FOOD & DRINK

Η Αθήνα ετοιμάζεται να γίνει η παγκόσμια πρωτεύουσα του skate

Οι κορυφαίοι του αθλήματος έρχονται στην Ελλάδα για ένα μοναδικό International Skate Tour.

Για κάποιους είναι ιδέα, τρόπος ζωής, για άλλους είναι άποψη, διασκέδαση. Η αλήθεια είναι πως το skate είναι όλα αυτά μαζί, ίσως και λίγα παραπάνω. Από την πρώτη στιγμή που κάποιος σκέφτηκε να βάλει ροδάκια σε μια σανίδα και να ξεκινήσει τα κόλπα, μέχρι σήμερα που το skate αποτελεί -επίσημα πλέον- Ολυμπιακό Άθλημα (θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020) έχουν αλλάξει πολλά. Αυτό που μένει ίδιο, όμως, και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ είναι η τρέλα των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτό.

Mπορεί η ‘πρωτεύουσα’ του αθλήματος να βρίσκεται κάπου στις Η.Π.Α., ωστόσο για μία εβδομάδα, από τις 14 μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, η καρδιά του skate θα χτυπάει στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα. Μια πόλη γεμάτη, πλατείες, σκαλιά, υψώματα, κάγκελα, όλα αυτά που θέλει, δηλαδή, ένας skater. Πόσο πιο urban;

Τέσσερις κορυφαίοι επαγγελματίες του είδους, ο Cyril Jackson, ο Antony Lopez, ο Dani Jenks και ο Josef Scot Jatta θα βρίσκονται εκείνες τις ημέρες στην Αθήνα με αφορμή το tour του international team της DC και έχοντας σαν σκοπό να κατακτήσουν την πόλη με skate, κόλπα, μουσική και activities.

Μια πόλη γεμάτη skate

Η Αθήνα αγαπάει το skate και το skate αγαπάει την Αθήνα. Κάθε απόγευμα αν κατέβεις μια βόλτα στο κέντρο θα δεις παιδιά, να ανεβαίνουν στα skateboards και να προσπαθούν να κάνουν ένα Kickflip, ένα Nollie Heelflip ή ένα Ollie Impossible. Κάποιες από αυτές τις προσπάθειες στέφονται με επιτυχίες, ενώ άλλες (και δεν είναι λίγες) αποτυγχάνουν παταγωδώς. Τα παιδιά αυτά, όμως, ξέρουν να ζουν, να προσπαθούν, να χαίρονται, να βάζουν στόχους, να πέφτουν, να σηκώνονται και πάλι από την αρχή.

Κάπως έτσι ήταν όλη οι ζωή και των τεσσάρων κορυφαίων skaters που ετοιμάζονται να προσγειωθούν στην Αθήνα στις 14 Σεπτέμβρη. Ο 27χρονος Cyril Jackson από τις Η.Π.Α. με περισσότερους από 200.000 followers στο Instagram είναι ο τύπος με τα ράστα που ακροβατεί ανάμεσα στο χάος και τον απόλυτο έλεγχο. Κι αυτό φαίνεται και στα κόλπα που κάνει με τη σανίδα του.

Για τον Antony Lopez δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις, αφού οι γνώστες τον ξέρουν και μάλιστα πολύ καλά. Ο Καταλανός skater είναι 34 ετών και έχει συγκεντρώσει πάνω του τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας του skate ουκ ολίγες φορές.

Ο 23χρονος, Dani Jenks, έρχεται από την Ισπανία και πιο συγκεκριμένα τη Βαρκελώνη. Είναι πάντα γεμάτος ενέργεια, ενώ ζει και αναπνέει για το skate και τα tricks.

Το τέταρτο μέλος της ‘The Team’ της DC, ο Josef Scot Jatta είναι 27 ετών με καταγωγή από τη Σουηδία και διακρίνεται για την ταχύτητά του πάνω στο skateboard. Αγαπημένο του τρικ, όπως λέει ο ίδιος είναι το ‘all ollies and spins’.

Κόλπα με φόντο την Ακρόπολη

Οι τέσσερις κορυφαίοι skaters της DC που θα δώσουν το παρόν στην Αθήνα με αφορμή το tour του international team της DC, θα έρθουν σε επαφή με τους Έλληνες οπαδούς του αθλήματος, θα κάνουν επίδειξη των ικανοτήτων τους, θα μοιράσουν αυτόγραφα σε επιλεγμένα καταστήματα (το Σάββατο 15/9 στις 14.00 στο Quiksilver store στο The Mall Athens, την Δευτέρα 17/9 στις 14:00 στο Slut Boardshop, Αγίας Παρασκευή 20, Χαλάνδρι και την Τρίτη 18/9 στις 14:00 στο Sublime, Λεωφόρος Αλίμου 13, Άλιμος) και θα διασκεδάσουν μαζί με τον κόσμο.

Παράλληλα, όλες τις ημέρες θα κάνουν εντυπωσιακά skate tricks με φόντο τα πιο απίθανα σημεία της πόλης δημιουργώντας μοναδικές στιγμές, αλλά και πρωτογενές video περιεχόμενο, που θα προβληθεί παγκοσμίως.

 

Οι Έλληνες φαν θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα αγαπημένα τους είδωλα σε ένα ξεχωριστό show, το οποίο θα διεξαχθεί στο OAKA Skate Park το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 17.00 το απόγευμα. Την ίδια μέρα, θα διεξάγονται συναρπαστικοί διαγωνισμοί με πλούσια δώρα, όπου skaters θα κληθούν να δείξουν τι αξίζουν μπροστά στα μεγαθήρια του skate της DC Global Team.  Για όλα αυτά, ασφαλώς, θα μπορείς να παρακολουθείς live stories στο λογααριασμό της DC στο Instagram (@dcgreece).

Φυσικά, τα parties είναι μέρος της skate κουλτούρας και δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτό το once in a lifetime tour. Έτσι, την Κυριακή 16/9 (20:00 στο Latraac Bar, Λεωνίδου 63-65, Κεραμεικός) οι δυνατές dj επιλογές, τα ποτά και η εορταστική διάθεση αναμένεται να ξεσηκώσουν την skate ελληνική και ξένη κοινότητα σε ένα σούπερ party.

Ετοιμάσου, λοιπόν, γιατί σε λίγες ημέρες θα μάθεις για τα καλά τι σημαίνει ‘360 Pop Shove It’. Και όχι μόνο.