ORIGINALS

Εμείς θα βουτήξουμε στα βαθιά μια από τις επόμενες μέρες. Εσύ;

Rafting, κολύμβηση, jet ski, babyswimming. Υπάρχει ένα water activity για όλους. Είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις το δικό σου;

Το μεγαλύτερο ποσοστό του πλανήτη αποτελείται από νερό. Εμείς, το σώμα μας, είμαστε νερό σε ποσοστό 75%. Το νερό μας δίνει ζωή και μας συντηρεί στη ζωή. Το νερό επίσης, είναι αυτό που μας δίνει τις πρώτες εικόνες της ζωής. Είναι ο φυσικός καθρέφτης που αντικατοπτρίζει το είδωλό μας και τα είδωλα όλων όσων μας περιβάλλουν.

Το νερό έχει ποιότητες, διαβαθμίσεις, μνήμη και συνείδηση. Πάνω απ’ όλα, όμως, έχει πλάκα. Μπορείς πχ να φανταστείς τις διακοπές σου χωρίς νερό; Μπορείς να σκεφτείς οτιδήποτε χαρούμενο, θετικό, αισιόδοξο που να μη συνδέεται με πολύ ή λίγο, δροσερό ή ζεστό νεράκι;

Σύντομα πάντως, θα έχεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις νέες μνήμες χαράς και δημιουργικότητας γύρω απ’ το νερό. Χάρη στο φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή και στο νέο διαγωνισμό του, που προσφέρει στους τυχερούς νικητές ένα ΣαββατοΚύριακο γεμάτο water activities στη συγκινητικά όμορφη Λίμνη Πλαστήρα. Τι σημαίνει αυτό; Υδροποδήλατο και canoe kayak στα ήρεμα νερά της λίμνης (ο καλύτερος, ίσως τρόπος να την εξερευνήσεις), ποδηλασία σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία της Ελλάδας, αλλά και τοξοβολία και άλλες δραστηριότητες που θα γεμίσουν τις δύο μέρες της διαμονής σε τετράστερο ξενοδοχείο που προσφέρει το νερό ‘Κορπή’.  Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις την ενέργεια #zoisantonero και να λάβεις μέρος στον διαγωνισμό (εδώ μπορείς να μελετήσεις αναλυτικά τους όρους του διαγωνισμού). 

Το Κορπή θα σου δώσει τη δυνατότητα να κάνεις ένα απαραίτητο break και να ασχοληθείς με τα πιο ουσιαστικά πράγματα, που όπως ξέρεις, αλλά τώρα τελευταία το ξεχνάς όπως όλοι μας, είναι και τα πιο απλά. Όπως συνηθίζουν να λένε οι παππούδες με τη σοφία των χρόνων τους, η ζωή η ίδια είναι σαν το νερό: πολύτιμη. Εμείς θα συμπληρώσουμε ότι κυλάει και γρήγορα, οπότε μην αφήνεις τις ευκαιρίες για μια επιστροφή στη Φύση και στην απλότητα να πάει χαμένη.

Babyswimming για τον Πάνο Κοκκίνη

Δεν πρόκειται να το κάνω αυτό το φθινόπωρο, αφού η κόρη μου είναι επτά ετών (και ακόμη δεν ξέρει μπάνιο, αλλά αυτό είναι μια άλλη πικρή ιστορία). Μιλάω, όμως, για την πιο μαγική εμπειρία σε σχέση με το νερό που είχα ποτέ στη ζωή μου. Για αυτό και την προτείνω ανεπιφύλακτα σε κάθε φίλο και γνωστό. Δεν ξέρω πώς και γιατί, αλλά το νερό, ως μπαμπά, σε φέρνει πιο κοντά από ποτέ με το παιδί σου. Αισθάνεσαι σχεδόν ως μάνα. Με την καλή έννοια. Κάτι που μετά χάνεται αφού, ειδικά αν έχεις κορίτσι, θα χρειαστεί να φτάσει ως την εφηβεία προκειμένου να αρχίσει να πλακώνεται με τη μάνα του και να καταλήξεις εσύ να έχεις και πάλι την πρωτοκαθεδρία στη ζωή της.

Κολύμβηση για τον Γιώργο Μυλωνά

Μέχρι πριν ένα χρόνο δεν ήξερα να κολυμπάω. Πέρυσι τέτοιες μέρες είπα να βάλω ένα τέλος στην κακή μου σχέση με το νερό και γράφτηκα στο κολυμβητήριο στο Γουδή. Μετά από δύο μήνες μαθημάτων, άρχισα να κάνω δειλά δειλά τα πρώτα πενηντάρια χωρίς μπρατσάκια ή κουλούρα και ένα χρόνο μετά η κολύμβηση αποτελεί κομβικό κομμάτι του εβδομαδιαίου προγράμματός μου. Και αυτή η σεζόν θα με βρει στην πισίνα, αφού η ψυχοθεραπευτική επίδραση μιας βουτιάς σε πισίνα ισοδυναμεί με πέντε ραντεβού σε ψυχολόγο, ενώ το μπάνιο σε θερμαινόμενη, ανοιχτή πισίνα ενώ βρέχει ή έχει πολύ χαμηλή θερμοκρασία συγκαταλέγεται πλέον στις μεγαλύτερές μου απολαύσεις.

Rafting για τον Ηλία Καλλονά

Υπάρχουν λίγα πράγματα για τα οποία να ντρέπομαι, μέχρι στιγμής (γιατί ποτέ δεν ξέρεις), στη ζωή μου. Ένα απ’ αυτά είναι πως, παρότι νησιώτης και δη Κερκυραίος, δεν έχω αποκτήσει την ιδανική σχέση με τη θάλασσα. Έχω κάνει προσπάθειες, αλλά υπάρχει ξεκάθαρο θέμα χημείας. Αντίθετα, με τα ποτάμια έχω χτίσει μία σχέση εμπιστοσύνης. Κι αυτό διότι πριν από πέντε χρόνια έζησα τη μοναδική εμπειρία του rafting στις πηγές του Αχέροντα στο χωριό Γλυκή της Θεσπρωτίας. Από τότε, κάθε φθινόπωρο, ξεκλέβω μερικές ημέρες και επισκέπτομαι την περιοχή. Μ’ αυτό τον τρόπο συνδυάζω ξεκούραση με διασκέδαση. Ουσιαστικά, είναι το αγχολυτικό μου. Άλλωστε, ποτέ δεν ξέρεις. Μικρός είμαι ακόμα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μπροστά. Μπορεί να γράψουμε ιστορία…

Έτοιμος για τζετ σκι ο Γιάννης Μπαϊρακτάρης

Προφανώς επηρεασμένος από τις επιδόσεις του Ντάνου στο τζετ σκι, το συγκεκριμένο θαλάσσιο σπορ είναι ένα από τα πολλά που έχω βάλει στη λίστα των πραγμάτων που θέλω να δοκιμάσω. Μιας λοιπόν και δεν έγινε μέσα στο καλοκαίρι, γιατί όχι κάποια στιγμή το φθινόπωρο; Άλλωστε δεν απαιτεί και την βουτιά στη θάλασσα σε περίπτωση που είναι κρύα. Κανονικά θα έπρεπε να πάω στη Σκιάθο και να βάλω τον ίδιο τον Αγγελόπουλο να με μάθει, αλλά λέω να περιοριστώ σε κάποιον κοντινότερο προορισμό από την Αθήνα, τύπου Αίγινα ή Αγκίστρι. Πετάγεσαι ένα σαββατοκύριακο, καβαλάς το τζετ σκι και νιώθεις νικητής του Survivor. Εντάξει, μπορεί όχι με την ίδια επιτυχία, αλλά η προσπάθεια μετράει.

Βουτιά στον καταρράκτη για τον Αντώνη Τζαβάρα

Εδώ και αρκετό καιρό, το αγαπημένο μου μέρος στον κόσμο είναι ένα παραμυθένιο δάσος πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα, στο φιλόξενο υψόμετρο των Αγράφων. Εκεί, σε μια χαράδρα που στην πρώτη θέα σου κόβει την ανάσα και μετά ράβει για πάντα στη μνήμη σου μια ανεπανάληπτη αίσθηση ευωχίας, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις το νερό. Τα ρυάκια που επί αμέτρητους αιώνες διαβρώνουν τους βράχους, δημιουργώντας τη διαδρομή τους – πιο αρχαία από κάθε ανθρώπινο χνάρι – σε καθοδηγούν ιδανικά μέχρι το ποτάμι. Αν έχεις κουράγιο να το ακολουθήσεις, μετά από μισή ωρίτσα ορεινού δρόμου, θα φτάσεις σε ένα μικρό αλλά υπέροχο καταρράκτη. Νομίζω ότι δεν έχω δει τίποτα ομορφότερο από αυτόν τον όγκο νερού που πέφτει από ψηλά, τροφοδοτώντας στο διηνεκές τη μικροσκοπική λίμνη σχηματίστηκε εκεί στο πέρασμα των χρόνων. Δεν έχω βουτήξει ακόμα, δεν το έχω τολμήσει. Σκέφτομαι να το κάνω κάποια από τις επόμενες εβδομάδες, πριν κρυώσει ο καιρός και παγώσουν κι άλλο τα νερά. Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα πιο αναζωογονητικό από μια βουτιά εκεί που είμαι σίγουρος ότι κάποτε λούζονταν νεράιδες.

Αν είσαι εσύ ο τυχερός που θα κερδίσει στον διαγωνισμό του νερού Κορπή το Σαββατοκύριακο στη Λίμνη Πλαστήρα, αναζήτησε τον καταρράκτη ακολουθώντας το μονοπάτι από το Ανθοχώρι ή κατηφορίζοντας από το πανέμορφο Montanema Handmade Village. Αλλά κι αν δεν το κάνεις, η Λίμνη αυτή καθαυτή θα σε αποζημιώσει. Η ζωή εκεί είναι όντως σαν το νερό. Απλώς απόλαυσέ τη – πιες τη στο ποτήρι.