ORIGINALS

Οι μαγικές στιγμές της ημέρας μας

Κάθε ένας από εμάς έχει τις δικές του ξεχωριστές μαγικές στιγμές. Κάποιες όμως είναι αναμφίβολα ίδιες.

Αν χωρίσεις την ημέρα σου σε στιγμές, θα δεις ότι οι βαρετές και ανούσιες είναι συντριπτικά περισσότερες. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι μικρές ή μεγάλες στιγμές που έχεις δικαίωμα να αφεθείς στην απόλαυση. Να ασκήσεις το δικαίωμά σου στο παγωτό και να αφεθείς ως αυθεντικός #pleasureseeker στα ασύγκριτα συναισθήματα που προκαλεί σε γεύση, όσφρηση και αφή η μαγεία ενός παγωτού Magic. Ποιες είναι όμως οι υπόλοιπες μαγικές στιγμές του καθενός από εμάς;

Οι στιγμές του Χρήστου Χατζηιωάννου

Όταν πέφτει το καυτό νερό πάνω μου για να ξυπνήσω. Καλύτερο από κάθε ξυπνητήρι, καλύτερο από κάθε πρωινό. Το πρωινό ντους είναι μία ιεροτελεστία χωρίς την οποία δεν μπορώ να λειτουργήσω ούτε για πλάκα.

Η πρωινή καλημέρα στη θάλασσα. Συγγνώμη αλλά από τότε που επέστρεψα στα νότια προάστια, λέω μια καλημέρα και στη θάλασσα. Άλλες φορές φωναχτά (τρελός) κι άλλες όχι. Κι αν έχεις γεννηθεί κι εσύ κοντά στη θάλασσα θα ξέρεις ότι μία ματιά αρκεί για να πάει έστω λίγο καλύτερα η μέρα που ξεκινά.

Το δίλεπτο τηλέφωνο με τους κολλητούς. Γιατί έστω και για λίγο κλείνεσαι στον μικρόκοσμο της παρέας σας και νιώθεις και πάλι παιδί. Που το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο είναι να πείτε τι κάνατε χθες το βράδυ και τι θα φάτε το σημερινό.

Η παράδοση στην απόλαυση της σοκολάτας. Αυτή η μικρή απόλαυση εκεί γύρω στις 6 το απόγευμα που σε έχει πιάσει μια λιγούρα για γλυκό και δη τώρα το καλοκαίρι για παγωτό. Το δικαίωμα στην σοκολάτα και την απόλαυση ενός παγωτού είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Σύντομη επίσκεψη στο Magic Pleasure Store Athens για ένα ξυλάκι απόλαυση #DiscoverPleasure

Το βραδινό blackout. Που σταματά να σε νοιάζει τι γίνεται στο κινητό σου και τον κόσμο γύρω σου και αφοσιώνεσαι είτε στον εαυτό σου και τον Ragnar Lothbrok είτε στο κορίτσι που είναι δίπλα σου. Όχι, δεν κάνει να δειξεις τον Ragnar στο κορίτσι σου.

 

Οι μαγικές στιγμές του Ηλία Αναστασιάδη

Το δευτερόλεπτο που συνειδητοποιείς ότι είναι Σάββατο. Ο ύπνος είναι μια μπλεγμένη κατάσταση. Μπορεί να ‘χεις δει ότι εξολοθρεύεις κατσαρίδες ή ότι βουτάς στα γαλάζια νερά του Πουκέ, μπορεί να μην έχεις δει και τίποτα γιατί ήσουν κουρασμένος. Όταν ανοίγει λοιπόν το μάτι, ο εγκέφαλος χρειάζεται μερικά δευτερόλεπτα για να θυμηθεί τι μέρα είναι. Όταν είναι Σάββατο, δακρύζει το είναι σου από χαρά.

Το ξεχασμένο γλυκό στο ψυγείο. Είμαι ο άνθρωπος που έχει αντικαταστήσει το νερό με αναψυκτικά και τα αλμυρά φαγητά με τα γλυκά. Το γλυκό που δεν θυμάσαι ότι υπάρχει στο ψυγείο σου είναι πάντα πιο γλυκό.

Η στιγμή που τελειώνει μια απομαγνητοφώνηση. Είπαμε, οι συνεντεύξεις είναι ό,τι θα μείνει από αυτή τη δουλειά, αλλά η απομαγνητοφώνηση είναι μια πολύτιμη εξάσκηση των ορίων σου.

Μια βόλτα με μουσική. Χωρίς παρέα και χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το καλύτερο restart που μπορείς να κάνεις στο μυαλό σου ανά πάσα στιγμή.

Κάθε στιγμή που φτιάχνω κάτι με τα χέρια μου. Ως γνωστόν, τις περισσότερες φορές τα χέρια μου δεν πιάνουν. Ως εκ τούτου, κάθε ολοκληρωμένη φασίνα ή κάθε επιτυχημένη αλλαγή λάμπας ή κάθε φαγητό που κατάφερα να μαγειρέψω είναι μια νίκη επί του πνεύματος και μια στιγμή σπάνιας υπερηφάνειας.

Η στιγμή που μπαίνεις σε ένα γήπεδο μπάσκετ. Δεν έχει σημασία αν πήγες να δεις το ντέρμπι των ντέρμπι ή απλά άλλο ένα παιχνίδι μπάσκετ, αν και στην περίπτωσή μου, τείνω να προτιμώ τα δεύτερα, τα πιο ήσυχα, τα πιο ψυχαναλυτικά. Η μυρωδιά του κλειστού, ο ήχος της μπάλας που σκάει στο παρκέ, οι στριγγλιές των παπουτσιών, το ηδονικό χλατς μετά από ένα εύστοχο σουτ. Ψυχοθεραπεία.

 

Οι μαγικές στιγμές της Έρρικας Ρούσσου

Εκείνη η ώρα μεταξύ 7 και 8 στην παραλία. Που βουτάς για τελευταία φορά σε ένα νερό που όποια θερμοκρασία και αν έχει, σε χαλαρώνει. Σε διαβεβαιώνει ότι όλα θα πάνε καλά.

Η στιγμή που αποφασίζεις να μην πάρεις το μετρό από τον Ευαγγελισμό, αλλά να περπατήσεις ως την Ακρόπολη. Να γίνεις ένα με τους περαστικούς που βιάζονται, φλυαρούν, χαζεύουν. Εκείνη τη στιγμή νιώθεις ότι με ένα μαγικό τρόπο όλα και όλοι κινούνται στους ρυθμούς σου.

Το μαγικό εκείνο λεπτό του πρώτου φιλιού. Η πρώτη εκείνη μαγική επαφή με τα χείλη ενός ανθρώπου που ίσως, κάποτε αποκαλέσεις άνθρωπό σου. Ακόμα και αν δεν σας βγει όμως. Ακόμα και αν βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να του χαρίσεις με πίκρα διάφορους υβριστικούς χαρακτηρισμούς, ακόμα και τότε, τη στιγμή του πρώτου σας φιλιού θα τη θυμάσαι. Γιατί είναι μαγική.

Η πρώτη δοκιμή του πρώτου σου φαγητού. Και κυρίως η συνειδητοποίηση ότι εντάξει, δεν τα πήγες και άσχημα. Ότι τα κατάφερες. Μπορεί η επόμενη προσπάθεια, να μην έχει το ίδιο αίσιο τέλος. Δεν σε νοιάζει ωστόσο. Γιατί εδώ η αρχή, είναι πράγματι το ήμισυ του παντός.

Το χειροκρότημα σε μία παράσταση που νιώθεις τυχερός που παρακολούθησες. Για τα λίγα ή τα πολλά εκείνα λεπτά που κατάφερες εντελώς μαγικά να λυτρωθείς μέσα από τα πάθη χαρακτήρων που μπορεί να μην γνώριζες και ποτέ εάν εκείνο το βράδυ, είχες επιλέξει να κάνεις κάτι διαφορετικό.

Έξτρα μπόνους μαγείας: Το χειροκρότημα σε μία αντίστοιχη μεταμεσονύχτια παράσταση. Σε όσους έχει συμβεί, με νιώθουν.

Το πρώτο κομμάτι σοκολάτας στο Magic παγωτό σου. Που κάνει κρακ και σπάει στο στόμα για να λιώσει ρυθμικά και αέρινα μαζί με τη θεϊκή βανίλια, τα χρωματιστά κουφέτα και τη λευκή μαρέγκα. Εκείνη τη στιγμή, όλα πηγαίνουν αργά. Τίποτα δεν έχει περισσότερη σημασία από την τελευταία εκείνη γλειψιά που σε ταξιδεύει μαγικά. Εντάξει, εγώ προτιμώ τη λευκή σοκολάτα αλλά εσείς κάντε ό,τι θέλετε.

A photo posted by @onemangr on

 

Οι μαγικές στιγμές του Πάνου Κοκκίνη

Το πρωινό ποδοβολητό. Μιλάω για τον ήχο των ποδιών της 4χρονης κόρη μου όταν ξυπνάει και έρχεται τρέχοντας από το δωμάτιο της στο καθιστικό για να μας βρει. Συνήθως είναι αναμαλλιασμένη. Συνήθως είναι μουτρωμένη. Αλλά, για μένα, είναι σαν να βλέπω τον ήλιο να ανατέλλει.

Το πρώτο λεπτό μετά το τελευταίο παραμύθι. Αυτό που με βάζει και της λέω αφού πρώτα έχουμε διαβάσει δυο βιβλία. Αυτό που της έχω βγάλει εγώ από το μυαλό μου. Συνήθως προτιμάει εκείνο με το ροζ βασίλειο. Μερικές φορές μου ζητάει κάτι καινούργιο. Πάντοτε είναι εκείνη πρωταγωνίστρια. Και πάντοτε κοιμάται πριν τελειώσω, με εμένα να μένω στο πλάι της, 1-2 λεπτά, ανάσκελα στο πάτωμα (δεν μπορώ να ανέβω στο κρεβάτι γιατί παίζει να το σπάσω) ακούγοντας την ανάσα της. Και σκεπτόμενος πόσο αδιανόητα τυχερός είμαι.

Το ‘απαγορευμένο’ ντουλάπι. Όταν όλοι στο σπίτι κοιμούνται βαθιά, η λιγούρα με τραβάει από το αυτί, με σπρώχνει στην κουζίνα και με αναγκάζει να σταθώ μπροστά στο ντουλάπι με όλα τα καλούδια που δεν μπορώ να αγγίξω. Εννοείται πως χάνω τη μάχη και ενδίδω. Εννοείται πως, επειδή ακριβώς είναι απαγορευμένο, το περιεχόμενό του έχει ακόμη πιο γλυκιά γεύση.

Όταν το inbox δείχνει μηδέν. Είναι μαγικό, επειδή δεν μου τυχαίνει συχνά. Και, αν και προσωρινό, μου δίνει την αίσθηση ότι κάτι κατάφερα επιτέλους μέσα στη μέρα μου.

Οι αναπάντητες κλήσεις. Γιατί με κάνουν να αισθάνομαι ότι δεν είμαι δέσμιος του τηλεφώνου μου. Ότι εγώ επιλέγω αν θα το σηκώσω ή όχι. Ακόμη και αν, μετά από δέκα λεπτά, αναγκαστώ να σε πάρω πίσω.

 

Οι μαγικές στιγμές του Θοδωρή Δημητρόπουλου

H πρώτη γουλιά καφέ. Που τον φτιάχνεις, ανοίγεις, το πατζούρι να μπει φως, στρώνεσαι στον καναπέ, πιάνεις να διαβάσεις ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό ή να δεις ό,τι έχει μείνει στο DVD από χτες το βράδυ, και τραβάς την πρώτη ρουφηξιά.

Το χάζεμα του φαγητού που έφτιαξες. Επειδή μερικές φορές το φαγητό το ετοιμάζεις με πολύ περισσότερο κόπο και χρόνο από ό,τι κάτω που ‘απλώς γεμίζει το στομάχι’, μπορείς να πάρεις μια στιγμή και να απολαύσεις το δημιούργημά σου, πριν το κατασπαράξεις. (Άλλη μια #στιγμούλα της μέρας.)

Όταν πέφτουν οι τίτλοι αρχής στο επεισόδιο σειράς που περίμενες όλη τη βδομάδα να δεις. Ποιος δεν ενθουσιάζεται με τους τίτλους αρχής του “Game of Thrones” ή στη θέα του TARDIS;

To ποτό μετά τη δουλειά. Στιγμή συνταρακτικής ομορφιάς. Έχεις φύγει από το γραφείο πηγμένος και κουρασμένος, και αντί να πας σπίτι, κάνεις μια μικρή παράκαμψη και βρίσκεις δυο φίλους σε κάποιο από τα στέκια σας, για να πιείτε ένα χαλαρό ποτό μιλώντας για τη μέρα σας και για το “Mad Max: Fury Road”.

Όταν το χαλαρό ποτό προκύπτει όχι και τόσο χαλαρό. Αυτή είναι η μαγική στιγμή δύο διαδοχικών ημερών: Του τέλους της μίας, και της αρχής της επόμενης.

Το πρώτο άκουσμα ενός καινούριου άλμπουμ. Όταν ένας δίσκος που περίμενες κυκλοφορεί, τελειώνεις τις δουλειές σου, ξαπλώνεις και πατάς play, αφήνοντάς τον να σε ταξιδέψει για τη επόμενη μία ώρα.

Η βόλτα στον Λυκαβηττό. Από τις πιο ωραίες Κυριακάτικες διαδρομές που μπορείς να κάνεις χαλαρά με τα πόδια. Και μετά κατεβαίνεις Εξάρχεια για καφέ κιόλας.

Οι μαγικές στιγμές αυτού του καλοκαιριού ξεκινούν στο κρακ της σοκολάτας Magic και τα toppings που εσύ θα επιλέξεις για να “ντύσεις” το παγωτό και το καλοκαίρι σου. Ανακάλυψε κι εσύ την απόλαυση μέσα από ένα παγωτό Magic στο Magic Pleasure Store Athens. Θα μας πετύχεις κι εμάς εκεί.

Magic Athens Pleasure Store: Κολοκοτρώνη 3-5 και Βουλής, Αθήνα.

facebook: www.facebook.com/magic.algida