ΦΑΓΗΤΟ

Βρήκαμε το πιο λαχταριστό γεμιστό μπιφτέκι της Θεσσαλονίκης

Η Δώρα Τσαμπάζη  σε ένα ψητοπωλείο που δεν το 'πιάνει' το μάτι σου, κάπου στα στενά της Κάτω Τούμπας, βρήκε το πιο υπέροχο γεμιστό μπιφτέκι που έχεις φάει ποτέ στη ζωή σου.

Ο προορισμός μου αυτή τη φορά είναι η αγαπημένη μου Τούμπα και οι λιχουδιές της που κρύβει στα στενά της.  Κάθε φορά που πηγαίνω στην Τούμπα, παραδέχομαι πως στο θέμα φαγητού, ειδικά στο street food είναι αιώνες μπροστά.

Εκεί βρίσκεται το Snack Grill Express, ένα γυράδικο να το πω; Ψητοπωλείο να το πω; Ένα μαγαζί τελοσπάντων, που σταματάς από έξω και λες, ήρθα σωστά;;; Δεν είναι βγαλμένο από άλλη δεκαετία, απλώς δεν επήλθε καμία αλλαγή στο κατάστημα από εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Γυράδικο παλιάς κοπής λοιπόν, με παλιά τραπεζάκια, με λαδομπογιά στους μισούς τοίχους, που ενώ από έξω δεν σου γεμίζει το μάτι, πριν μπω μέσα, με αυτά που είχα ακούσει, ήμουν σίγουρη ότι πρόκειται για άλλη μία περίπτωση όπου η εξωτερική εμφάνιση δεν έχει καθόλου σημασία. Βασικά, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν θα ήθελες και άλλη εμφάνιση.

 

Το Snack Grill Express, ανοίγει καθημερινά στις 8 το βράδυ και κλείνει στις 12 το βράδυ. Τα  Σαββατοκύριακα παραμένει κλειστό. Αυτές τις τέσσερις μόνο ώρες την ημέρα λοιπόν εξυπηρετεί τον κόσμο, και προφανώς για να είναι τόσο λίγες, οι άνθρωποι του καταστήματος, έχουν κάνει το κουμάντο τους και τους αρκούν. Για την ακρίβεια, 20.10 ήμουν εκεί, είχε ήδη κόσμο, μια παρέα σε τραπέζι και μερικούς που περίμεναν για κάτι στο χέρι. Όσο περιμέναμε την παραγγελία μας, το μαγαζί γέμισε και στα τραπέζια και μπροστά στην ουρά για το πακέτο.

Το Snack Grill Express φημίζεται για το γεμιστό του μπιφτέκι που έχει μέσα γύρο και ροκφόρ και άλλο σαν αυτό δεν παίζει να βρεις στη Θεσσαλονίκη.

Η παραγγελία μου λοιπόν είχε ως κεντρικό άξονα το γεμιστό μπιφτέκι και διάφορα άλλα απλά και κλασικά θα έλεγα για την περίσταση, ορεκτικά, που θα συνόδευαν αυτό το γευστικό μου ταξίδι. Μια απλή και τίμια χωριάτικη σαλάτα για παράδειγμα.

 

Μερικές πιπεριές Φλωρίνης που ήταν εξαιρετικές μπορώ να πω.

 

Πίτα στη σχάρα λαδωμένη με βούτυρο και ροκφόρ. Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η αγαπημένη μου λαδωμένη πίτα θα μπορούσε να βρεθεί τρόπος να γίνει ακόμα πιο ωραία. Ακόμα και όσοι δεν είναι λάτρεις του ροκφόρ, θα τη λατρέψουν, σας το εγγυώμαι. Έτσι την πάτησα και εγώ. Πήγα με παρέα που δεν θέλει το ροκφόρ και μου έφαγε τις δικές μου πίτες και με άφησε με τις κλασικές.

 

Για να έχει η παραγγελία μου ποικιλία και μέχρι να ετοιμαστεί το γεμιστό μπιφτέκι που ήθελε λίγο παραπάνω χρόνο, είπαμε να δοκιμάσουμε τα χοιρινά μπριζολάκια. Εξαιρετικά, ό,τι πρέπει για να μας ανοίξουν περαιτέρω την όρεξη για αυτό που θα ακολουθούσε.

 

Και ναι, ήρθε η μεγάλη στιγμή. Το γεμιστό μπιφτέκι, με κασέρι, γύρο, ροκφόρ και μανιτάρια, ήταν επιτέλους μπροστά μας.

 

Το πρώτο κόψιμο ήταν αφιερωμένο στο να απελευθερωθούν όλα αυτά και να κατακλύσουν το πιάτο μας ούτως ώστε να βγει μια σωστή φωτογραφία. Μετά, τέρμα τα προσχήματα, τα φώτα έσβησαν,  αυτό που έφαγα ήταν συγκλονιστικό. Και πάλι η παρέα που υποτίθεται δεν αγαπά το ροκφόρ έπεσε με τα μούτρα στο μπιφτέκι μου, στο δικό μου γεμιστό μπιφτέκι και μου έκανε χαλάστρα. Η εμπειρία ήταν όμως μοναδική. Τα νιώθεις στη γεύση όλα τρώγοντάς το. Και το κασεράκι και το γύρο και τα μανιτάρια και φυσικά το ροκφόρ με το βουτυράκι του.

 

Δεν έμεινα ψίχουλο, δεν έμεινε ελίτσα στη χωριάτικη, σποράκι στην πιπεριά Φλωρίνης. Ικανοποιημένη και υπέροχα χορτασμένη έφυγα, ενώ στο αμάξι τηλεφωνούσα σε φίλους για να τους ρωτήσω πότε θα πάμε και μαζί.

Snack Grill  Express

Mαλακοπής 7, Kάτω Τούμπα

τηλ. 2310932543