Στο 2o event των Wise Food Stories εξερευνήθηκε κάθε μυστικό του κρέατος

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 26 Ιουνίου στο Μεταλλουργείο, στο Γκάζι.
SHARES

Το 2o event των Wise Food Stories πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου στο Μεταλλουργείο, στο Γκάζι. Τα εστιατόρια Basegrill, Cookoovaya, το αγρόκτημα «Η Κιβωτός του Δήμου», καθώς και η Πανελλήνια Ένωση Εκτροφέων Αυτοχθόνων Φυλών Αγροτικών Ζώων (Π.Ε.Ε.Α.Φ.Α.Ζ.) συνεργάζονται και φέτος στην εκδήλωση με θέμα: Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΧΟΙΡΟΣ.

Στην εκδήλωση ακούσαμε βιωματικές ιστορίες, από ανθρώπους των επιστημών, από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και από παραγωγούς και chefs που με αδιανόητη επιμονή εδώ και πολλά χρόνια ερευνούν κάθε μυστικό του κρέατος και αναζητούν την αυθεντικότητα σε προϊόντα και ανθρώπους σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, δήμαρχος Τρικάλων, ο οποίος ανακοίνωσε τον σχεδιασμό ενός πάρκου τοπικής χλωρίδας και πανίδας στην περιοχή, ο κ. Δημήτρης Δήμος, ο οποίος με την πολύχρονη εμπειρία του έχει κάνει έργο ζωής του τη διάσωση και αξιοποίηση των σπάνιων αυτών ζώων με τη φάρμα του «Η Κιβωτός του Δήμου».

Ο καθηγητής κ. Δημήτριος Κουρέτας από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, του τμήματος βιοχημείας και βιοτεχνολογίας, ο οποίος αναφέρθηκε σε κάποιες σπουδαίες ανακαλύψεις σε σχέση με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του μαύρου χοίρου έναντι των συμβατικών προϊόντων, εντατικής εκτροφής. Επίσης, ο κ. Ευθύμης Αυγέρης από τη νέα γενιά των κτηνοτρόφων.

Ο κ. Αρτέμης Περιστεράκης, ο οποίος μίλησε για την ξεχωριστή θέση του μαύρου χοίρου στην οικογενειακή οικονομία, ο κ. Άρης Σκλαβενίτης, βραβευμένος ως ο καλύτερος Έλληνας sommelier για το 2019 και συνιδιοκτήτης στο wine bar Oinoscent, ο οποίος μίλησε για το terroir στο φαγητό και το κρασί.

Τέλος, ο chef του εστιατορίου Nolan, ο κ. Σωτήρης Κοντιζάς έδωσε «τροφή για σκέψη» για τους παραγωγούς αλλά και τους καταναλωτές, θέτοντας ερωτήματα τόσο για τη διαχείριση των κοπών, όσο και για την κατανάλωση του κρέατος γενικότερα, ενώ ο κ. Σωτήρης Λυμπερόπουλος παραγωγός και ιδρυτής της εταιρείας Radiki έκανε λόγο για τα ενδημικά βρώσιμα ελληνικά φυτά.

Ο κ. Κλεομένης Ζουρνατζής, chef και συνιδιοκτήτης στα εστιατόρια Cookoovaya & Basegrill, μας συγκίνησε με τη δήλωσή του πως δε χρειάζεται κανείς να μιλά την ίδια γλώσσα για να μεταδώσει στους άλλους τη γαστρονομία του τόπου του, χρειάζεται απλώς να την προσφέρει.

Η ξεχωριστή ομιλία του κ. Χρίστου Ζουράρι για το πώς θα αναδειχθεί καλύτερα η ποιοτική αυτή πρώτη ύλη μέσα από τη μαγειρική των νέων μαγείρων, έκλεισε τον κύκλο των ιστοριών της βραδιάς. Όπως δήλωσε και ο κ. Χρήστος Χατζηιωάννου, Head of native & branded content στην εταιρεία 24Media και παρουσιαστής της βραδιάς, το κεντρικό μήνυμα των Wise Food Stories μεταδόθηκε, μιας και εξαρχής η πρωτοβουλία της δημιουργίας τους ήταν να φέρει κοντά όλους τους κρίκους της αλυσίδας, παραγωγούς, μάγειρες, καταναλωτές.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με γευστικές δημιουργίες, ελληνικής κουζίνας από την ομάδα των chef της Cookoovaya και του Basegrill υπό τους ήχους της ομάδας κρουστών του Νίκου Τουλιάτου.

Share
 

24Media Network

VAR, όλη η αλήθεια: Τέρμα στα fake news

Τι ισχύει με την γραμμή του οφσάιντ και πότε θα μπει στο ελληνικό πρωτάθλημα; Γιατί δεν χρησιμοποιείται αυτή της NOVA; Ισχύει ότι έχουμε τη "φθηνή" έκδοση του VAR; Πόσο κοστίζει σε κάθε αγώνα της Super League; Οι διαιτητές όντως δεν έχουν προετοιμαστεί σωστά για τη χρήση του; Το Sport24.gr έχει όλες τις απαντήσεις για το σύστημα που συζητείται όσο τίποτα άλλο στη χώρα μας.

 

Print

Οι αγαπημένοι ήρωες των αστυνομικών μυθιστορημάτων

Από τον Σέρλοκ Χολμς στη Νάνσι Ντρου και από τον Ηρακλή Πουαρό στον Φίλιπ Μάρλοου, οι χαρακτήρες των αστυνομικών βιβλίων έχουν γράψει τη δική τους ιστορία όχι μόνο στη λογοτεχνία, αλλά και στο σινεμά και την τηλεόραση.

POP για τις δύσκολες ώρες

Η Κυψέλη είναι υπερβολικά κουλ

Περιπλανηθήκαμε στα άδυτα της πιο εδώ και τώρα γειτονιάς της Αθήνας.

Social Man
PROMO