FOOD & DRINK

Τα καλύτερα σημεία για βόλτα στην Αθήνα βρίσκονται εκεί έξω

Πηγαίνουμε παρέα με το Strongbow στα πιο ωραία μέρη της Αθήνας.

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και η μέρα σε καλεί να την αδράξεις, να την αράξεις ή και τα δύο. Και δεν χρειάζεται να πας μακριά. Μέσα στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν ένα σωρό μέρη, που μπορείς να κάτσεις με τους φίλους σου και να απολαύσεις τη μέρα και ένα δροσιστικό Strongbow, το οποίο έρχεται σε δύο γεύσεις Gold Apple και Red Berries.

Nαι, δεν είμαστε γνωστοί για τα πάρκα μας, οι Αθηναϊκοί όμως πεζόδρομοι και οι λόφοι, προσφέρουν σκιές, παγκάγκια, πεζούλια και όμορφη θέα, που παντρεύει τη φύση με το βιομηχανικό τοπίο, αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Κατεβαίνοντας την Ερμού από το Θησείο ως το Γκάζι

*Φωτογραφίες: Μίμης Δημόπουλος

Η ώρα είναι 6 το απόγευμα, αν και το καλοκαίρι αυτό λογαριάζεται ακόμα για μεσημέρι. Πρώτη στάση στον σταθμό του Θησείου, η πλατεία Αγίων Ασωμάτων, που πήρε το ονόμά της από την εκκλησία που βρίσκεται εκεί από τον 12 αιώνα. Εκεί, δίπλα στη βουκαμβίλια μας περιμένει το Stongbow Red Berries. Γλυκές, ζουμερές φράουλες με γλυκόξινο λεμόνι και επίγευση μήλου, ό,τι ακριβώς ζητάς από ένα καυτό, αθηναϊκό απόγευμα.

Καθόμαστε λίγο στα πεζούλια της πλατείας και πίνουμε λίγες γουλιές. Θέλουμε όμως να δούμε κι άλλα μέρη, έτσι παίρνουμε τον μηλίτη στο χέρι και κατεβαίνουμε την Ερμού προς το Γκάζι. Αυτή είναι μια από τις ωραιότερες διαδρομές της Αθήνας. ‘Ενας πεζόδρομος γεμάτος δέντρα και μεγάλα παγκάκια, που πάντα θα βρεις ένα ωραίο σποτ, για να καθίσεις.

Καθόμαστε λοιπόν και εδώ, και μετά συνεχίζουμε να περπατάμε. Περνάμε τον Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμεικού και καταλήγουμε κοντά στο Αμαξοστάσιο. Εκεί κοντά έχει και γκαζόν και δέντρα, αλλά και παγκάκια που πάλι μπορείς καθίσεις και να ρεμβάσεις με φόντο το όμορφο αστικό τοπίο που υψώνεται απέναντί σου στη μεριά του Γκαζιού.

Περνάμε τη σιδερένια γέφυρα, από την οποία έχει επίσης πολύ ωραία θέα και βρισκόμαστε στη μεριά του Θησείου, για να καταλήξουμε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ως το Ηρώδειο

Το Strongbow Red Berries μας έχει τελειώσει, μας περιμένει όμως στο πεζούλι της Αρεοπαγίτου το Strongbow Gold Apple. Γλυκός και χρυσαφένιος, με ξεκάθαρη δύναμη, μια υποψία πράσινου μήλου καθώς και μία γλυκόξινη επίγευση που διαρκεί. Δίπλα στο Ηρώδειο και το Μουσείο Ακρόπολης, μας βγήκε η όρεξη για την πιο κλασική γεύση του μηλίτη.

Ο δροσιστικός μηλίτης και οι πράσινοι θάμνοι κατά μήκος του μεγάλου πεζουλιού της Αρεοπαγίτου, μας κάνουν να ξεχνάμε τη ζέστη.

Η ώρα έχει πάει 7. Θα κάτσουμε λίγο και στα σκαλάκια που οδηγούν στο Ηρώδειο, που -μεταξύ μας- είναι πιο αναπαυτικά από τις θέσεις του θεάτρου.

Τώρα όμως θέλουμε να δούμε ηλιοβασίλεμα και μάλιστα από τον Λυκαβηττό. Δεν θα πάμε όμως εκεί που πηγαίνουν όλοι.

Ηλιοβασίλεμα στο μπαλκόνι του Λυκαβηττού

Η ώρα είναι 8 και βρισκόμαστε στον Λυκαβηττό. Δεν πηγαίνουμε όμως στην κορυφή στο θέατρο, παρά κάνουμε μια δεξιά παράκαμψη στους Άγιους Ισίδωρους. Εκεί βρίσκονται κάποια διαδοχικά μπαλκόνια από τα οποία έχεις πιάτο όλη την Αθήνα, έχεις σκιά και έχεις και λιγότερο κόσμο. Να εδώ προσπαθώ να διαλέξω ανάμεσα στο Strongbow Gold Apple και στο Strongbow Red Berries και πίσω μου έχω την Ακρόπολη. Μαγεία.

Και αφού διάλεξα, ας τσουγκρίσω με το ηλιοβασίλεμα. #StrongbowYourDay