ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ethelon Days: εθελοντικές δράσεις με κοινωνικό αντίκτυπο

Τα φετινά ethelon Days έρχονται 5, 6 και 7 Δεκεμβρίου για να δείξουν πως ακόμα και με μια μικρή σου πράξη μπορείς να δημιουργήσεις ένα κύμα αλλαγών με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Στα ethelon Days, θα έχεις την ευκαιρία να πάρεις μέρος σε κοινωνικές δράσεις στο κέντρο της πόλης, οι οποίες καλύπτουν μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων όπως το περιβάλλον, η πόλη μας και οι ευπαθείς ομάδες. Θα φτιάξεις seed bombs και θα φροντίσεις το περιβάλλον!

Διαβάστε περισσότερα

O Μιχάλης Δέλτα live στο Vinyl & Vintage Marketplace

Το πρώτο τριήμερο της εκδήλωσης αρχίζει και επίσημα την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στο Ωδείο Αθηνών.

Με ένα dj set του Μιχάλη Δέλτα αρχίζει επίσημα την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα το πρώτο τριήμερο του Vinyl and Vintage Marketplace, του οποίου οι πόρτες θα ανοίξουν στις 12 το πρωί της ίδιας μέρας για το κοινό.

Διαβάστε περισσότερα

Το κρέας από αέρα κάνει όλους τους vegeterians να πανηγυρίζουν

Το πρώτο 100% φυτικό κρέας είναι πλέον γεγονός. Θα το δοκίμαζες;

Η Air Protein, μια νέα startup από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ έχει δημιουργήσει το πρώτο 100% φυτικό κρέας από αέρα, κάνοντας τους vegeterians αυτού του κόσμου να την χειροκροτήσουν. Η διαδικασία που ακολουθεί, περιλαμβάνει τη διοχέτευση διοξειδίου του άνθρακα σε μικροοργανισμούς που μετατρέπουν το διοξείδιο του άνθρακα σε πρωτεΐνη. Ουσιαστικά, λοιπόν, μιλάμε για ένα κρέας από αέρα.

Διαβάστε περισσότερα

Στο Εργαστήρι των Καραμανλίδικων του Φάνη παραγγέλνεις όλο το μενού δύο φορές

Το νέο -φωτεινό και ευρύχωρο- 'Εργαστήρι' επί της Ερμού, του διάσημου παστομαγειρίου της Σωκράτους, ήρθε για να μας μάθει τι εστί βυζαντινό προσφούρνιο.

"Κοπελιά, πεινάμε ακόμη. Φέρε μας ξανά μια γύρα από τα ίδια. Συν ότι άλλο δεν πήραμε τις προηγούμενες φορές. Και πού' σαι, προς Θεού, μην ξεχάσεις τα προσφούρνια". Αυτό, το βλέμμα 'απελπισίας' της χαμογελαστής σερβιτόρας μπροστά στην αδάμαστη όρεξή μας (της δικής μου και των τριών παιδικών κολλητών μου), το συγκεκριμένο βράδυ Παρασκευής, ήταν το χάιλαϊτ της επίσκεψής μας στο Εργαστήρι του 'Τα Καραμανλίδικα του Φάνη'.

Διαβάστε περισσότερα

Η Αθήνα ανάμεσα στις πιο φιλικές για vegans πόλεις παγκοσμίως

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση, η πρωτεύουσα είναι vegan friendly και έχει την ποσότητα και την ποιότητα για να το αποδείξει.

Μπορεί το παραδοσιακό μας street food στην Ελλάδα να είναι το τιμημένο, περήφανο σουβλάκι, η μεσογειακή κουζίνα όμως έχει πολλές επιλογές για vegans και αυτό βάζει την Αθήνα που, ως πρωτεύουσα συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό εστιατορίων, στις πιο φιλικές πόλεις για vegans παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς η μπανάνα μεταμορφώθηκε στο φρούτο που γνωρίζεις

Μέχρι και πριν μερικά χρόνια οι μπανάνες δεν είχαν καμία σχέση με αυτές που απολαμβάνουμε σήμερα.

Αν τα φρούτα ήταν χώρες, τότε η μπανάνα θα ήταν σίγουρα η υπερδύναμη που θα εξουσίαζε τον κόσμο. Αν τα φρούτα ήταν pop stars, τότε η μπανάνα, δε θα μπορούσε να είναι άλλη εκτός από την Μπιγιόνσε. Έχει καταφέρει να γίνει το φρούτο με τη μεγαλύτερη παραγωγή παγκοσμίως, ενώ παράλληλα είναι και η τέταρτη πιο πολύτιμη παραγωγή στον πλανήτη πίσω από τη βρώμη, το ρύζι και το γάλα.

Διαβάστε περισσότερα

Τα (όντως) καλύτερα street food της Βεάκη

Kατεβήκαμε την οδό Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι και φάγαμε σουβλάκι, σούσι, μπέργκερ και μια κρέπα με ιστορία.

Κάθε Πέμπτη θα παίρνουμε και από έναν δρόμο της Αθήνας και των Περιχώρων και θα δοκιμάζουμε τα καλύτερα φαγητά του. Δεύτερη στάση η Αθηναΐδος, συνέχεια της Περικλέους, που είναι συνέχεια της Καραγιώργη Σερβίας και τελειώνει στην Αγίας Ειρήνης.

Διαβάστε περισσότερα
3 4 5 6 7 8 9
Μάθε τα πάντα για φετινά βραβεία
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO