ORIGINALS

Το δικό σου παγωτό έχει ροζ πιπέρι;

H δημοσιογραφική ομάδα του ΟΝΕΜΑΝ έκανε απόβαση στο Magic Pleasure Store και έφτιαξε τους δικούς της, φανταστικούς συνδυασμούς. Ναι, κάποιοι είχαν και ροζ πιπέρι. Και αστεράκια αμυγδάλου. Και αποξηραμένο ιβίσκο.

Το ΟΝΕΜΑΝ αποτελείται από δημοσιογράφους που οι μεταξύ τους ομοιότητες είναι πολλαπλάσιες από τις διαφορές. Αν πρέπει να συμφωνήσουμε ότι όλοι τους μοιάζουν σε κάτι, αυτό είναι η άνεση που μπορείς να τους κατατάξεις στην ευρεία και ενδιαφέρουσα κατηγορία του #pleasureseeker. Πηγαίνοντας σύσσωμο στο Magic Pleasure Store, το ΟΝΕΜΑΝ ήταν αποφασισμένο να επιχειρήσει συνδυασμούς από toppings που θα άλλαζαν το παιχνίδι. Όπερ και εγένετο.

Το κάστρο από μακαρόν του Ηλία Αναστασιάδη

 

Είμαι γνωστός λάτρης των μπιχλιμπιδιών, οπότε ήταν αρκετά πιθανό αν στη βιτρίνα του Magic Pleasure Store υπήρχε ένα μπολάκι με λέγκο (κανονικά λέγκο) να τα επικολλούσα στο παγωτό μου και να τα έτρωγα με περισσή χαρά. Τα πολύχρωμα μακαρόν μπήκαν στο μάτι μου ήδη από τη Σταδίου. Θα μπορούσα να αρπάξω το μπολάκι και να τα καταπιώ όσο οι άλλοι φωτογραφίζονταν με τα παγωτά τους, αλλά δεν ήθελα να προκαλέσω. Τα συνδύασα με μαρέγκα και ινδοκάρυδο, άρα η πολυχρωμία έσπασε με το λευκό του χιονιού. Διάλεξα επικάλυψη σοκολάτα, εσωτερικό σοκολάτα, αλλά ακόμη και ξυλάκι από σοκολάτα να διάλεγα, το στόμα θα πήγαινε κατευθείαν στα μακαρόν. Εύχομαι να ωριμάσουν οι συνθήκες (δηλαδή εγώ) και να δοκιμάσω και άλλους μη-μακαρονικούς συνδυασμούς. Δε χανόμαστε, έ;

Τα δημητριακά που δεν είναι για πρωινό του Κωνσταντίνου Αμπατζή

 

Η στιγμή που αντίκρισα το πρώτο μου παγωτό από το Magic Pleasure Store για φέτος, ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησα ότι το καλοκαίρι έχει έρθει. Οι σταγόνες σοκολάτας, τα δημητριακά και η χρωματιστή ζάχαρη πάνω στο ξυλάκι με γέμιση σοκολάτα δημιούργησαν ένα υπέροχο χρωματιστό σκηνικό που ξεπεράστηκε μόνο όταν γεύτηκα την πρώτη μου μπουκιά. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω φέτος να μετρήσω τα παγωτά που έφαγα, θα προσπαθήσω όμως να μετρήσω όλους τους διαφορετικούς συνδυασμούς toppings που θα επιχειρήσω, μέχρι να βρω τον γευστικότερο. Έρχεται μεγάλο καλοκαίρι και η πρόκληση είναι μεγάλη. To Magic Pleasure Store είναι όμως εδώ για να με βοηθήσει.

Η επικάλυψη μαύρης σοκολάτας για την Φένια Μπινιάρη

 

Όταν επισκεφθείς το Magic Pleasure Store θα καταλάβεις ότι τα παγωτά που μπορείς να δοκιμάσεις εκεί έρχονται από άλλον πλανήτη. Το μοναδικό συστατικό που δεν θα βρεις για να βάλει πάνω από το παγωτό σου είναι το μοσχοκάρυδο. Χωρίς υπερβολή. Ότι πιο περίεργο σκεφτείς θα υπάρχει. Το αποτέλεσμα που φτάνει στα χέρια σου είναι τόσο όμορφο οπτικά που λυπάσαι να το καταστρέψεις δαγκώνοντάς το. Ωστόσο δεν θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα καθώς μετά την πρώτη μπουκιά δεν έχει στοπ. Μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή, γιατί ως γνωστόν μία ίσον καμία. Το καλοκαίρι όμως είναι εδώ και δεν πάει πουθενά μέχρι να δοκιμάσουμε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς.

Έφαγε πολύ πεπόνι ο Χρήστος Χατζηιωάννου

 

Μπορεί να μην είμαι πλέον παιδί αλλά τα μετράω τα μπάνια και τα παγωτά μου. Και αν μπάνια έχω κάνει μόνο τρία (το ένα στο Μεξικό μπιτδατ), παγωτά έχω φάει τουλάχιστον 10. Και μπορώ με μαθηματική ακρίβεια να πω ότι τα 6 από αυτά ήταν σε μία βόλτα στο Magic Pleasure Store. Οπότε το θέμα δεν είναι τι toppings διάλεξα την ημέρα που πήγαμε με τα παιδιά από το Oneman όσο το τι toppings δεν έχω δοκιμάσει ακόμα. Ξεκινώ με top 3 αγαπημένων toppings για φέτος: χαλβάς for the win, αστεράκια αμυγδάλου και λευκή μαρέγκα. Τα δύο από αυτά τα toppings ήταν και σε αυτό το παγωτό, παρέα με αποξηραμένο πεπόνι έτσι για να μυρίσει λίγο παραπάνω καλοκαίρι και γιατί το προηγούμενο βράδυ ξαναέβλεπα τη σκηνή από την Αλίκη στο ναυτικό. Αλλά όποια κι αν είναι τα toppings, όποιοι κι αν είναι παρέα μου την ώρα που βλέπω τη βανίλια να βουτιέται στη σοκολάτα γάλακτος πριν δεχτεί τo layer από toppings και ένα σκέρτσο bitter σοκολάτας, η στιγμή που νιώθω κάθε φορά τον χρόνο να αρχίζει να πηγαίνει ελαφρώς πιο σιγά είναι σε αυτό το κρακ της σοκολάτας Magic στο στόμα. Αν λοιπόν ακούσεις κανέναν να λέει ότι πηγαίνει εκεί για το “κρακ”, τώρα θα ξέρεις τι εννοεί.

Η σταθερή επιλογή της Έρρικας Ρούσσου

 

Πότε μπήκαμε στο Magic Pleasure Store, πότε μείναμε παγωτά από τις τόσες λαχταριστές λιχουδιές, πότε επιλέξαμε τρεις από αυτές για να «διακοσμήσουμε» όσο το δυνατόν γευστικότερα το ξυλάκι μας, ειλικρινά, δεν μπορώ να σου πω. Έγιναν όλα με εκείνη την ταχύτητα που είσαι σίγουρος (στοίχημα βάζεις) ότι κάποιος, βλέποντάς σε με τι απόλαυση γευόσουν το ξυλάκι αποφάσισε να πατήσει ένα fast forward για να σε επαναφέρει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο τρίπτυχο παραλία, δίαιτα, και περισυλλογή. Προφανώς, δεν τα κατάφερε. Εννοείται ξαναπήγα -σε loop αυτό. Απλώς κάθε φορά προσπαθώ να προσθέτω κάτι καινούριο και να αφαιρώ κάτι παλιό. Τα μακαρόν παραμένουν σταθερά ως επιλογή. Το ίδιο και η λευκή σοκολάτα.

Παιδιά, πετάγομαι μέχρι την Κολοκοτρώνη, να σας φέρω κάτι;

Ένας αποξηραμένος ιβίσκος για τον Θοδωρή Δημητρόπουλο

 

Δεν έχω ξαναφάει ποτέ μου ιβίσκο, ούτε αποξηραμένο, ούτε καν ζουμερό, για την ακρίβεια δεν ήξερα καν ότι ο ιβίσκος είναι κάτι που τρώγεται. Στέκομαι για μια στιγμή, κλείνω τα μάτια και προσπαθώ να σκεφτώ. “Είσαι σίγουρος ότι ξέρεις τι είναι ο ιβίσκος;” αναρωτιέμαι στον εσωτερικό μου μονόλογο. Πριν μπω στο κατάστημα ήμουν κάπου 98% βέβαιος πως είναι φυτό, τώρα που τον βλέπω ανάμεσα σε γεύσεις όπως σοκολάτα, δημητριακά, πιπέρι σε κάτι πολύχρωμα μπαλάκια σαν μικρά, το ποσοστό σιγουριάς έχει φτάσει κάπου στο 73%. Μήπως έχει κι άλλες χρήσεις ο ιβίσκος; Σαν την παπαρούνα; Μέχρι να φτάσει η σειρά μου για παγωτό έχω ξοδέψει τόσο χρόνο σκεπτόμενος τον αποξηραμένο ιβίσκο που είχε έρθει η σειρά μου για παγωτό. Η η παραγγελία ήταν κατά λέξη “γεια, θέλω αποξηραμένο ιβίσκο και 2 άλλες γεύσεις”. Οι άλλες δύο γεύσεις τελικά ήταν νιφάδες σοκολάτας και καρύδα, αφενός επειδή με ενημέρωσαν από το κοντρόλ, οι Pleasure Makers δηλαδή, ότι δίνουν τη γλύκα που ταιριάζει ωραία με την πίκρα του ιβίσκου, αφετέρου,  επειδή το ασπρόμαυρο κάλυμμα που δημιουργούσαν μαζί, πάνω από τον αποξηραμένο κόκκινο ιβίσκο, έκανε το παγωτό μου οπτικά όμορφο. Γιατί κοίτα, ότι το παγωτό θα είναι ωραίο στη γεύση είναι δεδομένο, οπότε γιατί μην είναι και οπτικά; Για μια αισθητική ζούμε. Και για να λέμε ότι έχουμε φάει παγωτό με αποξηραμένο ιβίσκο, που ήταν τόσο παράξενο μες στο στόμα όσο ακούγεται και σαν φράση. Ιβίσκος σε παγωτό: check!

 

Κι αφού πήρες λίγη έμπνευση για τα toppings που θα βάλεις στο δικό σου παγωτό, μπορείς να γίνεις κι εσύ pleasure seeker και να ανακαλύψεις την απόλαυση #discoverpleasure

Magic Pleasure Store: Κολοκοτρώνη 3-5 και Βουλής, Αθήνα.

facebookwww.facebook.com/magic.algida