ΦΑΓΗΤΟ

Το Duck Private Cheffing είναι μια εμπειρία μοναδική

Η Δώρα Τσαμπάζη αφέθηκε στην μαγεία του καλύτερου private cheffing στη Θεσσαλονίκη και έζησε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία.

Για το Duck Private Cheffing είχα ακούσει πολλά από την πρώτη στιγμή που άνοιξε, τον Μάρτιο του 2014. Για 18 μήνες ζωής, έχει ήδη κερδίσει φανατικό κοινό, που γεμίζει ακόμα και τις καθημερινές το μαγαζί και ειδικά τα Σάββατα τις ώρες αιχμής, αν δεν είχες κλείσει εγκαίρως τραπέζι δεν υπήρχε περίπτωση να βρεις κάπου να αράξεις το κορμάκι σου.

Αυτό αρχικά, το ξέρω, ακούγεται άσχημο. Το ξέρω και από μένα, αν ακούσω κάπου ότι υπάρχει πολλή ζήτηση το αποφεύγω, έτσι από άποψη. Στην περίπτωση του Duck, δεν είναι άσχημο, αντίθετα ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι μόνο καλός και απλός.  Είναι το τέλειο μαγαζί, με τον τέλειο χώρο, με τέλεια φρέσκα υλικά και μια τέλεια κουζίνα να δεσπόζει το κέντρο του μαγαζιού όπου όλα τα πιάτα μαγειρεύονται μπροστά σου και οτιδήποτε λαμβάνει χώρα στην κουζίνα, γίνεται μπροστά σου. Όχι ιδιαίτερα μεγάλο μαγαζί. Τόσο, ώστε από κάθε τραπέζι, να φαίνεται τι ακριβώς συμβαίνει κάθε φορά στην κουζίνα.

 

Το Duck Private Cheffing, είχε αρχικά άλλες βλέψεις, γι΄αυτό και έστησε την κουζίνα μες το μαγαζί. Ήθελε να απασχολεί δημιουργικά τα παιδάκια με τη μαγειρική όση ώρα οι γονείς θα έτρωγαν, αντί λοιπόν να κάνει τον κλασικό παιδότοπο, έκανε την κουζίνα χώρο δράσης. Ωστόσο οι γονείς ήταν αυτοί που ενθουσιάστηκαν περισσότερο με την κουζίνα στο κέντρο και τελικά τα πράγματα κύλησαν υπέρ των ενηλίκων που γέμιζαν το μαγαζί για να ζήσουν αυτήν την ιδιωτική εμπειρία και. άφηναν τελικά τα παιδιά στο σπίτι!

 

Στο Duck δεν υπάρχει συγκεκριμένο μενού. Το μενού αλλάζει κάθε μέρα, γιατί αυτή είναι και η φιλοσοφία. Καθημερινά, οι ιδιοκτήτες του, Ιωάννα Θεοδωρακάκη και ο Στέφανος Αντωνιάδης επισκέπτονται την αγορά και ψωνίζουν ό,τι είναι φρέσκο, της εποχής και τους αρέσει. Μπορεί μία σαλάτα να την έχουν για αρκετές μέρες στο μενού εφόσον είναι η εποχή των λαχανικών αυτών, αλλά μόλις η εποχή τους παρέλθει, αλλάζει και το πιάτο.

 

Ξεκινάω με την προσεχτική ανάγνωση του μενού της ημέρας και γρήγορα αποφασίζω ότι η σαλάτα μου θα είναι με σπανάκι, παντζάρι, chorizo, μους γιαουρτιού και φύλλα βαλεριάνας. Λατρεύω το σπανάκι και το παντζάρι, αλλά και το συγκεκριμένο πικάντικο ισπανικό αλλαντικό, το chorizo.

 

Μετά το πρώτο σοκ συνεχίζω με το Ταλαγάνι Μεσσηνίας. Σχεδόν πάντα ξέρω, ότι αυτού του είδους τα τυριά συνοδεύονται με κάτι γλυκό, ή πετιμέζι ή κάποια μαρμελάδα ντομάτας. Όταν αντίκρισα στη θέση του γλυκού, το αγαπημένο μου γλυκό του κουταλιού βύσσινο, ένιωσα μια μικρή γεύση από τον παράδεισο.

 

Η πίτα από κολοκύθι μου έκλεινε με τρόπο το μάτι στο μενού και δεν μπόρεσα να της αντισταθώ. Εξαφανίστηκε εντός δύο λεπτών.

 

Για κυρίως επέλεξα την rib eye Αργεντινής, επιλογή που με δικαίωσε απόλυτα. Ζουμερή, νόστιμα μαριναρισμένη με ψητά λαχανικά επίσης μαριναρισμένα και ψημένα τόσο ώστε να κρατούν τη ζωηράδα τους και να παραμένουν κρατσανιστά.

 

Γιατί μου άρεσε το Duck: Γιατί έβλεπα το πιάτο μου να ετοιμάζεται μπροστά μου, γιατί έπαιρνα όλες τις μυρωδιές από την κουζίνα, ακόμα και από πιάτα που δεν προορίζονταν για μένα.

 

Γιατί έβλεπα το άγχος και την αγωνία στο πρόσωπο της Ιωάννας στην κουζίνα, να ζει την προετοιμασία του κάθε πιάτου με ένταση σαν να είναι το μοναδικό πιάτο της, σαν να είναι αυτό το πιάτο που θα τα κρίνει όλα, να δίνει την ίδια προσοχή στο να πετύχει ένα απλό επιδόρπιο με ένα πιο δύσκολο πιάτο, όπως αυτό με τα γλυκάδια πάπιας. Γιατί γευόμουν την φρεσκάδα των υλικών σε κάθε μου μπουκιά.

 

Το γλυκάκι μου στο τέλος, μια λιτή μους σοκολάτας, ήρθε να ολοκληρώσει την γνώμη που ήδη είχα σχηματίσει για το Duck. Υπέροχα πιάτα, απλά, νόστιμα, χωρίς φαμφάρες και υπερβολικές πινελιές σε εντελώς value for money τιμές. Μια φορά στη ζωή σου έστω, το οφείλεις στον εαυτό σου ένα private cheffing στο Duck. Στην κοπέλα σου ακόμα περισσότερο.

 

 

Duck Private Cheffing

Χάλκης 3, Πατριαρχικά Πυλαίας

τηλ. 2315519333