Πόσο καλά ξέρεις τις παράξενες ελληνικές λέξεις;

Ένα κουίζ που θα σε κάνει να ξεχάσεις κι αυτά που ήξερες.
SHARES

Η ελληνική γλώσσα είναι πάρα πολύ πλούσια. Μόνο που εμείς είμαστε λίγο τσιγκούνηδες στη χρήση της.

Πώς ο Σκρουτζ ενώ κολυμπούσε μέσα σ΄ένα θησαυροφυλάκιο γεμάτο απιθανακομμύρια, προτιμούσε να ξοδεύει μόνο πενταροδεκάρες, έτσι κι εμείς, ενώ έχουμε χιλιάδες λέξεις, συνήθως επιλέγουμε τις ίδιες και τις ίδιες.

Έτσι, κάποιες λίγο πιο παράξενες λέξεις μένουν παραπονεμένες στο παρασκήνιο, κλέβοντας κάποια λεπτά δημοσιότητας μόνο όταν τις θυμάται κάποιος σαν τον Ζουράρι. Εκτός απ' τις παράξενες και κάπως δύσκολες λέξεις της γλώσσας μας, υπάρχουν κι οι κάπως πιο εξειδικευμένες, αυτές που δανειστήκαμε από ξένες γλώσσες αλλά κι εκείνες που αναφέρονται σε πιο τεχνικά θέματα.

Για να καταλάβεις πόσες λέξεις υπάρχουν εκεί έξω τις οποίες αγνοείς ή δεν θυμάσαι, ετοιμάσαμε ένα κουίζ γεμάτο με τέτοιες, μη συνηθισμένες, κάπως παράξενες και ξένες στο αυτί λέξεις.

Καλή επιτυχία κι ελπίζουμε να προσθέσεις κάποιες απ' αυτές στο λεξιλόγιό σου. Μην γίνεσαι Σκρουτζ, αφού όλοι τον Ντόναλντ αγαπάνε.

 

Share
 

24Media Network

Τα γκολ του Ch. League

Το Champions League 2018-2019 ξεκίνησε την Τρίτη (18/9). Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα γκολ που έχουν σημειωθεί στις αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί.

Ο γρίφος του Μαρίνου

Ανακατεύει την τράπουλα της ενδεκάδας της ΑΕΚ ο Ουζουνίδης και ετοιμάζει εκπλήξεις για τον αγώνα με τον Άγιαξ. Οι δυο εκδοχές στο γρίφο του τεχνικού της Ένωσης.

 
PROMO
Social Man