Πόσο καλά ξέρεις Γεωγραφία;

Ένα κουίζ για εκδρομικούς τύπους ή όσους πρόσεχαν πραγματικά στο μάθημα.
SHARES

Στο σχολείο τα πράγματα ήταν λίγο-πολύ μετρημένα. Οι περισσότεροι μαθητές αγαπούσαμε τη Γυμναστική, τα διαλείμματα, τα Καλλιτεχνικά, τη Μουσική, το κορίτσι με τις αφέλειες και τις ημέρες που οι καθηγητές έλειπαν λόγω ασθένειας.

Κανένας πάντως δεν αγαπούσε τη Γεωγραφία. Ένα μάθημα για τα ποτάμια, τις λίμνες και τις οροσειρές της χώρας, το οποίο συνήθως το παρέδιδε ο Φυσικός του σχολείου και το αντιμετώπιζε σαν μεγαλύτερη αγγαρεία ακόμη κι απ' τους ίδιους τους μαθητές.

Γιατί, κακά τα ψέμματα, τη Γεωγραφία της χώρας μας δεν τη μαθαίνουμε στο σχολείο, αλλά ταξιδεύοντας. Δεν θα είχα ιδέα πού βρίσκεται το Ταίναρο και ποια είναι τα νησιά των Δωδεκανήσων αν δεν είχα ταξιδέψει εκεί για να τα δω από κοντά.

Αν θυμάσαι πού βρίσκεται το κάθε φαράγγι και λαγκάδι της Ελλάδας επειδή τα θυμάσαι απ' το σχολείο σου αξίζουν πολλά μπράβο, αλλά μάλλον είσαι η εξαίρεση.

Το παρακάτω κουίζ πάντως είναι η ιδανική ευκαιρία για να τεστάρεις τς γνώσεις σου ή έστω να τις αποκτήσεις τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά.

 

Share
 

24Media Network

Επαιξε μπάλα το "Καραϊσκάκης"

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για την προσπάθεια του Ολυμπιακού, εξηγεί τι ήθελε να κάνει ο Μαρτίνς και αποθεώνει το "Γ. Καραϊσκάκης" που σταμάτησε τη Μπέτις.

Τα 65 γκολ του Europa League

Το Europa League 2018-2019 ξεκίνησε την Πέμπτη (20/9). Το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλα τα γκολ που σημειώθηκαν στη σημερινή πρεμιέρα των ομίλων.

 
PROMO
Social Man