ΦΑΓΗΤΟ

To Charlie -sip of vintage- δεν είναι ένα ακόμα cocktail bar

Η Δώρα Τσαμπάζη επισκέφτηκε στη Θεσσαλονίκη ένα καινούριο μπαρ, που δεν μοιάζει με όλα τα άλλα, και ούτε θέλει να μοιάσει ποτέ.

Το “Charlie – sip of vintage -” που μετράει μόνο 40 ημέρες ζωής, δεν είναι ούτε Espresso Bar, ούτε Wine Bar, ούτε Cocktail Bar. Δεν είναι ακόμα ένα μαγαζί που ισχυρίζεται ότι κάνει τον καλύτερο espresso της πόλης. Δεν θα βρεις ατελείωτα κελάρια με μοναδικά κρασιά, ούτε δικά τους signature cocktails με φρούτα, χυμούς, τριμμένους πάγους και πυροτεχνήματα.

Το “Charlie – sip of vintage” δεν ακολούθησε αυτήν την τάση, γιατί υπήρχαν ήδη τόσα πολλά άλλα μπαρ που κάνουν αυτή τη δουλειά. Ο ιδιοκτήτης του, Μυρώδης Καπώνης μαζί με τον αδερφό του, έκαναν αυτό ακριβώς που τους άρεσε, αυτό που ονειρευόνταν από την πρώτη στιγμή που αποφάσισαν να κάνουν κάτι δικό τους. Εμπνευσμένος από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και με τα λόγια του μεγάλου Charlie Chaplin να συνοδεύουν, έδωσε μέσα σε ένα μαγαζί όλη εκείνη την αίγλη με ό,τι συνεπάγεται αυτό. 

Το “Charlie” σε παραπέμπει διακοσμητικά σε μία άλλη εποχή. Κάπου εκεί γύρω στο 1920. Κάθε αντικείμενο στο μαγαζί, έχει επιλεχθεί πολύ προσεχτικά. Από τα ποτήρια, μέχρι τους δερμάτινους καναπέδες από παλαιοπωλεία, τα παλιά κομοδίνα της γιαγιάς, τη παλιά μπομπίνα από ιστορικό κινηματογράφο της πόλης, τα σεμεδάκια στα ράφια με τα ποτήρια.

Είναι ένα μέρος όπου μπορείς από το πρωί να απολαύσεις τον καφέ σου, να συνεχίσεις τη μέρα σου με ένα κρασάκι ή μία μπύρα το μεσημεράκι και να καταλήξεις το βράδυ να ζεις και να διασκεδάζεις όπως παλιά. Σε ένα ζεστό μαγαζί με ωραία μουσική, και cocktails με την ίδια ακριβώς συνταγή που γινόντουσαν στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα.

Charlie needs a cocktail

Εδώ ξεχνάς για λίγο τα σύγχρονα daiquiri με φράουλες και τριμμένο πάγο και αφήνεσαι στην απλότητα του daiquiri του 1920, με υψηλής ποιότητας ρούμι, σιρόπι και lime. H συνταγή για το Manhattan, έρχεται από το όχι και τόσο κοντινό 1870, ενώ η πιο σύγχρονη συνταγή cocktail είναι έως το 1920.

Φυσικά και θα πιεις mojito, αλλά δεν θα πιεις ένα mojito που σε 10 λεπτά, λίγα φύλλα δυόσμου θα κολυμπάνε σε λιωμένο πάγο. Θα πιεις mojito, από εξαιρετικής ποιότητας ρούμι, καθώς το “Charlie” είναι η χαρά του ιδιοκτήτη της κάβας. Ακόμα και τα ποτά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή, είναι από τα πιο ποιοτικά και ακριβά της αγοράς. Οι τιμές για το απλό ποτό ωστόσο ξεκινούν από τα 7 ευρώ και τους λάτρεις του ουίσκι, τους περιμένει μια μεγάλη έκπληξη στο μπαρ, αφού θα συναντήσουν στον κατάλογο, ουίσκι που ίσως πρώτη φορά ακούν και θα γευτούν στη ζωή τους.

Charlie is hungry

Βασικά η Δώρα είναι hungry, όλο το Oneman είναι hungry, ακόμα και όταν βγαίνουμε για ποτό, το μυαλό μας είναι τι θα φάμε. Στο Charlie θα τσιμπήσουμε από την ποικιλία τυριών και αλλαντικών και θα φάμε, club sandwich με λευκό ψωμί, γκούντα, ζαμπόν, μπέικον, ντομάτα, μαρούλι, μαγιονέζα και πατάτες country και club sandwich light με μαύρο ψωμί, γκούντα, γαλοπούλα, ντομάτα και φρέσκια σαλάτα εποχής.

Για το τέλος, ένα σφηνάκι με εξαιρετικής ποιότητας βότκα με βρώσιμα φύλλου χρυσού και με μια ελαφριά γεύση κανέλα, είναι αυτό που θα κάνει τη βραδιά να τελειώσει ακριβώς όπως άρχισε. Μοναδικά.

Το “Charlie” είναι μία άποψη, ένα γούστο. Μία ανάγκη για κάτι επιτέλους διαφορετικό, που πήρε σάρκα και οστά, κάπου εκεί στην πανέμορφη Καλαποθάκη.

Charlie -sip of vintage

Καλαποθάκη 6

τηλ. 2316007989