24MEDIA
ORIGINALS

Ρωτήσαμε 5 ταξιτζήδες ποιος θα πάρει το Μουντιάλ

Λούκα Μόντριτς, ετοιμάσου να λάμψεις.

Η πρώτη φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας, αυτή δηλαδή των ομίλων και των 32 ομάδων, ανήκει πια στην ιστορία και από αύριο αρχίζει το κυρίως πιάτο, το καλό, το ‘ατόφιο’ τουρνουά των νοκ-άουτ και των εθνικών που καλούνται να δείξουν αν είναι έτοιμες να φτάσουν μέχρι τέλους.

Κουτσά-στραβά, τα περισσότερα φαβορί κατάφεραν να επιβιώσουν, όχι όμως και η προηγούμενη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία και οι μάχες χωρίς αύριο που ακολουθούν μοιάζουν ικανές να γραφτούν στην ιστορία και να μας καθηλώσουν. Ποιος θα σηκώσει όμως το μεγάλο τρόπαιο στον ουρανό της Μόσχας το βράδυ της 15ης Ιουλίου;

Πριν αρχίσεις να αγχώνεσαι και να μελετάς τις διασταυρώσεις,  άκου πρώτα τους ειδικούς. Όλη μέρα σε ένα αμάξι, ακόμα κι όταν δεν βλέπουν τους αγώνες, ακούν τις αναλύσεις στα ραδιόφωνα, συζητάνε με τους πελάτες, αντικειμενικά έχουν την πιο σφαιρική και εμπεριστατωμένη άποψη.

Μέσι, Κριστιάνο, Νεϊμάρ, Γκριεζμάν και λοιποί αστέρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ήρθε η ώρα να μάθετε ποιος θα είναι ο μεγάλος θριαμβευτής, τώρα που οι Γερμανοί έφυγαν από τη μέση.

24MEDIA

(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson)

Ο κύριος Γιάννης, ο κύριος Μανώλης, ο κύριος Σταύρος, ο κύριος Χαράλαμπος και ο κύριος Χρήστος ανεβαίνουν στο βάθρο και απονέμουν το τρόπαιο στον δικό τους νικητή, προβλέποντας όσα θα δούμε στη συνέχεια. Ειλικρινά, έχει νόημα να συνεχιστεί η διοργάνωση;

 

24MEDIA

κύριος Γιάννης, η βραζιλιάνικη παράγκα

Είναι περίεργο Μουντιάλ, μάλλον θα είναι στην τετράδα οι Ισπανοί. Μαζί τους θα βάλω και την Βραζιλία και μήπως προχωρήσει κι η Κροατία, δεν ξέρω πώς διασταυρώνονται στη συνέχεια. Αν έπρεπε να πω ποιος θα έχει ένα μικρό προβάδισμα θα το έδινα στη Βραζιλία γιατί πάει και λίγο σπρώχνοντας. Εμένα η προτίμησή μου είναι διαχρονικά με τη Βραζιλία. Είμαι με την καλή μπάλα, νομίζω όμως ότι την καλύτερη μπάλα μέχρι τώρα την έχει δείξει μόνο η Κροατία, κι αυτό διότι έχει χαφ, όποιος έχει χαφ κερδίζει, όποιος δεν έχει, χάνει, εκεί ξεκινάει όλο το παιχνίδι“.

 

24MEDIA

κύριος Μανώλης, ο εν Χριστώ αδερφός

Θα ήθελα να το πάρει η Ρωσία, επειδή είναι χριστιανοί, όπως είμαστε κι εμείς. Πιστεύω δεν υπάρχουν φαβορί, ίσως μόνο η Βραζιλία τώρα που έφυγε από τη μέση αυτή η περίεργη η Γερμανία που μπορούσε να σου κάνει ανατροπή μέχρι και στις καθυστερήσεις“.

 

24MEDIA

κύριος Σταύρος, ο χίψτερ

Το Βέλγιο θα έλεγα, με βάση αυτά που έδειξε στα προκριματικά και μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, έχει παίξει το πιο ωραίο ποδόσφαιρο. Την Αργεντινή θέλω εγώ βέβαια, είναι παλιά μου αγάπη, Μαραντόνα και λοιπά“.

 

24MEDIA

κύριος Χρήστος, ο Κροάτης

Όλοι χάλια είναι. Η Κροατία ξεχωρίζει, έχει παίξει καλύτερα απ’ όλους, οι Άγγλοι σταθεροί είναι αλλά δεν έχουν κάτι, οι Γερμανοί έφυγαν, οι Γάλλοι τίποτα. Την Κροατία θέλω εγώ, το πιστεύω, γιατί όχι, είναι σταθεροί απ’ την αρχή, δεν είναι μπόμπα“.

 

24MEDIA

κύριος Χαράλαμπος, ο δεύτερος Κροάτης

Η Κροατία πιστεύω, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο κι έχει καλούς παίκτες. Τα φαβορί δεν βλέπονται μέχρι στιγμής. Τη Βραζιλία θα ήθελα εγώ, πιστεύω είναι η χώρα που έχει διδάξει μπάλα“.

Η τελική πρόβλεψη: Μουντιάλ των εκπλήξεων βλέπουν οι φίλοι μας οι ταξιτζήδες, με δύο ψήφους στην Κροατία και μία στο Βέλγιο. Η Βραζιλία κρατάει ψηλά τη σημαία των φαβορί με μιάμιση ψήφο. Αν δεις τον Μόντριτς να το σηκώνει στον τελικό, το διάβασες πρώτα εδώ.