ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Το Σπίτι της Σκιάς θέλει να παίξει με το μυαλό σου

Επισκεφτήκαμε το ιδιαίτερο μουσείο σκιών από σκουπίδια του Τριαντάφυλλου Βαΐτση στην Ξάνθη.

Το 'Σπίτι της Σκιάς' που έχει δημιουργήσει ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης στην Ξάνθη θέλει να βάλει τον επισκέπτη σε σκέψεις και να τον κάνει να δει το 'αόρατο', αυτό που δεν φαίνεται. Στο συγκεκριμένο μουσείο θα δεις άχρηστα υλικά και καθημερινά σκουπίδια να μετατρέπονται σε έργα τέχνης, τα οποία με τον κατάλληλο φωτισμό χαρίζουν σκιές διάσημων προσώπων, εικόνων και καταστάσεων.

Διαβάστε περισσότερα

Μπορεί ο Λυκαβηττός να γίνει ένα ζωντανό αστικό δάσος;

Ένα πρόγραμμα φιλοδοξεί να δώσει νέα πνοή στον 'φυσικό ουρνοξύστη' της Αθήνας.

Ο Λυκαβηττός λειτουργεί για τους επισκέπτες του ως φυσικό ανάλογο του ουρανοξύστη, ως το βλέμμα των Αθηνών, όμως βρίσκεται σε κίνδυνο. Παράλληλα, αποτελεί το εμβληματικό τοπόσημο της Αθήνας το οποίο διαμορφώθηκε σταδιακά μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα ως αστικό πάρκο σε συνδυασμό με τους λόφους του Αρδηττού, Φιλοπάππου και Στρέφη.

Διαβάστε περισσότερα

Γίνε ο μάγειρας που κρύβεις μέσα σου

Αν νομίζεις ότι είναι δύσκολο να φτιάξεις κάτι πραγματικά ξεχωριστό στην κουζίνα τότε κάνεις λάθος. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μεράκι και λίγη βοήθεια

“Οι άντρες δεν ξέρουν να μαγειρεύουν”. Όσες φορές και να το ακούσω σκέφτομαι ότι οι προκαταλήψεις είναι κάτι βαθιά λανθασμένο στις συνειδήσεις πολλών ανθρώπων. Μετά αναλογίζεσαι ότι οι περισσότερο chef είναι άντρες και καταλήγεις ότι οι άντρες όχι μόνο μπορούν να μαγειρεύουν αλλά μπορούν να το κάνουν και καλά. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη βοήθεια.

Διαβάστε περισσότερα

Ξέρω τι θα κάνεις φέτος την Πρωτοχρονιά

Μαζέψαμε τα καλύτερα party και event για να αποφασίσεις πού θα γιορτάσεις το 2019.

Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων την πρωτοχρονιά. Αυτοί οι γκρινιάζουν ότι δεν τους αρέσει να βγαίνουν τέτοια μέρα γιατί γίνεται χαμός και βγαίνουν και εκείνοι που δεν γκρινιάζουν και βγαίνουν. Σε όποια από τις δύο κατηγορίες κι αν ανήκεις εγώ εδώ σου μάζεψα τα καλύτερα -κατά την γνώμη μου- event για να αποφασίσεις. Έχει από big parties μέχρι cosy events της παραμονής.

Διαβάστε περισσότερα

Η πρώτη γεύση Χριστουγέννων έρχεται από μια ανανεωμένη Αθήνα

Μία δική μας πρόταση για τις ημέρες των γιορτών. Γιατί η πόλη μας άλλαξε πρόσωπο σε μερικά σημεία που θεωρούνταν ξεχασμένα.

Πόσες φορές έχει περάσει από κάποιο σημείο της πόλης μας και έχεις γυρίσει το βλέμμα γιατί βλέπεις εγκατάλειψη; Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί πώς θα ήταν το ίδιο αυτό σημείο αν απλά του δίναμε λίγη ζωή; Στοές, στενά της πόλης, διαδρομές που άλλοτε είχαν ένα δικό τους ξεχωριστό φως και τώρα έχει σβήσει. Σε αυτά ακριβώς τα σημεία θα πάμε βόλτα αυτές τις μέρες.

Διαβάστε περισσότερα

Το φαγητό που έχει σημαδέψει με αγάπη την παιδική μας ηλικία

Λίγα λόγια αγάπης για το γεύμα ArGOODaki και όσα φέρνει στη ζωή μας εδώ και τόσα χρόνια.

Η λαχτάρα να βουτήξεις στις τηγανητές πατάτες. Η όρεξη να κρατήσεις στα δυο σου χέρια το δικό σου burger. Η βιασύνη να κάνεις δικό σου το παιχνίδι που κρύβει το παιδικό γεύμα. Όλα εικόνες, σκέψεις και αναμνήσεις που ζήσαμε πρώτα σαν παιδιά ή έφηβοι και τώρα λατρεύουμε να αντικρύζουμε σαν ενήλικες ή ακόμα και γονείς.

Διαβάστε περισσότερα

Τα νέα σπουδαία μπέργκερ που πρέπει να δοκιμάσεις στην Αθήνα

Οι γιορτές ήρθαν και μας έφεραν δώρο νέα spots για μπέργκερ, πίτσα και brunch.

Τις τελευταίες εβδομάδες στην Αθήνα έγινε ένα δυνατό food boom που έφερε σε κάθε γωνιά της πόλης μαγαζιά που έχουν βάλει σκοπό να μας κάνουν να γλείφουμε τα δάχτυλά μας.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7

Σινεμά

10 φορές που ο Christian Bale ισοπέδωσε την υγεία του για ρόλο

Συγκεντρώσαμε τις απίστευτες ακρότητες που έχει κάνει ο Christian Bale για τους ρόλους του. Αυτές που έχει εδώ και χρόνια υποσχεθεί στον εαυτό του να σταματήσει.

PROMO
Social Man