QUIZ

Ποιος πρωταγωνιστής της Μεγάλης Εβδομάδας είσαι;

Είσαι ο Ιησούς Χριστός ή μήπως ο Γαϊτάνος;

Βρισκόμαστε ήδη στη μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, μια εβδομάδα την οποία εναλλακτικά θα μπορούσαμε να αποκαλούμε κι ως την εβδομάδα της μαρμότας, αφού κάθε χρόνο συμβαίνουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια πράγματα.

Τρώμε τα ίδια φαγητά, επισκεπτόμαστε τα ίδια μέρη, παρακολουθούμε τις ίδιες ταινίες, τηρούμε τις ίδιες παραδόσεις και βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα, αληθινά ή μη, να εμφανίζονται στην επικαιρότητα, για να εξαφανιστούν μετά εκ νέου, μέχρι να τους ξαναχρειαστούμε.

Κάθε χρόνο λοιπόν, οι πρωταγωνιστές της Μεγάλης Εβδομάδας, είναι λίγο πολύ οι ίδιοι, και λογικά θα συνεχίσουν να είναι οι ίδιοι και σε πολλά πολλά χρόνια από τώρα. Πάντα την σταύρωση του Χριστού θα γιορτάζει η ανθρωπότητα, πάντα ο Ιούδας θα μνημονεύεται, τα αρνιά θα σφάζονται και οι ύμνοι του Γαϊτάνου θα παίζουν στα ηχεία. Νόμος.

Όσο κι αν το έχεις βαρεθεί, αυτό είναι το ελληνικό Πάσχα και δεν πρόκειται να αλλάξει. Μπορείς λοιπόν να το αποδεχτείς και να δεις ποιος από τους πρωταγωνιστές του είσαι εσύ, για να ξέρεις τουλάχιστον με ποιον να ταυτίζεσαι όσο τσουγκρίζεις αυγά και σουβλίζεις κατσίκια.