είναι ο μόνος κύκλος που δεν έχω δει, και το παίζει η NOVA. Δυστυχώς, δεν το πήρα χαμπάρι από την αρχή κι έτσι περιμένω να τελειώσει για να το δω σε re-run.

Όταν πέφτεις στο κρεβάτι, τι κάνεις; Διαβάζεις, tweetάρεις ή απλά κοιμάσαι;

Για λίγο είμαι με το laptop γιατί είναι μικρό και βολεύει τρελά στο κρεβάτι. Θα κάτσω γύρω στα 30-40 λεπτά (εξαρτάται από το αν θα δω κάτι ενδιαφέρον) και μετά θα κοιμηθώ και θα κλείσουν τα πάντα. Όταν κοιμάμαι, θέλω να είμαι ήρεμος. Ο ύπνος είναι πολύτιμος. Μπορεί να σου έρθει ένα sms και να σε ξυπνήσει. Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος.

Τι είναι πιο “θρεπτικό” για τον εγκέφαλο; Ο γραπτός τύπος (εφημερίδες, περιοδικά) ή το internet;

Και τα δύο. Είμαι του γραπτού Τύπου κυρίως τις Κυριακές. Το έχω σαν παράδοση να παίρνω πραγματικά πολλές κυριακάτικες με την full έκδοσή τους. Από την άλλη το ίντερνετ έχει την ταχύτητα, είναι τρελά γρήγορο. Μπορείς να ενημερωθείς ακαριαία. Αυτό είναι τεράστια δύναμη και μαγκιά.

Τι περιοδικά διαβάζεις;

Διαβάζω τα πάντα και κάθε φορά που είμαι στο αεροδρόμιο, αγοράζω πάρα πολλά. Και επειδή ταξιδεύω πάρα πολύ συχνά -μπορεί και κάθε βδομάδα-, τα ψωνίζω σχεδόν αποκλειστικά από το αεροδρόμιο. Εννοείται πως διαβάζω γκατζετοπεριοδικά, παίρνω το Τ3 κάθε μήνα. Από ξένα αγοράζω συχνά το W, ενώ είμαι και συνδρομητής του Rolling Stone.

Περίπου τι ώρα μπαίνεις πρώτη φορά στο Facebook;

Το πρωί πριν φύγω από το σπίτι. Είμαι συχνός επισκέπτης, αλλά όχι μακράς διάρκειας. Δεν θα καθίσω ούτε 10 λεπτά. Θα μπω, θα δω μηνύματα, θα γράψω κάτι στο wall και θα βγω. Δεν θα περιμένω καν να δω απαντήσεις. Έτσι λειτουργώ με τα social.

Κατά τη διάρκεια της μέρας μπορεί να γράψω κάτι -στο twitter κυρίως-, αλλά πάλι δεν θα μπω μετά από 3 λεπτά να δω τις αντιδράσεις. Λέω κάτι και βγαίνω. Τέλος, μπαίνω ξανά το βράδυ που τα κοιτάζω όλα.

Πόσους φίλους έχεις στο Facebook και πόσους followers στο twitter;

Στο Facebook, έχω 4 προφίλ με 5.000 έκαστο και δεν έχω προχωρήσει σε πέμπτο γιατί με έχει κουράσει. Στο twitter έχω περίπου 65.000 followers.

Έχεις συναντήσει κάποιον άνθρωπο που γνώρισες μέσω ίντερνετ;

Βεβαίως. Πολλοί από το inbox του Facebook με ρωτούν πώς γίνεται να με δουν και τους λέω να έρθουν από το Villa Mercedes που παίζω κάθε Δευτέρα. Ειδικά στα παιδιά από Αθήνα. Πολλά παιδιά έχουν έρθει και μ’ έχουν χαιρετήσει ως “ο τάδε που μιλάμε στο Facebook”. Μου αρέσει όλο αυτό. Όποτε είμαι στην επαρχία, έρχονται πάλι και μου λένε πως έχουμε μιλήσει online. Μέχρι και στην Αγγλία μου έχει συμβεί.

Ποιος είναι ο twitterάς που ακολουθείς φανατικά;

Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος. Όσους ακολουθώ, τους γουστάρω όλους. Είμαι πολύ επιλεκτικός στο ποιους ακολουθώ στο twitter. Όχι γιατί έχω πρόβλημα, αλλά γιατί αν κάνεις πολλά follow, το timeline “πνίγεται”. Παρ’ όλ’ αυτά, απαντώ στους πάντες. Ή τουλάχιστον κάνω αγώνα για να τα καταφέρω. Ειδικά κατά τη διάρκεια του Dancing on Ice που λάμβανα πολλά μηνύματα συμπάθειας και στήριξης, έκανα μεγάλο αγώνα για να απαντήσω σε όλους και να πω “ευχαριστώ”.

Έχεις βάλει κάποιο όριο στον εαυτό σου σχετικά με το πόσο τουιτάρεις κάθε μέρα;

Δεν τουιτάρω πολύ. Δεν είμαι twitter freak. Σε σχέση με τον όγκο των followers που έχω, τουιτάρω λιγότερο από το αναμενόμενο. Υπάρχουν μέρες που δεν τουιτάρω καθόλου. Σίγουρα δεν θα μπω για ν’ αρχίσω να γράφω nonstop.

Τι δεν θα έκανες ποτέ tweet;

Όχι κάτι σχετικό με τα αθλητικά, εκτός κι αν πρόκειται για μια μεγάλη διάκριση για τη χώρα. Επίσης, έλεγα ότι δεν θα πω κάτι πολιτικό, αλλά με την κατάντια μας έγραψα -με τη δική μου προσέγγιση βέβαια-. Δεν θα κάτσω ποτέ να κάνω πολιτική συζήτηση ούτε στο twitter ούτε πουθενά γιατί δεν είμαι εγώ αυτός.