WE LOVE 90'S

'Διδυμότειχο Blues', το καλύτερο θρίλερ των 90s

Γιατί το τραγούδι που φόβισε τρεις γενιές Ελλήνων δεν είναι τελικά τραγούδι.

Το τραγούδι το γνωρίζω από παιδάκι, το έχω ακούσει και live απ' την αυλή της γιαγιάς μου, όταν ο Νταλάρας έδινε συναυλίες στο γήπεδο του Χαραυγιακού (ή της Ηλιούπολης, αν γεννήθηκες μετά το '95) και ο δρόμος γέμιζε με παλαιστινιακά, γόπες και το απέξω του πασατέμπου. Ακούγοντάς το τότε, έβγαζα δύο ασφαλή συμπεράσματα: ένα, ότι το Διδυμότειχο είναι μια σελήνη με καραφλά βουνά και γυμνούς φαντάρους (μάλλον επηρεασμένος από το βίντεο κλιπ του Νίκου Σούλη) και δύο, ότι δεν ήταν ακριβώς αυτό που θα 'λεγες υλικό για παιδικό πάρτι.

Διαβάστε περισσότερα

Γίνε Πρόεδρος: Το παιχνίδι που έβαλε γκολ στην εφηβεία μας

Ο διαγωνισμός του Εθνοσπόρ στοίχειωσε τις Δευτέρες μας.

Μέχρι τα δώδεκά μου, δεν ήξερα να στέλνω γράμματα. Αν και ο πατέρας μου ήταν ναυτικός, κάθε φορά που ήθελα να του γράψω, έδινα μια κόλλα χαρτί στην μητέρα μου γεμάτη με ό,τι ήθελα να του πω και τα διαδικαστικά τα αναλάμβανε εκείνη. Στα δώδεκά ήρθα σ' επαφή με το Εθνοσπόρ, το δευτεριάτικο, αθλητικό ένθετο του Έθνους και συγκεκριμένα με τον διαγωνισμό 'Γίνε Πρόεδρος' και μπήκα στη διαδικασία για πρώτη φορά στη ζωή μου (αλήθεια, γιατί δεν το έδωσα στη μητέρα μου να το στείλει;) να στείλω μόνος μου ένα γράμμα.

Διαβάστε περισσότερα

Shoryuken: 30 χρόνια Street Fighter

Fighting games, αυτός είναι ο μπαμπάς σας.

'Δεξιά-Κάτω-Δεξιά + Γροθιά' ή 'Αριστερά-Κάτω-Αριστέρα + Γροθιά', ανάλογα με το σε ποια πλευρά της οθόνης βρισκόταν ο Ryu σε σχέση με τον αντίπαλό του, αυτή ήταν η αλληλουχία κινήσεων που έπρεπε να κάνω με μεγάλη ταχύτητα προκειμένου, ο αγαπημένος μου χαρακτήρας από το Street Fighter II, να κάνει ένα πηδηχτό άπερκατ και κυρίως να φωνάξει εκείνο το θρυλικό 'Shoryuken' που στις αρχές των 90s', στα παιδικά μου αυτιά, ακουγόταν ως 'Σόου Γιούγκεν'.

Διαβάστε περισσότερα

Είναι αυτή η πιο 90s φωτογραφία όλων των εποχών;

Εκατομμύρια φωτογραφίες διεκδικούν τον τίτλο της πιο αγαπημένης μας δεκαετίας, αλλά μία έχει όλα τα φόντα να τον κατακτήσει.

Το σωστό τώρα θα ήταν να αρχίσουμε όλοι και όλες να ανεβάζουμε την 'πιο '90s φωτογραφία κατά τη γνώμη μας' και να γίνει το σώσε στα σχόλια.

Διαβάστε περισσότερα

101 λέξεις που δεν χρησιμοποιείς πια

Από πότε έχεις να πεις 'Chili Burger';

Στο γραφείο είμαστε πάρα πολύ ώριμοι. Την τελευταία φορά που ακούστηκε η φράση 'στο δικό μου δεν χωράει', κάποιος απάντησε 'στο δικό μου κολυμπάει' για να καταλήξει η συζήτηση μέσω ενθουσιασμού -εντάξει, μερικοί έκαναν και facepalm- στο πατινάζ και στο motocross.

Διαβάστε περισσότερα

Οι τάπες και άλλες 5 συλλογές που κάναμε στα παιδικά μας χρόνια

Τα γκαζάκια, οι μπουγελόφατσες, οι ευχούληδες και όλα όσα μας έκαναν να χαλάμε το χαρτζιλίκι μας στο ψιλικατζίδικο.

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στις παιδικές σου αναμνήσεις είναι μία μετακόμιση. Γιατί την ώρα του πακεταρίσματος, όταν η μητέρα σου θα σου δείξει μία κούτα στην αποθήκη και θα σε ρωτήσει αν υπάρχει περίπτωση να χρειαστείς το περιεχόμενο της στο καινούργιο σας σπίτι, θα της πετάξεις ένα ξερό 'όχι' από βαρεμάρα, χωρίς καν να την τσεκάρεις. Και φαντάζεσαι τι περιείχε η συγκεκριμένη κούτα έτσι;

Διαβάστε περισσότερα

Στουρνάρη: Ο παράδεισος των αντιγραμμένων παιχνιδιών

Τα μαγαζιά με τις αντιγραφές, τα περιοδικά με τα ντέμο, οι pentium στα 133 MHz και όλα όσα μας έμαθε η 'Silicon Valley' της Αθήνας.

Ένα πρωινό Σαββάτου, στις αρχές του γυμνασίου (μέσα των '90s) ξεκινήσαμε με τον Αντώνη, κολλητό μου από το σχολείο, για να πάμε στον 'Εγκέφαλο' κοντά στη Στουρνάρη και να αγοράσουμε αντιγραμμένα παιχνίδια για τον υπολογιστή. Ήταν η πρώτη φορά που κατεβαίναμε στο κέντρο χωρίς τους γονείς μας.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO