CITY LIFE

Ραντεβού στη δύση με έναν Sol seeker

Με μία μπίρα Sol στο χέρι περπατήσαμε στην πόλη και μιλήσαμε για τις άγνωστες ομορφιές της.

Η Αθήνα είναι μια πόλη που της αρέσει να παίζει με τον ήλιο. Τα παιχνίδια σκιών που δημιουργούν οι πολυκατοικίες, οι λόφοι όπου μπορείς να απολαμβάνεις μαγευτικές ανατολές και δύσεις, τα χρώματα που παίρνει ο ουρανός στις ατέλειωτες κεντρικές οδούς όταν είσαι κολλημένος στην κίνηση. Η Αθήνα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τον ήλιο και όταν αυτός πέφτει τον περιμένει καρτερικά να ανατείλει. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στον Γιώργο Βαγιάτα ο οποίος αντλεί ενέργεια και όρεξη από τον ήλιο για να δημιουργήσει και να ανακαλύψει καινούργια πράγματα. Κρατώντας μια μπίρα Sol στο χέρι μας ξενάγησε σε καινούργια σοκάκια, στέκια και μυστικά της πόλης, ενώ μας μιλούσε για όσα κάνουν αυτή την πόλη τόσο ιδιαίτερη και περίεργα όμορφη.

Διαβάστε περισσότερα

Από το Ελληνικό στον 'Σείριο': 10 εικόνες εγκατάλειψης

Κουφάρια κτιρίων και ερείπια που θυμίζουν post-apocalyptic σκηνικό.

Η εγκατάλειψη δίνει ζωή στον φωτογραφικό φακό. Τον αναβιώνει, του δίνει ένα πεδίο παρατημένο αλλά ταυτόχρονα στημένο. Είναι μια περίεργη συνθήκη που έχει η ανθρώπινη ψυχοσύνθεση η οποία βρίσκει μια ηρεμία, όταν βλέπει ένα εγκαταλελειμμένο τοπίο. Τα ελληνικά abandonded places έχουν και το δικό τους ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και, όσα προέρχονται από τη δεκαετία του '90 και του '00, λένε μια δική τους ιστορία ξεπεσμένης γκλαμουριάς.

Διαβάστε περισσότερα

Μια ντίβα στα Εξάρχεια: Η ιστορία της Μπλε Πολυκατοικίας

Οι άνθρωποι και οι αναμνήσεις πίσω από το κτίριο που δεν είναι πια μπλε, παραμένει όμως θρυλικό.

Μπορεί το χαρακτηριστικό, έντονο και βαθύ, μπλε χρώμα της να έχει πλέον ξεθωριάσει, αλλά η Μπλε Πολυκατοικία εξακολουθεί να αποτελεί έναν αρχιτεκτονικό θρύλο στη καρδιά των Εξαρχείων. Τοποθετημένη στη συμβολή των οδών Αραχώβης και Θεμιστοκλέους, εδώ και 86 σχεδόν χρόνια εμπλέκεται δυναμικά με την αθηναϊκή πραγματικότητα άλλοτε σαν αληθινή αριστοκράτισσα και άλλοτε σαν ανατρεπτική επαναστάτρια.

Διαβάστε περισσότερα

Το ελληνικό Halloween είναι μηχανόβιο και ηλιόλουστο

Ανακαλύψαμε τους πιο αυθεντικούς SOL Seekers στο Rotten Race.

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου κάτω από τον καυτό ήλιο του Τατοϊου συνέβη το 4ο Rotten Race. Ένας αγώνας που δεν γίνεται για τον αγώνα, αλλά για να περάσουν οι διαγωνιζόμενοι καλά και εμείς καλύτερα.

Διαβάστε περισσότερα

Ανακαλύψαμε το πιο διασκεδαστικό περίπτερο της ΔΕΘ

Disclaimer: Το παρακάτω κείμενο είναι παραπλανητικό. Στην πραγματικότητα το Φυσικό Αέριο θα μας κάνει να μην θέλουμε να βγαίνουμε από το σπίτι μας.

Αν μένεις ή επισκέπτεσαι την Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο τότε θα ξέρεις πως όλη η πόλη κινείται σε ρυθμούς ΔΕΘ. Άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο εντυπωσιακά περίπτερα γεμίζουν την έκταση της Έκθεσης, καθώς συναγωνίζονται μεταξύ τους στο ποιο θα προσφέρει την πιο εντυπωσιακή εμπειρία στους επισκέπτες τους. Φέτος, αν ξεχωρίζουμε κάποιο περίπτερο αυτό δεν είναι άλλο από του Φυσικού Αερίου - Ελληνικής Εταιρείας Ενέργειας, καθώς με αφορμή το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη, συμμετέχει στην ΔΕΘ με ένα περίπτερο / escape room / υπερπαραγωγή και μάλιστα από τους experts του είδους, την εταιρεία Mindtrap. Ή μάλλον, για να ακριβολογούμε, τα δωμάτια απόδρασης ήταν 3. Κουζίνα, σαλόνι και υπνοδωμάτιο, ή αλλιώς οι ζωτικοί χώροι του σπιτιού όπου χρειάζεσαι αέριο και ρεύμα.

Διαβάστε περισσότερα

Στον παράδεισο της θετικής ενέργειας και της μουσικής

Μουσικάρες, χορός και πάρα πολλή ενέργεια. Το Oneman πέρασε μία απολαυστική Παρασκευή στην Ημέρα Θετικής Ενέργειας 2018 Amita Motion.

Ο Σεπτέμβριος είναι παραδοσιακά ένας δύσκολος μήνας. Το καλοκαίρι έχει τελειώσει, οι διακοπές περνούν στην σφαίρα της ανάμνησης και υποχρεώσεις ξεφυτρώνουν από παντού μαζί με επιστροφές. Επιστροφή στη δουλειά, επιστροφή στο σχολείο, επιστροφή στην καθημερινότητα. Είναι η στιγμή που έχεις όσο τίποτε άλλο ανάγκη τη θετική ενέργεια, την αισιοδοξία, την διασκέδαση.

Διαβάστε περισσότερα

Το τρέξιμο στην πόλη έχει πλέον το κατάλληλο παπούτσι

Η adidas αποκαλύπτει το νέο running παπούτσι PureBOOST GO, ειδικά σχεδιασμένο για urban διαδρομές.

Στο μυαλό αρκετών, το τρέξιμο πρέπει να περιλαμβάνει υποχρεωτικά διαδρομές σε βουνά, λαγκάδια και ποτάμια, ανάμεσα σε δέντρα, νερά και καθαρό οξυγόνο. Εντάξει, μπορώ να καταλάβω τη λογική αυτής της φιλοσοφίας, αλλά εδώ δεν είναι αμερικάνικη ταινία. Αν λοιπόν ζεις στην πόλη, είναι κάπως δύσκολο να πηγαίνεις κάθε μέρα στας εξοχάς για την προπόνησή σου.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4
Gift Calendar 2018
PROMO
Social Man