ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Από το Ελληνικό στον 'Σείριο': 10 εικόνες εγκατάλειψης

Κουφάρια κτιρίων και ερείπια που θυμίζουν post-apocalyptic σκηνικό.

Η εγκατάλειψη δίνει ζωή στον φωτογραφικό φακό. Τον αναβιώνει, του δίνει ένα πεδίο παρατημένο αλλά ταυτόχρονα στημένο. Είναι μια περίεργη συνθήκη που έχει η ανθρώπινη ψυχοσύνθεση η οποία βρίσκει μια ηρεμία, όταν βλέπει ένα εγκαταλελειμμένο τοπίο. Τα ελληνικά abandonded places έχουν και το δικό τους ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και, όσα προέρχονται από τη δεκαετία του '90 και του '00, λένε μια δική τους ιστορία ξεπεσμένης γκλαμουριάς.

Διαβάστε περισσότερα

Μια ντίβα στα Εξάρχεια: Η ιστορία της Μπλε Πολυκατοικίας

Οι άνθρωποι και οι αναμνήσεις πίσω από το κτίριο που δεν είναι πια μπλε, παραμένει όμως θρυλικό.

Μπορεί το χαρακτηριστικό, έντονο και βαθύ, μπλε χρώμα της να έχει πλέον ξεθωριάσει, αλλά η Μπλε Πολυκατοικία εξακολουθεί να αποτελεί έναν αρχιτεκτονικό θρύλο στη καρδιά των Εξαρχείων. Τοποθετημένη στη συμβολή των οδών Αραχώβης και Θεμιστοκλέους, εδώ και 86 σχεδόν χρόνια εμπλέκεται δυναμικά με την αθηναϊκή πραγματικότητα άλλοτε σαν αληθινή αριστοκράτισσα και άλλοτε σαν ανατρεπτική επαναστάτρια.

Διαβάστε περισσότερα

Η ιεροτελεστία του μεσημεριανού τάπερ

Ένας φόρος τιμής στο φαγητό που στριμώχνεται σε ταπεράκια για να φέρει χαρά σε όλους εκείνους που ζουν από το πρωί για τη στιγμή που θα το ανοίξουν.

Μήπως ήρθε η ώρα να δώσεις σημασία στα απλά;

Το νέο video της MISKO με πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Κοντιζά θα σε μάθει να δίνεις σημασία στα απλά, καθημερινά πράγματα. Και είναι αριστούργημα.

Πόσο εύκολο είναι να δεις ένα video... μαγειρικής, διάρκειας 14 λεπτών (!) από την αρχή μέχρι το τέλος, όταν καθημερινά σκρολάρεις ανελέητα στο instagram, βλέποντας videos λίγων δευτερολέπτων με συνταγές που σου ανοίγουν την όρεξη;

Διαβάστε περισσότερα

Το ελληνικό Halloween είναι μηχανόβιο και ηλιόλουστο

Ανακαλύψαμε τους πιο αυθεντικούς SOL Seekers στο Rotten Race.

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου κάτω από τον καυτό ήλιο του Τατοϊου συνέβη το 4ο Rotten Race. Ένας αγώνας που δεν γίνεται για τον αγώνα, αλλά για να περάσουν οι διαγωνιζόμενοι καλά και εμείς καλύτερα.

Διαβάστε περισσότερα

Σκάνδαλο: Μειώνουν το μέγεθος της πίτσας μας

Δεν θα περάσει, θα μας βρουν μπροστά τους.

Όταν κρίθηκε παράνομο το κοκορέτσι δεν αντέδρασες. Όταν ήρθαν να μας πάρουν τους γόνους, πάλι δεν αντέδρασες. Τώρα που επέστρεψαν για να μας πάρουν την πίτσα, δεν έχει απομείνει κανείς για να αντιδράσει.

Διαβάστε περισσότερα

Το μουσείο των εμετικών εδεσμάτων

Στη Σουηδία δημιουργήθηκε ένα μέρος όπου μπορείς να δοκιμάσεις τις πιο σιχαμένες γαστριμαργικές δημιουργίες απ' όλον τον κόσμο.

Από τις επίγειες απολαύσεις, λίγες έχουν παραμείνει αναλλοίωτες. Το φαγητό, παρά τους όποιους πειραματισμούς έχει υποστεί κατά καιρούς, ήταν περήφανα μία από αυτές. Οι παραφωνίες, οι άστοχες αλλαγές και τα προβληματικά πιάτα που μερικές φορές προέκυπταν, δεν μας 'άγγιζαν'.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7

Σινεμά

10 φορές που ο Christian Bale ισοπέδωσε την υγεία του για ρόλο

Συγκεντρώσαμε τις απίστευτες ακρότητες που έχει κάνει ο Christian Bale για τους ρόλους του. Αυτές που έχει εδώ και χρόνια υποσχεθεί στον εαυτό του να σταματήσει.

PROMO
Social Man