OPINIONS

Να φιλήσω τα χέρια αυτού που το έφτιαξε

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Το πράγμα που χάνει πιο συχνά κάποιος μέσα στην καθημερινότητά του είναι ο αναπτήρας. Λάθος. Η πιο μεγάλη εφεύρεση της ανθρωπότητας είναι ο τροχός. Λάθος. Αυτό που μας ενώνει με τον κόσμο -και ίσως και με το μέλλον- είναι το Internet. Λάθος.

Έχω φάει τον κόσμο, έχω σηκώσει όλο το σπίτι, η κρεβατοκάμαρα Βασόρα, τα κλάματά σου απειλούν την συνέχεια του ανθρώπινου είδους, πρέπει να σταματήσεις για να συνεχιστεί η ζωή.

Χώθηκα κάτω από το κρεβάτι, σήκωσα το στρώμα, κλαις, φωνάζεις, δυναμώνεις, ο χρόνος μου μοιάζει να τελειώνει, πρέπει να σκεφτώ, δεν μπορώ να σκεφτώ, ταλαιπωρείσαι, το χρειάζεσαι και το χρειάζεσαι τώρα!

Τρέχω στην κουζίνα, πιο γρήγορα κι απ΄τον άνεμο, μην πέσεις, βάζω το χέρι μέσα στο μπωλ, άδειο, γαμώτο μου είναι άδειο!

Σαν να τελειώνει το οξυγόνο σε διαστημόπλοιο. Πρέπει να βρω αέρα να σου δώσω, κόβεται η αναπνοή σου από τα αναφιλητά, πεθαίνω που σε ακούω αλλά και η τσαντίλα μου θα πεταχτεί από τις φλέβες μου. Όχι για σένα, τι φταίς; Για εκείνο το μαραφέτι που πάντα ήθελα να φιλήσω τα χέρια αυτού που το έφτιαξε.

Ποιος τροχός; ποιο Internet; εδώ είναι η επίταση της αγάπης για τον άνθρωπο, σε προσκυνώ που το βρήκες και μας το χάρισες τόσο απλόχερα και ανιδιοτελώς. Είσαι ο Προμηθέας μου, το έκλεψες απ’ τους Θεούς και μας άνοιξες έναν κόσμο.

Και εγώ το έχασα πάλι. Και πάλι, και πάλι. Πήγα σε όλες τις καβάντζες. Τίποτα. Δεν είμαι χθεσινός, είχα βάλει δυο τρία από δαύτα σε διάφορα μέρη του σπιτιού. Πουθενά. Όταν το θέλεις, όταν καίγεσαι, πάντα πουθενά.

Το κλάμα σου αρχίζει να βραχνιάζει, κουράζεσαι και ξαναρχίζεις. Πόσο κουράγιο έχεις ακόμα; Δεν θα τελειώσει έτσι αυτό. Μέχρι και να φτιάξω κάτι αυτοσχέδιο σκέφτηκα, να σε ξεγελάσω για λίγο. Με λυπάμαι μόνο που το σκέφτηκα. Με σκέφτομαι και με λυπάμαι.

Ανήμπορος, ανίκανος να ανακουφίσω στο ελάχιστο την ταραχή σου, να σου χαρίσω λίγο ύπνο, ένας χαμένος που αλλάζει δωμάτια σαν τρελαμένο γατί, ένας γελοίος που θα διαλύσει το σπίτι στο τέλος. Δεν είμαι εγώ αυτό. Δεν μπορεί να είμαι εγώ αυτό. Ποιος είμαι;

Είμαι ο Ριχάρδος ο Γ ΄ και σε λίγο θα πέσω νεκρός στην μάχη του Μπόσγουορθ.

Μια πιπίλα! Το βασίλειό μου για μια πιπίλα!

> Ο Οδυσσέας Ιωάννου και οι ‘Πρώτες Λέξεις’ του, ακούγονται καθημερινά 18:00 – 20:00 στο Ραδιόφωνο 24/7, στους 88.6 στα FM.