FOOD & DRINK

Ανακαλύψαμε το πιο διασκεδαστικό περίπτερο της ΔΕΘ

Disclaimer: Το παρακάτω κείμενο είναι παραπλανητικό. Στην πραγματικότητα το Φυσικό Αέριο θα μας κάνει να μην θέλουμε να βγαίνουμε από το σπίτι μας.

Αποχαιρετώντας τον Σεπτέμβριο και κάνοντας έναν νοερό απολογισμό της φετινής ΔΕΘ δεν θα μπορούσαμε να μην συζητήσουμε μεταξύ μας για το ποιο περίπτερο ξεχωρίσαμε. Αποφανθήκαμε λοιπόν πως ο νικητής δεν ήταν άλλος από το Φυσικό Αέριο – Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, καθώς με αφορμή το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη, συμμετείχε στην ΔΕΘ με ένα περίπτερο / escape room / υπερπαραγωγή. Ή μάλλον, για να ακριβολογούμε, τα δωμάτια απόδρασης ήταν 3. Κουζίνα, σαλόνι και υπνοδωμάτιο, ή αλλιώς οι ζωτικοί χώροι του σπιτιού όπου χρειάζεσαι αέριο και ρεύμα.

Όπως εύκολα μπορείς να μαντέψεις η πρόσκληση που δεχτήκαμε για το περίπτερο του Φυσικού Αερίου ισοδυναμούσε με πρόκληση και ευτυχώς δεν την αντιμετώπισα μόνη μου, καθώς είχα μαζί μου τη μάστερ του είδους, τη Νικόλ. Η Νικόλ που λες, εκτός από φωτογράφος της αποστολής (όπου αποστολή= αυτή και εγώ), έχει προϋπηρεσία ως game master σε αντίστοιχα δωμάτια απόδρασης, οπότε όπως καταλαβαίνετε ήμουν ένα κλικ πιο χαλαρή. Τόσο χαλαρή, που όταν βρήκα μια κιθάρα -ή μάλλον, ένα χαρτόνι / κιθάρα- αποφάσισα να ανακαλύψω την αίσθηση του να φωτογραφίζεσαι για εξώφυλλο, εγχώριου CD single που πήγε άπατο.

(Νομίζω τα κατάφερα πολύ καλά. Αν και δεν κατάλαβα πού χρησίμευε η κιθάρα)

Εκεί λοιπόν που στοχαζόμουν την καριέρα τραγουδίστριας που δεν ακολούθησα, η Νικόλ που ανάμεσα στα φωτογραφικά της κλικ έπαιζε κιόλας (είπαμε, η κοπέλα είναι επαγγελματίας) αναφώνησε κάτι που ήχησε στα αυτιά μου ως εύρηκα! και η πόρτα άνοιξε. Προσπάθησα να παίξω ένα πανηγυρικό εμβατήριο, αλλά η κιθάρα / χαρτόνι αδυνατούσε να βγάλει ήχο. Έξω δεν μας περίμεναν πανηγυρισμοί, παρά μόνο μία διόλου ευκαταφρόνητη σειρά ανθρώπων που περίμεναν να παίξουν, οπότε με συνοπτικές διαδικασίες μπήκαμε στο 2ο δωμάτιο και εγώ υποσχέθηκα να είμαι λίγο πιο βοηθητική. Αυτό μέχρι να ανακαλύψω έναν σούπερ – ντούπερ άνετο καναπέ. Από εκεί βέβαια είχα τον πλήρη έλεγχο των δραστηριοτήτων της Νικόλ, που σε χρόνο ρεκόρ άνοιξε την πόρτα, ενώ πρώτα τράβηξε το στιγμιότυπο όπου προσπαθώ να αλλάξω κανάλι με το τηλεχειριστήριο του a/c.

(Λες να έχει και νέτφλιξ;)

3ο δωμάτιο, τελικός προορισμός και πλέον είμαι σε φόρμα. “Αναλαμβάνω δράση, μην κουνηθείς”. Βρισκόμασταν πλέον στην κουζίνα. Είναι που δεν θέλω να σας κάνω spoiler σε περίπτωση που η εταιρεία Φυσικού Αερίου ακούσει τα αιτήματα των fan της και στήσει ξανά το δωμάτιο, αλλιώς θα σας εξιστορούσα όλα τα βήματά μας προς τη νίκη, αγνοώντας φυσικά το παρακάτω στιγμιότυπο που σκηνοθετήθηκε αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες της φωτογράφισης (#not).

(Καλέ, αυτό εδώ τι κάνει;)

Το μόνο που μπορώ να σας αποκαλύψω είναι πως η πλοκή του κάθε δωματίου ήταν άμεσα συνδεδεμένη με τα νέα του Φυσικού Αερίου για τη Θεσσαλονίκη, καθώς πλέον η Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας παρέχει εκτός από αέριο και ρεύμα για όλους τους κατοίκους της πόλης, ώστε να μην χρειάζεσαι πλέον καμία “βοήθεια” και κανένα escape.

Με μία επίσκεψή σου λοιπόν στο κατάστημα του Φυσικού Αερίου στην Καλαμαριά Εθνικής Αντιστάσεως 38Α) μπορείς αφενός να θαυμάσεις το πρωτότυπο design που αποπνέει σπιτική ατμόσφαιρα, αλλά και τη θετική και φιλική διάθεση όλης της ομάδας που θα σου εξηγήσει με τον πλέον απλό τρόπο όλα όσα θέλεις να μάθεις, καθώς και θα σε «ξεναγήσει» σε ανταγωνιστικά συνδυαστικά πακέτα ενέργειας που παρέχουν τόσο δυνατότητες όσο και προνόμια για το σπίτι ή την επιχείρησή σου.