ΦΑΓΗΤΟ

Το Prince Barserrie, είναι o έρωτας που ήρθε από μακριά

Η Δώρα Τσαμπάζη ανακάλυψε κάποια από τα καλύτερα πιάτα της πόλης, στο Mediterranean Cosmos, μόλις 11 χιλιόμετρα έξω από την Θεσσαλονίκη.

Σήμερα θα σας πάω βόλτα ανατολικά της  πόλης στο Mediterranean Cosmos, και ο λόγος που σας πάω εκεί, ήταν αρχικά η πάβλοβα. H περίφημη πάβλοβα τους, που let’s face it, δεν την βρίσκεις συχνά στη Θεσσαλονίκη. Μου το έλεγαν και μου έτρεχαν τα σάλια, αλλά κάθε φορά κάτι γινόταν και ανέβαλα την επίσκεψή μου στο Prince Barserrie.

Τιτανομέγιστο λάθος. Ίσως με παρέσυρε το όνομα, ότι πρόκειται αποκλειστικά για ένα wine bar, από τα καλύτερα μεν, αλλά χωρίς καμία γαστρονομική αξία δε. Ξανά λάθος. Και τα λάθη πληρώνονται. Και το καταλαβαίνεις όταν καθίσεις για φαγητό και αναρωτηθείς, πώς ζούσες τόσα χρόνια στην πόλη χωρίς να υπάρχει στη ζωή σου το Prince Barserrie.

Σύγχρονη αρχιτεκτονική, με funky και jazz μουσικές, ενώ σαφώς κεντρικός άξονας είναι το κρασί, με περισσότερες από 25 ετικέτες ελληνικών αμπελώνων. Αλλά δεν θα σταθώ στα κρασιά, όπως καταλαβαίνετε. Καλό το ποτό, αλλά σαν το φαΐ δεν έχει.

 

 

Κεφτεδάκια Ταϊλάνδης με τζίντζερ, γάλα καρύδας, ξύσμα λάιμ, σος σόγιας και φρέσκα λαχανικά, φιλέτο κοτόπουλου ?ε κρούστα από κορν φλέικς και σος φιστικοβούτυρου, το my burger και τη σπαλομπριζόλα μαριναρισμένη με φρέσκα βότανα είναι κάποια από τα πιάτα που επιμελείται ο σεφ. Και κάνει παπάδες ο τύπος.

Καταρχήν ξεκινάμε από το πρωί με brunch. Κάθε μέρα 10.00-13.00, έτσι γιατί αξίζουμε brunch και μια αδιάφορη Δευτέρα. Τιμή μπουφέ με απεριόριστη κατανάλωση, από 9 ευρώ. Και ναι, στον μπουφέ υπάρχει και τσουρέκι γεμιστό, ξέρετε, του γνωστού ζαχαροπλαστείου. Ένα δάκρυ κυλά.

Συνεχίζουμε το μεσημέρι με φιλετάκια κοτόπουλου και ζουλιέν λαχανικών σε γλυκόξινη σως με ρύζι basmati, με μαφιόζικα σπαγγέτι, με μία fit εκδοχή του Burger, με κοτόπουλο, ψωμί ολικής άλεσης και σαλάτα με σως φέτας. Δροσιζόμαστε με καπνιστό σολομό με σαλάτα αγγουριού, σως γιαουρτιού, παντζάρι και ντρέσινγκ πορτοκαλιού και πολλά άλλα πιάτα που θα επιστρέψω για να δοκιμάσω σίγουρα.

Και φτάνουμε στον αρχικό λόγο για τον οποίο πήγα.

H λαχταριστή πάβλοβα. Απαλές στρώσεις μαρέγκας, σαντιγί και φράουλας με σιρόπι, σε μια υπέρ χορταστική μερίδα. Ναι, φυσικά και υπάρχουν και άλλα γλυκά στον κατάλογο. Αλλά πάβλοβα είναι αυτό που αποζητάς στο τέλος και θα με θυμηθείς.

Prince Barserrie

Mediterranean Cosmos

τηλ. 2310028559