CITY LIFE

Το Σπίτι της Σκιάς θέλει να παίξει με το μυαλό σου

Επισκεφτήκαμε το ιδιαίτερο μουσείο σκιών από σκουπίδια του Τριαντάφυλλου Βαΐτση στην Ξάνθη.

Το 'Σπίτι της Σκιάς' που έχει δημιουργήσει ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης στην Ξάνθη θέλει να βάλει τον επισκέπτη σε σκέψεις και να τον κάνει να δει το 'αόρατο', αυτό που δεν φαίνεται. Στο συγκεκριμένο μουσείο θα δεις άχρηστα υλικά και καθημερινά σκουπίδια να μετατρέπονται σε έργα τέχνης, τα οποία με τον κατάλληλο φωτισμό χαρίζουν σκιές διάσημων προσώπων, εικόνων και καταστάσεων.

Διαβάστε περισσότερα

Μπορεί ο Λυκαβηττός να γίνει ένα ζωντανό αστικό δάσος;

Ένα πρόγραμμα φιλοδοξεί να δώσει νέα πνοή στον 'φυσικό ουρνοξύστη' της Αθήνας.

Ο Λυκαβηττός λειτουργεί για τους επισκέπτες του ως φυσικό ανάλογο του ουρανοξύστη, ως το βλέμμα των Αθηνών, όμως βρίσκεται σε κίνδυνο. Παράλληλα, αποτελεί το εμβληματικό τοπόσημο της Αθήνας το οποίο διαμορφώθηκε σταδιακά μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα ως αστικό πάρκο σε συνδυασμό με τους λόφους του Αρδηττού, Φιλοπάππου και Στρέφη.

Διαβάστε περισσότερα

Η πρώτη γεύση Χριστουγέννων έρχεται από μια ανανεωμένη Αθήνα

Μία δική μας πρόταση για τις ημέρες των γιορτών. Γιατί η πόλη μας άλλαξε πρόσωπο σε μερικά σημεία που θεωρούνταν ξεχασμένα.

Πόσες φορές έχει περάσει από κάποιο σημείο της πόλης μας και έχεις γυρίσει το βλέμμα γιατί βλέπεις εγκατάλειψη; Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί πώς θα ήταν το ίδιο αυτό σημείο αν απλά του δίναμε λίγη ζωή; Στοές, στενά της πόλης, διαδρομές που άλλοτε είχαν ένα δικό τους ξεχωριστό φως και τώρα έχει σβήσει. Σε αυτά ακριβώς τα σημεία θα πάμε βόλτα αυτές τις μέρες.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ilios φωτίζει ξανά μια από τις πιο παλιές στοές της Αθήνας

Το εστιατόριο που δίνει νέα πνοή στη στοά Σπυρομήλιου ξαναφέρνει στην πόλη την προσεγμένη αισθητική των '50s.

Σε μια από τις παλαιότερες στοές της κεντρικής Αθήνας, στη Στοά Σπυρομήλιου, το αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project σχεδιάστηκε το εστιατόριο Ilios αντλώντας αναφορές από το Αθηναϊκό εστιατόριο των δεκαετιών του '50 και του '60.

Διαβάστε περισσότερα

Μια άκρως θεαματική εμπειρία που σε ταξιδεύει στο χρόνο

Τρία δυνατά επιχειρήματα που θα σε πείσουν ότι αυτό που θα συμβεί στο παλιό αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ. είναι μια εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσεις.

Ραντεβού στη δύση με έναν Sol seeker

Με μία μπίρα Sol στο χέρι περπατήσαμε στην πόλη και μιλήσαμε για τις άγνωστες ομορφιές της.

Η Αθήνα είναι μια πόλη που της αρέσει να παίζει με τον ήλιο. Τα παιχνίδια σκιών που δημιουργούν οι πολυκατοικίες, οι λόφοι όπου μπορείς να απολαμβάνεις μαγευτικές ανατολές και δύσεις, τα χρώματα που παίρνει ο ουρανός στις ατέλειωτες κεντρικές οδούς όταν είσαι κολλημένος στην κίνηση. Η Αθήνα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τον ήλιο και όταν αυτός πέφτει τον περιμένει καρτερικά να ανατείλει. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στον Γιώργο Βαγιάτα ο οποίος αντλεί ενέργεια και όρεξη από τον ήλιο για να δημιουργήσει και να ανακαλύψει καινούργια πράγματα. Κρατώντας μια μπίρα Sol στο χέρι μας ξενάγησε σε καινούργια σοκάκια, στέκια και μυστικά της πόλης, ενώ μας μιλούσε για όσα κάνουν αυτή την πόλη τόσο ιδιαίτερη και περίεργα όμορφη.

Διαβάστε περισσότερα

Από το Ελληνικό στον 'Σείριο': 10 εικόνες εγκατάλειψης

Κουφάρια κτιρίων και ερείπια που θυμίζουν post-apocalyptic σκηνικό.

Η εγκατάλειψη δίνει ζωή στον φωτογραφικό φακό. Τον αναβιώνει, του δίνει ένα πεδίο παρατημένο αλλά ταυτόχρονα στημένο. Είναι μια περίεργη συνθήκη που έχει η ανθρώπινη ψυχοσύνθεση η οποία βρίσκει μια ηρεμία, όταν βλέπει ένα εγκαταλελειμμένο τοπίο. Τα ελληνικά abandonded places έχουν και το δικό τους ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και, όσα προέρχονται από τη δεκαετία του '90 και του '00, λένε μια δική τους ιστορία ξεπεσμένης γκλαμουριάς.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5
PROMO
Social Man