EUROKINISSI
QUIZ

Θυμάσαι όλους τους προπονητές της Εθνικής τα τελευταία 20 χρόνια;

Πριν ο πάγκος περάσει στο τεχνικό δίδυμο Θεού-Παναγίας.

Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα του πάγκου της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, έμοιαζε ιδιαίτερα ξένη σε σχέση με την ελληνική νόρμα. Ερχόταν ένας ξένος προπονητής, καθόταν χρόνια, άφηνε έργο, μας οδηγούσε σε μεγάλες διοργανώσεις. Ήρεμα, χωρίς πολλή γκρίνια και παρασκήνιο.

Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που αγαπήσαμε. Ευτυχώς, μετά το Μουντιάλ του 2014, η κατάσταση μοιάζει να έχει επανέλθει στα φυσιολογικά. Προπονητές με θητεία μερικών αγώνων, προσλήψεις χωρίς λογική, τσακωμοί, τάσεις στα αποδυτήρια, ήττες, γκρίνια. Αυτή ναι, είναι η προ Euro 2004 εθνική μας.

Κερασάκι στην τούρτα, ο ερχομός του Άγγελου Αναστασιάδη, ενός προπονητή που εν έτει 2018, μοιάζει να φέρνει στην ομάδα έναν όμορφο αέρα καντηλιού και αναχρονιστικών απόψεων και θεωριών. Για να γιορτάσουμε την νέα εποχή, σου δίνουμε 2 λεπτά για να βρεις τους 9 προπονητές που κάθισαν στον πάγκο της εθνικής πριν περάσει στα χέρια του Θεού. Κάποιοι κάθισαν για χρόνια, άλλοι μόνο για έναν αγώνα. Εμείς πάντως, τους θέλουμε με την σειρά που ανέλαβαν.

Μακάρι η Παναγιά να σε βοηθήσει.


Κεντρική φωτογραφία: EUROKINISSI