ΦΑΓΗΤΟ

Κάθε απόγευμα, η Θεσσαλονίκη είναι η πιο όμορφη πόλη του κόσμου

14 προτάσεις για να απολαύσεις το πρώτο ποτό της μέρας στα πιο όμορφα μέρη της συμπρωτεύουσας.

Τα απογεύματα στη Θεσσαλονίκη είναι μαγικά. Ειδικά αυτήν την περίοδο, μετά τα μέσα του Σεπτέμβρη που ο καιρός αρχίζει και δροσίζει λίγο. Η πόλη έχει μπει για τα καλά στους ρυθμούς της, οι φοιτητές έχουν επιστρέψει και γενικά το κέντρο της πόλης σφύζει από ζωή. Νομίζω ότι ακριβώς επειδή ο Σεπτέμβρης σηματοδοτεί και τα νέα ξεκινήματα, η επιστροφή στην καθημερινότητα και στη δουλειά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, μοιάζει ευχάριστη. Φεστιβάλ, πάρτι, βόλτες με φίλους από νωρίς το απόγευμα για το πρώτο ποτό της βραδιάς, κάπως έτσι το φθινόπωρο ξεκινά με τις καλύτερες προδιαγραφές.

Εδώ και χρόνια, το να πιεις ένα ποτό δεν σημαίνει απαραίτητα να βγεις βράδυ. Τα βράδια μπορείς να τα αφιερώσεις στην αγαπημένη σου αμερικάνικη σειρά. Το να πιεις ποτό μπορεί να ξεκινήσει από το απόγευμα, και πολλές φορές η διαδικασία είναι ακόμα πιο απολαυστική. Μετά τη δουλειά, μετά τη σχολή, παρέα με δυο τρεις φίλους, το πρώτο ποτό στο κατάλληλο μέρος είναι μυσταγωγία. Και το ευχάριστο με την Θεσσαλονίκη είναι ότι έχεις πολλές επιλογές. Από μπαράκια μπροστά στη θάλασσα παρέα με το ηλιοβασίλεμα, μέχρι και στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ανάμεσα στα νεοκλασικά κτίρια, δίπλα στον κόσμο που περπατά ανέμελος στην αγορά.

Εμείς επιλέξαμε τα καλύτερα, με αφορμή το Aperol Spritz Afternoon Festival, που από την Παρασκευή 22/09 και ως τις 05/10 θα δροσίσει τα απογεύματα της Θεσσαλονίκης με το πιο fun και δροσιστικό cocktail, το Aperol Spritz. Ας πούμε ότι εμείς βάζουμε τα μέρη, εσύ βάζεις την παρέα και όλοι μαζί περνάμε #happytogether. Αν θέλεις, μπορείς να βάλεις στο κόλπο και τον Μύρωνα Στρατή: Μπες στο www.aperolspritzafternoonfestival.gr και φτιάξε μαζί τη video πρόσκληση για τους φίλους σου. Enjoy!

Matute Rooftop

Στην Αγίου Μηνά και σε μία ταράτσα με μαγευτική θέα το απόγευμα με τον ήλιο να πέφτει πάνω από τα κτίρια του κέντρου. Μεγάλη ποικιλία σε menu φαγητών και φυσικά σε κοκτέιλ που είναι το highlight αυτού του νέου Rooftop Bar της Θεσσαλονίκης. Φυσικά το Aperol Spritz δεν μπορεί να απουσιάζει από τα απογεύματα στο Matute Rooftop.

Tribeca

Ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία, αφού είναι από τα πολύ παλιά μαγαζιά στην πόλη, συγκεκριμένα στην Λεωφόρο Νίκης. Το Tribeca, καλύτερο από ποτέ, επωφελείται της τοποθεσίας του μπροστά στο Θερμαϊκό, αλλά δεν στέκεται μόνο εκεί. Πολύ καλή εξυπηρέτηση, εξειδικευμένοι επαγγελματίες πίσω από την μπάρα και ένα από τα καλύτερα κλαμπ σάντουιτς της πόλης, είναι μόνο μερικοί λόγοι για να πιεις το Aperol Spritz εκεί, χαζεύοντας τη θάλασσα, αν είσαι τυχερός και έχει καθαρή ατμόσφαιρα, τον Όλυμπο και κάπως έτσι να γεμίσεις τις μπαταρίες σου.

Apallou

Αγαπημένη συνήθεια το Apallou, ειδικά τα απογεύματα που παίζουν μουσική οι G.Mass και Geragotis. Στην Καρόλου Ντηλ με Μητροπόλεως, εμφανίστηκε στις ζωές μας πριν περίπου 12 χρόνια και από τότε δεν πέρασε απόγευμα που να μην είναι γεμάτο με θαμώνες που το επιλέγουν για το πρώτο ποτό της μέρας. Mπορεί να μην βλέπεις και πολύ την θάλασσα από το Apallou, μπορεί να βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου, άρα και της βαβούρας, αλλά είναι ιδανικό σημείο, αν θέλεις να πιεις το Aperol Spritz σου και να αφουγκραστείς όλη την ενέργεια του κέντρου. Η υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών θα σε ανταμείψει για την επιλογή σου.

Vogatsikou 3

Aν έπρεπε να το περιγράψεις μόνο με μια φράση αυτή θα ήταν ‘από τα καλύτερα αυθεντικά μπαρ της πόλης’ – αν όχι το καλύτερο. Αν υπήρχε διαγωνισμός γνώσης της φιλοσοφίας του ποτού και του κοκτέιλ, το Vogatsikou 3, θα κέρδιζε άνετα κάποια από τις πρώτες θέσεις. Συνεπώς, αν θέλεις να απολαύσεις το Aperol Spritz παρέα με τους κορυφαίους του χώρου, σου το συστήνουμε ανεπιφύλακτα

Chilai Wine Restaurant Bar

Στην Αγίου Μηνά, κρυμμένο στα στενά της Ίωνος Δραγούμη, το Chilai, από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του έκανε τη διαφορά με την εξυπηρέτηση, το καλό φαγητό και μοναδικά κοκτέιλ. Ιδανικό αν θέλεις να πιεις το πρώτο Aperol Spritz της ημέρας μακριά από την πολύ βαβούρα, απολαμβάνοντας ένα υπέροχο περιβάλλον, με μοναδική διακόσμηση, το Chilai είναι αυτό που ζητάς.

Blue Cup

Στα Λαδάδικα, το Blue Cup τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τη διαφορά. Τις απογευματινές ώρες μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις μια θέση, αφού το ίδιο θέλει όλη πόλη, αυτοί που ξέρουν όμως, θα απολαύσουν το απογευματινό Aperol Spritz τους από τα χέρια των ειδικών. Στο Instagram, οι εντυπωσιακές δημιουργίες των bartenders του Blue Cup έχουν γίνει viral.

Menta

Στην Κομνηνών, δίπλα στα Λουλουδάδικα, το Menta, ένα Café Wine Bar, συστάθηκε για να ικανοποιήσει τον διψασμένο ουρανίσκο σου, προσφέροντας υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση, σε ένα από τα πιο ιστορικά και όμορφα μέρη της πόλης. Οι μπάρμεν έχουν άριστη γνώση του αντικειμένου και σίγουρα θα σε καθοδηγήσουν στο να πιεις σωστά το Aperol Spritz, ενώ δεν πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις κάποια από τα συνοδευτικά πιάτα τους.

Local

Στην Παύλου Μελά, το Local είναι ένα διαμάντι εξυπηρέτησης, γευσιγνωσίας και πλέον γαστρονομίας. Περιτριγυρισμένο από τα υπέροχα κτίρια της Παύλου Μελά, της Παλαιών Πατρών Γερμανού και της Ικτίνου, δίπλα στα περιποιημένα παρτέρια με λουλούδια του Δήμου, το Local είναι ιδανικό για απολαύσεις το Aperol Spritz στο ιστορικό κέντρο και να λατρέψεις και το καλό τους φαγητό.

Boulevard

To λέει και το όνομα. Λεωφόρος. Στην Νίκης λοιπόν, θα βρεις ακόμα ένα café bar με πολύ υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση. Ο καφές, το service, τα κρύα και ζεστά πιάτα, η βαθιά γνώση στο αντικείμενο του κρασιού και του κοκτέιλ καθιστούν το Bοulevard ένα από τα καλύτερα σημεία για να πιεις το απογευματινό σου Aperol Spritz, πριν επιστρέψεις κουρασμένος από τη δουλειά στο σπίτι. Παρέα σου, το ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα του Θερμαϊκού.

Kitchen Bar

Το Kitchen Bar έχει την τύχη να απλώνεται μπροστά του η ομορφότερη θέα της πόλης. Ο Θερμαϊκός, η παραλία, η Αριστοτέλους, ο Λευκός Πύργος μέχρι και το Μέγαρο Μουσικής, αν φτάνει το μάτι σου. Ιδανικό να απολαύσεις το απόγευμα το Aperol Spritz σου καθώς νιώθεις ότι για λίγο έχεις φύγει «έξω» από τη γυάλα της πόλης. Τα βλέπεις όλα από την απέναντι πλευρά. Ο νους ταξιδεύει και χάνεται πάνω στα κύματα. Εντάξει, αν συνδυάσεις το ποτό και με κάποιο πιάτο, ακόμα καλύτερα.

Hostel 9

Παραμένουμε στην παραλία σε ένα μαγαζί όπου απογευματινό ποτό ίσον με πάρτi. Το Hostel 9 δεν σταματά να φιλοξενεί γνωστούς dj που θα γεμίσουν με συντροφιά τα απογεύματα στην πόλη. Έτσι ένα απόγευμα καθημερινής παρέα με το Aperol Spritz μπορεί να μοιάζει εύκολα με Κυριακή.

Dandelion Gastro Winery Bar

To πόσο αγαπώ το Dandelion, το έχω γράψει και σε παλαιότερη μου δημοσίευση. Από τα πιο όμορφα και αισθαντικά μαγαζιά με υπέροχη διακόσμηση, εξυπηρέτηση, γνώση του αντικειμένου και πολύ καλό φαγητό. Τα απογεύματα το Aperol Spritz θα το έπινα άνετα στο Dandelion και θα το συνόδευα με μία υπέροχη και δροσερή σαλάτα με προσούτο.

Γορίλας Bar

Μπαρ με χαρακτήρα που δεν έχει σχέση με οτιδήποτε άλλο στην πόλη. Από το όνομα, μέχρι τη διακόσμηση, το service, το Γορίλας δεν είναι ένα μπαρ που θα το συναντήσεις συχνά στη ζωή σου. Αν κάποιος έψαχνε ένα διαφορετικό μπαρ για να κάνει γυρίσματα για μια ταινία, σίγουρα θα το επέλεγε. Ο λόγος για να απολαύσεις το πρώτο Aperol Spritz της ημέρας εδώ, προφανής.

Navona

Kλείνω με το αγαπημένο μου για αυτή την εποχή hotspot. To Νavona. Τα ειδυλλιακά απογεύματα του Σεπτέμβρη, στην παραλία Θεσσαλονίκης, κάνουν το Navona ένα ξεχωριστό σημείο για να απολαύσεις ένα Aperol Spritz. Ο ήλιος να κρύβεται πίσω από τον Όλυμπο, ο κόσμος να απολαμβάνει την απογευματινή του βόλτα στην παραλία και εγώ, που δεν μπορώ να αντισταθώ στην κουζίνα του Navona, να συνδυάσω το Aperol Spritz κοκτέιλ μου μαζί με μια δροσερή σαλάτα του Καίσαρα.

Καλή απόλαυση σε όλους. Και υπεύθυνη, ε; Να μην ξεχνιόμαστε. Ο καιρός είναι ακόμα τέλειος για βόλτες και χαλαρό περπάτημα, οπότε ας αφήσουμε τα αυτοκίνητα ήσυχα στα πάρκινγκ τους.