FOOD & DRINK

Μια άκρως θεαματική εμπειρία που σε ταξιδεύει στο χρόνο

Τρία δυνατά επιχειρήματα που θα σε πείσουν ότι αυτό που θα συμβεί στο παλιό αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ. είναι μια εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσεις.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων. Από τη μία είναι αυτοί που λατρεύουν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα καλλιτεχνικά δρώμενα στην πόλη. “Ξετρυπώνουν” την πιο μικρή, παράξενη έκθεση, ενώ και οι γκαλερί, τα μουσεία και τα θέατρα είναι… το δεύτερο σπίτι τους.

Από την άλλη είναι εκείνοι που όλα τα παραπάνω απλά δεν τους συγκινούν και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μέρος της ζωής και της καθημερινότητάς τους. Αν το καλοσκεφτείς, θα μπορέσεις να “τοποθετήσεις” και τον εαυτό σου σε μία από τις δύο αυτές κατηγορίες.

Εντάξει, μπορεί να ανήκεις και σε μια άλλη, τρίτη κατηγορία. Μπορεί να είσαι απλά επιλεκτικός. Το δεχόμαστε και προχωράμε.

Ανάμεσα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους υπάρχει πάντα και ένα σημείο επαφής. Κάτι που αρέσει σε όλους. Ανεξαιρέτως. Η έκθεση “Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius” είναι αυτό το σημείο επαφής και έχουμε όλα τα επιχειρήματα για να σε πείσουμε ότι αυτό που θα συμβεί στο παλιό αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ. είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσεις.

 

Η εκπληκτική ζωή και το έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, του απόλυτου Homo Universalis, του ανθρώπου που έθεσε τα θεμέλια για κάποιες από τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας,παρουσιάζοναι μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο.

Ιδού μερικοί – πολύ καλοί – λόγοι για να πειστείς ότι η έκθεση “Leonardo Da Vinci- 500 Years of Genius” είναι η ιδανική έξοδος. Είτε πας απλά μια βόλτα με έναν φίλο ή την οικογένειά σου, είτε θες να ζήσεις μια διαφορετική εμπειρία με το άλλο σου μισό. Κλείσε εισιτήρια τώρα γιατί…

… ενώνονται τρεις εκθέσεις σε μία

H εταιρεία παραγωγής Λάβρυς επανέρχεται και παρουσιάζει, σε συνεργασία με τη Grande Exhibitions, το “Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius”. Για το αποτέλεσμα έχουν συνεργαστεί το Μουσείο Leonardo da Vinci στη Ρώμη, το Ινστιτούτου Lumiere Technology στο Παρίσι, αλλά και ειδικοί από Ιταλία και Γαλλία.

Τρείς εκθέσεις ενώνονται στην πιο ολοκληρωμένη έκθεση για τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι που έγινε ποτέ στον κόσμο, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να θαυμάσουν:

Τις μηχανικές εφευρέσεις του Λεονάρντο

75 μοντέλα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης.

 

Da Vinci Alive – The Experience

Μία καθηλωτική οπτικοακουστική, βιωματική εμπειρία που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη.

Τα Μυστικά της Μόνα Λίζα

Τα μυστικά του πιο διάσημου έργου τέχνης στον κόσμο, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά από τον Pascal Cotte και το Lumiere Technology Institute.

 

θα μάθεις τα μυστικά του πιο αινιγματικού πίνακα

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει χιλιάδες αναλύσεις σχετικά με ένα από τα πιο διάσημα (το πιο διάσημο) έργα τέχνης, Ο πιο αινιγματικός πίνακας και το περίφημο χαμόγελο ( ; ) της Μόνα Λίζα ή αλλιώς Τζιοκόντα εξηγούνται μέσα από μια λεπτομερή επιστημονική ανάλυση και παρουσίαση.

Πότε δημιουργήθηκε το έργο, η ιστορία του, τι απεικονίζεται. Θα τα μάθεις όλα. Ακόμα και όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που δεν θα μάθαινες ακόμη κι αν πήγαινες στο μουσείο του Λούβρου.

… η έκθεση γίνεται σε έναν ιστορικό χώρο

Ένα εμβληματικό κτίριο του κέντρου της Αθήνας, το Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.ΣΥ. στο Γκάζι μεταμορφώνεται για να φιλοξενήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Σίγουρα χρειάζονται πολλά τετραγωνικά μέτρα για να χωρέσουν τα “Πεντακόσια χρόνια ιδιοφυίας” του κορυφαίου Λεονάρντο ντα Βίντσι, γι’ αυτό και επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος χώρος, όπου θα παρουσιαστεί το πλήρες φάσμα των επιτευγμάτων του, τιμώντας έτσι τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών, 500 χρόνια μετά το θάνατό του.

 

Η έκθεση με μια ματιά

– Πάνω από 200 μοναδικά εκθέματα του Μουσείου Leonardo da Vinci της Ρώμης

– 75 αντίγραφα των μηχανικών εφευρέσεων του Ντα Βίντσι

– 17 θεματικές ενότητες όπου αναδεικνύεται το πλήρες φάσμα του έργου του Λεονάρντο

– Διαδραστικές εμπειρίες που ενθαρρύνουν τη γνώση διά της αφής

– Κατανοητές επεξηγήσεις των θεωριών και των έργων του Ντα Βίντσι

– Ανάλυση και ιστορικό περιεχόμενο των βασικών έργων του Ντα Βίντσι με τη χρήση διαδραστικών και διασκεδαστικών τεχνολογιών

– Αντιπαραβολή ανάμεσα στο έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και στις σύγχρονες τεχνολογίες και μηχανικές εφαρμογές.

– Χρήση της διαδραστικής και βιωματικής τεχνολογίας SENSORY4™

 

Συμβαίνουν πράγματα στην πόλη μας. Είναι τόσο ωραίο να συμβαίνουν πράγματα στην πόλη μας. Έκλεισες εισιτήρια ή ακόμα;

Χώρος: Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ.

Ωράριο λειτουργίας:

Καθημερινές: 13.30-23.00

Σαββατοκύριακα: 10.00-23.00

Εγκαίνια: 30 Νοεμβρίου 2018

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση “Leonardo Da Vinci- 500 Years of Genius” θα βρεις εδώ.