TEAMWORK

Με αυτό το πιάτο ανακαλύψαμε πράγματι την Αμερική

6 δημοσιογράφοι του Oneman ταξίδεψαν νοητά μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού, μέσα από ένα πιάτο αυθεντικό αμερικάνικο BBQ των Fridays.

Αν για κάτι φημίζονται οι Αμερικάνοι, είναι για την αγάπη τους στο χορταστικό φαγητό. Οι μερίδες τους είναι πλούσιες, γενναίες θα τις έλεγε κανείς και μερικά πιάτα καταλαβαίνεις αμέσως πως έχουν γεννηθεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Διαβάστε περισσότερα

Πού θα ταξίδευες αν μπορούσες να γυρίσεις πίσω στο χρόνο;

Έχεις μια ολόκληρη Ιστορία για να διαλέξεις εκείνο το πολύ συγκεκριμένο σημείο στο οποίο θες να επιστρέψεις. Όντως, είναι πολύ πιο δύσκολο απ' ό,τι νόμιζες.

Είναι από τις ερωτήσεις που συνοδεύονται από αυτόματη κατάφαση. -Θες να γυρίσεις πίσω στον χρόνο; - Ναι. Δεν υπάρχουν σκέψεις, δεν υπάρχει καθυστέρηση. Το μόνο επικίνδυνο στην όλη διαδικασία είναι ότι με τόσο καυτό και οικουμενικό ερώτημα, υπάρχει ο φόβος να περάσεις μερόνυχτα ολόκληρα διαλέγοντας τη μία ή την άλλη στάση. Κατά τα λοιπά, όπως θα διαπιστώσεις και από τις κάτωθι απαντήσεις, οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο είδη: σε αυτούς που θα γύριζαν στο παρελθόν για να αλλάξουν μια κατάσταση και στους άλλους, τους πιο στωικούς, που θα γύριζαν απλά για να παρατηρήσουν.

Διαβάστε περισσότερα

Το '80s αντικείμενό μου που μπορεί να γίνει έκθεμα

Η δημοσιογραφική ομάδα του Oneman μπαίνει σε mode νοσταλγίας και δίνει τον οβολό της στα GR80s, την πρώτη μεγάλη έκθεση για την Ελλάδα του Ογδόντα.

Το '80 είναι εκείνη η δεκαετία από την οποία όλοι, ο καθένας στον τομέα του και τα χόμπι του, έχει κάτι να θυμηθεί και να νοσταλγήσει.

Διαβάστε περισσότερα

Οι μεγάλες ήττες που έχουμε δεχτεί από το computer μας

Εννιά συντάκτες, εννιά ιστορίες ταπείνωσης και απόγνωσης μπροστά στο monitor του υπολογιστή.

Όλοι έχουμε βιώσει τουλάχιστον ένα ψηφιακό Βατερλώ. Όλοι έχουμε νιώσει κάποτε σαν ιθαγενείς μπροστά στο PC για κάτι απλό. Όλοι έχουμε φτάσει σε απόσταση pixel από το να σπάσουμε την οθόνη.

Διαβάστε περισσότερα

Η συνήθεια που μου κόλλησε από σειρά ή ταινία

Προσοχή: H υπερβολική κατανάλωση ποπ κουλτούρας οδηγεί τους θεατές σε μιμητισμό.

Δεν χρειάζεται να βγάλουμε έναν ψυχολόγο, έναν ανθρωπολόγο κι έναν κοινωνιολόγο από το συρτάρι για να εξηγήσουμε το πώς οι σειρές και γενικότερα η ποπ κουλτούρα έχουν αλλάξει τα χούγια και τις συνήθειές μας. Ίσως το 'αλλάξει' να είναι άδικα βαρύ για την περίσταση. Ας προτιμήσουμε λοιπόν το 'διαμορφώσει' που ακούγεται πιο δίκαιο.

Διαβάστε περισσότερα

Το app που μου έχει λύσει τα χέρια

H τεχνολογία στις υπηρεσίες του ανθρώπου, ή αλλιώς όλα τα φανταστικά apps που μας επιτρέπουν να κάνουμε (σχεδόν) τα πάντα από τον καναπέ. Ή απ' οπουδήποτε.

Δεν θα κρίνουμε τώρα το αν ήταν καλύτερα τα χρόνια που άκουγες ένα τραγούδι και έπρεπε να ρίξεις τα μούτρα σου και να πας μέχρι τον dj για να σου πει ποιο είναι (αν είχε όρεξη να σου πει, βέβαια). Δεν ήταν καλύτερα. Δεν υπήρχε το Shazam. Τα παραδείγματα του πώς δεκάδες apps έχουν κάνει ευκολότερη τη ζωή μας δεν χωράνε ούτε σε παράγραφο ούτε σε ολόκληρο βιβλίο. Το ακόμα πιο σπουδαίο με τις μέρες μας είναι ότι τεχνολογικά κολέγια όπως το Athens Tech College σου δίνουν την ευκαιρία να φτιάξεις εσύ το επόμενο μαγικό βήμα στο χώρο της τεχνολογίας.

Διαβάστε περισσότερα

Το πρώτο e-mail που άνοιξα

Στα πρώτα χρόνια του Ίντερνετ, ήμασταν βέβαιοι ότι τα χωρατά μας θα μείνουν στην ιστορία. Γι' αυτό ανοίγαμε e-mail με βλακώδη ονόματα και λογοπαίγνια. Εντάξει, όχι όλοι. Εσύ εξαιρείσαι.

Πάνε χρόνια από τότε. Οι περισσότεροι έχουμε ανοίξει δέκα ή δεκαπέντε φορές e-mail από τότε. Αλλά σαν το πρώτο μας κανένα. Αν δεν είχες e-mail που να χωράει αυτό το ιστορικό ath.forthnet.gr, ήσουν ελαφρώς πίσω στα Προηγμένα Τεχνολογικά. Πολύ πίσω λοιπόν, τις μέρες που έννοιες όπως 'εταιρικά e-mail' έμοιαζαν με ανέκδοτο (ωραία χρόνια), ανοίγαμε λογαριασμούς με τη θύρα της ομάδας μας ή με το αγαπημένο μας συγκρότημα.

Διαβάστε περισσότερα
4 5 6 7 8 9 10
PROMO
Social Man