ENTERTAINMENT

Επιτέλους ήρθε: 5 λόγοι να αγαπήσεις το Sushivlaki

Η ιαπωνική κουζίνα συναντά την ελληνική τρέλα σε μια λιχουδιά που αναμένεται να γίνει η αγαπημένη σου.

Η ώρα είναι 8 το απόγευμα και σας έχει πιάσει και τους δύο μία λιγούρα. Εκείνη θέλει sushi, όχι γιατί είχε και στο χωρίο της όπως λανθασμένα κοροϊδεύουν διάφοροι αλλά γιατί τα τελευταία χρόνια το έμαθε, το αγάπησε και τώρα το έχει εντάξει στη διατροφή της. Δεν μπορείς να το κατηγoρήσεις το κορίτσι, μπορείς;

Έλα όμως που εσύ ονειρεύεσαι από το πρωί ένα σουβλακάκι με γύρο χοιρινό έτσι λιπαρό λιπαρό και τζατζικάρα. Και τώρα πρέπει να μπεις στη διαδικασία να τσακωθείς μαζί της για να αποφασίσετε τι θα φάτε τελικά σήμερα το βράδυ. Ε λοιπόν, δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να τσακώνεσαι. Γιατί το E-FOOD έφερε και στην Ελλάδα ένα πιάτο το οποίο θα το λατρέψεις από την πρώτη μπουκιά.

Το Sushivlaki είναι το ιδανικό πάντρεμα της ιαπωνικής με την ελληνική κουζίνα. Είναι ένας γευστικότατος συνδυασμός sushi με σουβλάκι με τρόπους που θα σε αφήσουν άφωνο. Δες παρακάτω τι δήλωσε ο εμπνευστής της ιδέας και πλέον πολυεκατομμυριούχος σεφ, Costas Sοkuyoku.

 

Μήνες τώρα περίμεναμε να επαληθευτούν οι φήμες που θέλουν τον κολοσσό ιαπωνικού γρήγορου street φαγητού “Sushivlaki” να προσγειώνεται στην ελληνική αγορά. Η συγκεκριμένη αλυσίδα ξεκίνησε πριν από έναν μόλις χρόνο στο Tokyo ενώ μέσα σε αυτόν το χρόνο έχουν ήδη ανοίξει 120 Sushivlaki corners στην Ιαπωνία και 85 στην Κορέα. Mένουν μόνο οι λεπτομέρειες του πρώτου από τα 200 επερχόμενα Sushivlaki corners που θα ανοίξουν στην Ελλάδα και το Oneman θα είναι από την πρώτη στιγμή εκεί για να δοκιμάσει το νέο προϊόν και να δώσει τη δική του άποψη για αυτό.

Εάν θέλεις να το δοκιμάσεις πρώτος, μπες εδώ και συμπλήρωσε τη φόρμα για να κερδίσεις μια παραγγελία για 2 άτομα από το “Sushivlaki”.

 

Παρακάτω, σου δίνουμε εμείς τους δικούς μας 5 λόγους για να αγαπήσεις το Sushivlaki και να θες να γίνεις ο πρώτος που θα το δοκιμάσεις παρέα με εμάς.

1. Η πίτα χωράει περισσότερα υλικά από το φύκι. Καλό, χρυσό, πεντανόστιμο το φύκι αλλά χωράει μια στάλα φαγητό. Και δεν μας λες και ανθρώπους που χορταίνουμε εύκολα με το sushi. Η προσθήκη της πίτας στην ήδη πετυχημένη συνταγή του sushi έρχεται να προσθέσει έναν τρομερά χορταστικό παράγοντα και να τελειώσει μια για πάντα τον μύθο ότι το sushi δεν αρκεί για να χορτάσεις.

2. Wasabi και γύρος φτιάχτηκαν το ένα για το άλλο, τέλος. Προσπαθήσαμε πολλά χρόνια να σβήσουμε τον καημό μας για μια καυτερή σάλτσα παρέα με το γύρο μας. Τι καυτερές πάπρικες δοκιμάσαμε, τι πιπεριές cubano, τι σάλτσες χαρίσα. Τίποτα δεν ταιριάζει τόσο αρμονικά όσο το θεσπέσιο wasabi. Φήμες θέλουν το Sushivlaki να εξετάζει να βάλει στο μενού του και το wasatziki. Έναν συνδυασμό wasabi με τζατζίκι για εκείνους που το θέλουν σκορδάτο το wasabi τους.

3. Ανοίγει το δρόμο για άλλες ευρεσιτεχνίες του είδους. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε πιτσαρίες να βάζουν οτιδήποτε πάνω στο ζυμάρι τους. Το Sushivlaki έδειξε το δρόμο της προόδου και τώρα περιμένουμε με αγωνία ποιος πιονέρος θα κάνει το επόμενο βήμα. Τηγανητά κοτόπουλα σε σχήμα βάφλας με παγωτό μαγιονέζας; Tacos από φύκι με wasabi con carne; ΟΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ;

 

4. Είναι εξαιρετικό γεύμα διατροφικά. Πρωτεϊνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες. Ένα φαγητό που φωνάζει από μακριά “ενέργεια”. Τρως το σουβλάκι σου με κοτόπουλο; Προτίμησε ένα ψάρι πιο άπαχο από τον τόνο και τον σολομό. Την Σαρακοστή τρως μόνο πίτα με λαχανικά γιατί νηστεύεις; Το Sushivlaki βγαίνει και σε vegetarian μορφή τίγκα στο αβοκάντο. Θα το βρεις κι αυτό στο E-FOOD.

5. Το κράμα των δύο λαών κάνει θαύματα. Η ένωση Ελλάδας με Αμερική έδωσε την Καλομοίρα. Η ένωση Ελλάδας με Ιταλία έδωσε την Φλορίντα Πετρουτσέλι. Η ένωση Ελλάδας με Κίνα έδωσε τον Ορέστη Τσανγκ. Τι μπορεί να πάει στραβά αδέρφια; Ας δούμε πόσο καλά παντρεύεται η Ελλάδα με την Ιαπωνία σε κάτι που αγαπάμε και οι δύο λαοί, με πολύ διαφορετικό τρόπο αλλά εξίσου, το φαγητό.

Μην καθυστερείς λεπτό. Παράγγειλε κι εσύ το δικό σου Sushivlaki τώρα.

ΥΓ: Το γελάμε, το γελάμε αλλά ένα Sushivlaki το έτρωγα εύκολα.