FOOD & DRINK

Γίνε barista στο σπίτι σου

Ήρθε μια μηχανή για να κάνει τα πάντα εύκολα και να σου φτιάξει εκπληκτικό καφέ. Εμείς φτιάξαμε στο σπίτι μας.

Μπαίνεις μέσα σε ένα καφέ και σε συνεπαίρνει η μεθυστική μυρωδιά των κόκκων του καφέ που μόλις έχουν καβουρδιστεί. Φτάνεις μπροστά στον barista και βλέπεις τους ίδιους κόκκους να αλέθονται εκείνη τη στιγμή, λίγο πριν μπουν στη μηχανή για να φτάσουν στην κούπα σου. Και μόλις πιεις την πρώτη γουλιά καταλαβαίνεις ότι αυτή είναι μια θεία διαδικασία για να φτάσουν σε σένα μοναδικά αρώματα και γεύσεις. Αν νομίζεις ότι όλα αυτά είναι δύσκολο να γίνουν στο σπίτι σου, τότε κάνεις λάθος, αφού με την αυτόματη μηχανή εσπρέσο Saeco PicoBaristo Deluxe της Philips μπορείς να τα έχεις όλα, κάθε πρωί μόλις ξυπνάς.

Το αντιλαμβάνομαι ότι είσαι δύσπιστος. Σου φαίνεται παράλογο όλη αυτή η διαδικασία που γίνεται τόσο επαγγελματικά σε ένα μαγαζί, να μπορείς εσύ με το πάτημα ενός κουμπιού να την κάνεις σπίτι σου. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο φέραμε εμείς στο σπίτι της 24MEDIA έναν επαγγελματία barista όχι μόνο για να μας δείξει κάθε ένα από αυτά τα 12 ροφήματα που μπορείς να φτιάξεις με την μηχανή, αλλά και για να αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα. Και πίστεψέ με η διαδικασία ήταν απλούστατη, το αποτέλεσμα επαγγελματικό και οι δυνατότητες της εντυπωσιακές.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο χώρος γνωστός, η υπέροχη κουζίνα του σπιτιού της 24MEDIA. Barista ο Δημήτρης Κανίδης από το Mind The Cup ο οποίος είχε φέρει και ένα σακουλάκι φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ μαζί του για να φτιάξουμε καφέδες. Πρωταγωνιστής η αυτόματη μηχανή εσπρέσο Saeco PicoBaristo Deluxe της Philips που έχει τόσες δυνατότητες που ίσως να μην ξαναπιείς καφέ εκτός σπιτιού. Στεκόταν αγέρωχη, πανέμορφη και γεμάτη αυτοπεποίθηση έτοιμη να παίξουμε μαζί της.

Τούτη εδώ η μηχανή δεν παίρνει κάψουλες, ή καφέ σε φακελάκια, όπως έχεις συνηθίσει για τις οικιακές μηχανές εσπρέσο. Η μηχανή εσπρέσο Saeco PicoBaristo Deluxe της Philips παίρνει καβουρδισμένους κόκκους καφέ και μόλις πατήσεις το κουμπί αλέθει την κατάλληλη ποσότητα και σου φτιάχνει φρέσκο, μυρωδάτο και πεντανόστιμο καφέ. Έτσι τώρα πια μπορείς να προμηθευτείς καφέ από όποια ποικιλία θέλεις, να δοκιμάσεις νέες γεύσεις και χώρες και να μάθεις τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους μέχρι να βρεις την αγαπημένη σου. Μόλις ο Δημήτρης έβαλε τους κόκκους στην κατάλληλη δεξαμενή μας εξήγησε τι κάνει ο διακόπτης άλεσης. Μας εξήγησε ότι το πόσο χοντρή ή ψιλή θα είναι η άλεση (άρα και οι κόκκοι) παίζει ρόλο και στην γεύση, αλλά και στην ένταση του καφέ μας. Επίσης η Saeco PicoBaristo Deluxe της Philips διαθέτει 100% κεραμικούς μύλους άλεσης προσδίδοντας έτσι μεγάλη ακρίβεια άλεσης και απόδοση που διαρκεί για τουλάχιστον 20.000 φλιτζάνια.

Όπως μας εξηγούσε ο Δημήτρης τα κύρια συστατικά για να έχουμε έναν τέλειο καφέ είναι πέντε. Η ποικιλία του καφέ, η άλεσή του, η μηχανή, ο barista και το νερό. Σχεδόν για όλα έχει μεριμνήσει η Saeco PicoBaristo Deluxe της Philips ακόμα και για το τελευταίο. Είναι πολύ σημαντικό να φτάνει στην κούπα μας νερό χωρίς άλατα έτσι ώστε να είναι πιο αγνή η γεύση του καφέ. Η Saeco PicoBaristo Deluxe διαθέτει το πατενταρισμένο Φίλτρο Aqua Clean, το οποίο σχεδιάστηκε για να βελτιώσει την ποιότητα του καφέ σας χάρη στον καθαρισμό του νερού για έως και 5.000 φλιτζάνια χωρίς αφαλάτωση. Αν αναρωτιέσαι πώς αντικαθιστά ακόμα και το ρόλο του barista, τότε περίμενε και θα καταλάβεις.

Με τον Δημήτρη ανακαλύψαμε ότι η Saeco PicoBaristo Deluxe της Philips έχει απίστευτες δυνατότητες πέρα από την φροντίδα των πρώτων υλών που συνθέτουν μια κούπα καφέ. Με την Saeco PicoBaristo Deluxe μπορείς να φτιάξεις 12 μοναδικά ροφήματα καφέ με ένα μόνο πάτημα. Από espresso και cappuccino έως εξειδικευμένα ροφήματα καφέ, όπως latte macchiato & americano, όλα με το πάτημα ενός κουμπιού. Καλά άκουσες. Δώδεκα ροφήματα, τόσο απλά και υπό τις αρτιότερες προδιαγραφές. Εμείς στην αρχή φτιάξαμε δύο espressάκια. Αφού ακούσαμε τον ευχάριστο ήχο της άλεσης των κόκκων μετά είδαμε να τρέχει το θείο υγρό από την μηχανή και να γεμίζει το δωμάτιο αρώματα. Έπειτα τοποθετήσαμε το ειδικό δοχείο για το γάλα και φτιάξαμε cappuccino και latte. Όπως συμφωνήσαμε και οι δύο ήταν όλα τους άρτια και σε εμφάνιση και σε γεύση.

Με την Saeco PicoBaristo Deluxe της Philips μπορείς να φτιάξεις Espresso μονό και διπλό espresso, americano, ristretto, caffè crema, latte macchiato, Café’ au Lait και πολλά ακόμα ροφήματα, αλλά μπορείς σε κάθε μια επιλογή να επιλέξεις την ένταση, αλλά και τα επίπεδα αρώματος και γεύσης που θα έχει. Αυτή ακριβώς η λειτουργία σου δίνει την ελευθερία να έχεις στα χέρια σου όλες τις δυνατότητες που μπορεί γευστικά να σου βγάλει ο κάθε καφές, όπως μας εξήγησε ο Δημήτρης. Και η μηχανή δε μένει μόνο εκεί. Διαθέτει τέσσερα εξατομικευμένα προφίλ χρήσης έτσι ώστε ο καθένας πατώντας ένα και μόνο κουμπί να πίνει άμεσα τον αγαπημένο του καφέ έτσι ακριβώς όπως τον θέλει.

Έχοντας πιει αρκετούς καφέδες και κάνοντας αρκετές δοκιμές με τον Δημήτρη, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η Saeco PicoBaristo Deluxe είναι ικανή να αντικαταστήσει όλα τα στάδια του καφέ και να προσφέρει υψηλού επιπέδου αποτέλεσμα. Και όλα αυτά με χαρακτηριστική και επαγγελματική άνεση. Ό,τι ήπιαμε, ό,τι δοκιμάσαμε, αν μας το έφερνε κάποιος να το πιούμε ίσως να μην διακρίναμε ότι πρόκειται για μια οικιακή αυτόματη μηχανή espresso. Κι όμως έχεις τόσες δυνατότητες και σε συνδυασμό με την τεράστια ευκολία συντήρησης την κάνει ιδανική επιλογή αν είσαι λάτρης του καφέ.

Αν για εσένα ο καφές δεν είναι απλά ένα ρόφημα, αλλά μια μαγική ιεροτελεστία, τότε διάλεξε μια μηχανή εσπρέσο Saeco και Philips οι οποίες προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία του καφέ σε κάθε σπίτι ή γραφείο.