ΦΑΓΗΤΟ

Το μπουγατσάν δεν είναι πια το καλύτερο πιάτο του Estrella

H Δώρα Τσαμπάζη παραδέχεται ότι το Estrella ξεπέρασε τον εαυτό του μετά το περίφημο πλέον μπουγατσάν.

Πάνε περίπου τρία χρόνια που το μπουγατσάν μπήκε στην ζωή μας στην Θεσσαλονίκη. Αυτό το πανέξυπνο δημιούργημα που είναι αυτό ακριβώς που λέει και η λέξη. Μπουγάτσα και κρουασάν μαζί. Ή μάλλον δεν είναι μόνο αυτό, η ένωση αυτών των δύο υπέροχων γλυκισμάτων μετατράπηκε σε μια πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων.

 

Το μπουγατσάν απέκτησε φανατικούς οπαδούς και το Estrella γέμιζε καθημερινά με θαμώνες που ήθελαν να πιούν τον καφέ τους, μαζί με το μπουγατσάν, ή να δοκιμάσουν άλλα πιάτα που το μπουγατσάν με τη φήμη του όμως, επισκίαζε.

To Εstrella με τον πολυμήχανο Δημήτρη Κοπαράνη και τον Κώστα Καπετανάκη, δεν μπορούσε να μείνει μόνο στην δόξα του μπουγατσάν, όσο κι αν την άξιζε το προϊόν αυτό.

Εξάλλου αν κάνεις μια φορά επιτυχία και σταματήσεις, δεν λέει και πολλά, μπορεί να έγινε τυχαία, αν όμως συνεχίσεις να κάνεις πετυχημένα πράγματα, μάλλον δεν είναι και τόσο τυχαίο.

 

Έτσι το μενού, άρχισε να αλλάζει και αυτό να γίνεται ακόμα και τώρα συχνά. Βγαίνουν νέα μενού για κάθε εποχή, σε μια προσπάθεια να προσφέρουν κάθε φορά κάτι διαφορετικό και να σε κάνουν να θες να πας και να ξανά πας. Η έμπνευση μοιάζει να μην τελειώνει, ο κορεσμός ιδεών μοιάζει άγνωστη λέξη στο λεξιλόγιό τους. Να εδώ, αν θες να ρουφήξεις το αυγό σου, ο Δημήτρης Κοπαράνης προτείνει από το νέου ανοιξιάτικο μενού, αυγό ρουφηχτό στους 63 βαθμούς, με βούτυρο μαύρης τρούφας, κρέμα φέτας, μπέικον και τυρογαριδάκια.

Άντε, ρούφα το αυγό σου!

Η δημιουργία είναι το χαρακτηριστικό τους, γι’ αυτό και σε δημοσίευμα των New York Times με τους 51 κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται μέσα και μάλιστα με το Estrella να φιγουράρει σαν πρόταση.

(Δηλαδή δεν έβαλαν τα σουβλάκια των Σερρών στο αφιέρωμα οι New York Times;;;; Μένω έκπληκτη).

Το red velvet cake, τώρα και σε pancakes, έτσι για να ζηλεύει ο LeBron James.

 

Η πίτσα με ζύμη από το κουλούρι Θεσσαλονίκης, με το σουσάμι της και τα όλα της, και δυο αυγά μάτια να σε κοιτούν στα μάτια, είναι για να κλαις τη δίαιτα που χάνεις.

 

Και εκεί που νομίζεις ότι ξεμπέρδεψες με μία πίτσα, μερικά αλμυρά pancakes, έρχεται το σπιτικό burger με διπλό μπιφτέκι μοσχαρίσιο, κρέμα μαύρης τρούφας, τσένταρ, μπέικον και μαγιονέζα.

 

Και αν πάλι νομίζεις ότι τα είδες όλα, δεν είδες τίποτα, δεν έφαγες ακόμα τίποτα. Θα πας, θα φας, θα ξανά πας και θα ξανά φας… Και αυτό είναι δέσμευση.

Και για αυτούς που μισούν τη λέξη brunch και ό,τι αυτό συνεπάγεται, ένα έχω να πω. Ήρθε η ώρα να το λατρέψετε.

Estrella

Παύλου Μελά 48

τηλ. 231 027 2045