QUIZ

Πόσους ήρωες της ελληνικής Trash TV μπορείς να θυμηθείς;

20 γραφικοί πρωταγωνιστές της παλιάς, κακής τηλεόρασης σε προκαλούν να τους αναγνωρίσεις.

Η εποχή της Trash TV ήταν μια καλύτερη εποχή της ελληνικής τηλεόρασης. Υπήρχαν όντως πολλά σκουπίδια, αλλά κατά κάποιον τρόπο βρίσκονταν στη χωματερή. Ήταν εξορισμένα σε συγκεκριμένες ζώνες τηλεθέασης και σε συγκεκριμένα κανάλια και ήταν εντελώς δική σου επιλογή το αν θα έρθεις σε επαφή μαζί τους.

Οι εκπομπές αυτές καθ’ αυτές δεν προσποιούνταν ότι ήταν κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που πραγματικά ήταν – έφεραν την τρασίλα τους με περηφάνια και χωρίς προκατάληψη. Και οι τηλεθεατές τους -εμείς- ξέραμε χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ότι βλέπουμε κάτι φοβερά σάιπο. Αλλά το κάναμε με δική μας ευθύνη και χωρίς ελαφρυντικά. Το ‘Ερωτοδικείο’ δεν ήταν Next Top Model. Δεν υπερεκτιμούσε τον ρόλο του, δεν πουλούσε κοινωνικό μήνυμα, βουτούσε στην αθλιότητα με το κεφάλι κι αναδυόταν λουσμένο με μια γλίτσα που σήμερα πια, με την πατίνα του χρόνου που έχει περάσει, μοιάζει σχεδόν γοητευτική.

Δεν είναι γοητευτική, ποτέ δεν ήταν. Αλλά ήταν μια τίμια guilty pleasure. Τόσο περιθωριοποιημένη και απενοχοποιημένη ώστε να τη θυμόμαστε σήμερα σχεδόν με νοσταλγία και να αναπολούμε την αθωότητά της. Αλήθεια, πόσο καλά τη θυμάσαι; Κυρίως: πόσο καλά θυμάσαι τους καλτ πρωταγωνιστές της;

Δες την εικόνα, εντόπισε τα πρόσωπα που σε έκαναν κάποτε να γελάσεις (κάποιοι συνεχίζουν να το κάνουν μέχρι σήμερα) και γράψε τα ονόματά τους. Στα ελληνικά, με πεζοκεφαλαία ή πεζά γράμματα (όχι κεφαλαία). Κάποιοι έγιναν γνωστοί με το παρατσούκλι ή με την ιδιότητά τους, οπότε θυμήσου αυτό και όχι το όνομά τους. Έχεις στη διάθεσή σου δυόμισι λεπτά. Όσο μισή διαφήμιση για μασαζοκαλσόν. Βασανίσου.