ΦΑΓΗΤΟ

Στο Gustoso την κρέπα αγαπήσαμε, μα τις μακαρονάδες πιο πολύ

H Δώρα Τσαμπάζη βρίσκει επιτέλους μια σπιτική γρήγορη μακαρονάδα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε λογική τιμή, ακόμα και σε 'παράλογη' ώρα.

Είναι η αλήθεια, πως στη Θεσσαλονίκη δουλεύουμε αρκετά την κρέπα. Πολλές κρεπερί και πολλές κρέπες με τοστ παράγονται καθημερινά της πόλης. Το Gustoso το πήγε λίγο παρακάτω. Από την ώρα που θα ανοίξει το πρωί μέχρι και το ξημέρωμα πριν κλείσει, σερβίρει λαχταριστές σπιτικές μακαρονάδες. Χωρίς υπερβολές στις σάλτσες, χωρίς να προσπαθεί να κλέψει εντυπώσεις με διάσημες ιταλικές συνταγές και προϊόντα. Με απλά σπιτικά υλικά, μέσα σε 12 λεπτά δημιουργούν υπέροχες γεύσεις σαν αυτές που τρώγαμε στο σπίτι της μαμάς.

Το Gustoso μετρά φέτος 9 χρόνια ζωής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και από πάντα ξεχώριζε από τις άλλες κρεπερί, για τις έξτρα επιλογές πέρα της καθιερωμένης κρέπας και ενός μεγαλοπρεπούς σάντουιτς. Το Gustoso μπορεί να ήταν πάντα ένα φαγητό στα γρήγορα μεν, κάτι να τσιμπήσεις στο διάλειμμα από τη δουλειά, το βράδυ μετά τη σχολή, στο σβήσιμο μετά το ποτό, αλλά ποτέ το αποτέλεσμα δεν έμοιαζε με οποιοδήποτε ταχυφαγείο δε.

 

Πώς θα μπορούσε άλλωστε, όταν κόβει σαλάτες, ψήνει κοτόπουλο και ετοιμάζει μακαρονάδες εκείνη τη στιγμή.

 

Οι επιλογές είναι συγκεκριμένες, ακριβώς σαν τις επιλογές που έχεις και στο σπίτι της μαμάς. Απλή μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα και τυρί, η ενισχυμένη με κόκκινη σάλτσα και κοτόπουλο φιλέτο, σπιτική καρμπονάρα και κλασική μπολονέζ ή όπως θα λέγαμε σε ένα μεσημεριανό τραπέζι, μακαρόνια με κιμά.

 

Τα υλικά που είναι απλά και οι σάλτσες που παρασκευάζονται με συνταγή του Gustoso, κάνουν την μακαρονάδα απολαυστική, ειδικά τις δύσκολες ώρες μετά τα μεσάνυχτα. Μια τίμια μακαρονάδα σε μια τίμια τιμή στα 5 ευρώ, κάνουν τα παγωμένα μεσάνυχτα στο κέντρο της πόλης, πιο ζεστά. Γιατί φαγάδικα για να «σβήσεις» μετά το ποτό υπάρχουν πολλά στο κέντρο, μακαρονάδα δεν βρίσκεις σχεδόν πουθενά και αυτό το είχα παράπονο. Γιατί, καλή η μπουγάτσα για μετά το ποτό, καλό και το «βρώμικο», αλλά όποιος δεν έχει φάει μακαρονάδα μετά από cuba libre στις 4 το πρωί, δεν ξέρει τι θα πει να κοιμάσαι σαν πουλάκι. Ακόμα κι αν είχες να διαθέσεις 40 ευρώ επιπλέον για την έξοδό σου για ένα ιταλικό, η κουζίνα του δεν θα σε περιμένει μετά τις 12. Το Gustoso όμως θα είναι εκεί, στις επάλξεις, ετοιμοπόλεμο να γεμίσει τα κενά που άφησε η βότκα και το τζιν.

 

Η κρέπα φυσικά είναι μια σταθερή αξία για το τέλος, για να γλυκαθεί λίγο το χειλάκι μας.

Gustoso

Π.Π. Γερμανού 22

τηλ. 2310243717