ENTERTAINMENT

“You eat nothing, Jon Snow”: Δοκιμάσαμε το επικό ‘Μενού του Πάγου και της Φωτιάς’ του Cap Cap

Στο Αιγάλεω κρύβεται ένα μικρό Westeros, στο οποίο εκτός από τα εμβληματικά του κέικ, έχει πλέον και το μενού των Οικογενειών που διεκδικούν το Θρόνο.

Στο άκουσμα της πρότασης ‘Ορίστε, το Μενού του Πάγου και της Φωτιάς‘, έβαλα τα γέλια. Από χαρά αλλά και επειδή μερικά ψήγματα καλτίλας από εκείνη τη σειρά της Ελένης Ζιώγα και το τραγούδι τίτλων ‘Του έρωτα και της Φωτιάς’. Πιθανότατα δεν θυμάσαι ούτε τη σειρά ούτε το τραγούδι. Το ελπίζω βασικά, γιατί δεν ήταν και από τα πιο πετυχημένα σήριαλ του Mega.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Τέλος πάντων.

Το Μενού ήρθε και θρονιάστηκε στο τραπέζι μας με την μεγαλειότητα που αξίζει σε ένα μενού της κατηγορίας του. Βασικά, ποιας κατηγορίας εδώ που τα λέμε. Αφού ΜΟΝΟ του είναι. Μία κατηγορία μόνο του. Αρχοντική και (σπόιλερ!!!!) γευστικότατη.

Άσχετο αλλά δεν πιστεύω να έχεις ξεχάσει ότι κάθε Δευτέρα βράδυ μέσα από τα κανάλια Novacinema προβάλλονται τα καινούρια επεισόδια της σειράς σε prime time, καθώς και στις 4 τα χαράματα ταυτόχρονα με την πρεμιέρα στην Αμερική και το ΗΒΟ. Και κάθε Δευτέρα αργά το βράδυ, θα είμαστε εδώ για να συζητάμε, περιμένοντας τα δικά σας σχόλια.

 

Η αλήθεια είναι ότι για το Cap Cap έχω ήδη μιλήσει, για να μην πω θριαμβολογήσει με την πάντοτε υπέροχη διακόσμησή του που κάθε φορά εκθειάζει ένα από τα πιο λατρεμένα κόνσεπτ ετούτης της Γης. Και της Μέσης.

 

Γι αυτό θα περάσω απευθείας στα νέα. Τα οποία είναι τα εξής ευχάριστα. Μαζί με τα φανταστικά γλυκά του, τις κατασκευές του γλύπτη Αγαθοκλή Μεργούπη και τα εικαστικά έργα της εικονογράφου Μαριλένας Μέξη (από το μακρινό Westeros) ο ποντικός με τον Γαλάζιο Φιόγκο κάνει το επόμενο βήμα που μέλλει να μας κάνει να κολλήσουμε και πάλι μαζί του. Και να στηνόμαστε έξω από το μαγαζί μισάωρα γεμάτα μέχρι να βρούμε τραπέζι.

*Παρεμπιπτόντως, οι πιστοί που σκοπεύουν να τιμήσουν το φαγητό, έχουν πλέον τη δυνατότητα κράτησης τραπεζιού ώστε να μην περιμένουν.

Ντρόγκον, καλησπέρα και καλή βραδιά.

Αποφάσισε λοιπόν, να φτιάξει το Μενού του Πάγου και της Φωτιάς, το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο καθημερινά στο μαγαζί από τις 18.00 καθημερινά και θα είναι μέχρι το πέρας του καλοκαιριού. Ναι, προλαβαίνεις. Και ναι, ξέρω ότι είσαι ήδη στο δρόμο προς δυτικά.

 

Κάπου εδώ, εγώ σταματώ να μιλάω για να φάω για να σου δείξω μερικές εικόνες. Να πάρεις μία γεύση. #διπλης

‘Όσο ο Tyrion πίνει και γνωρίζει πράγματα, τόσο δοκιμάζει ζουμερή ταλιάτα μόσχου με ψητά λαχανικά, ψάχνοντας παράλληλα τρόπο να διοικήσει το Meereen μέχρι την επιστροφή της Khaleesi’.

‘Η εκδίκηση της Ellaria και των θυγατέρων της τρώγεται κρύα, ως σαλάτα με πολύχρωμα λαχανικά, καπνιστό σολομό και πικάντικα μπαχαρικά’.

Ένα γλυκάκι να μην ξεχνιόμαστε και πού είμαστε.

 

Αχ, και άλλο ένα.

‘Ζυμαρικά με μανιτάρια, πιπεριά, λιαστή ντομάτα και ανθότυρο απολαμβάνει και γιαγιά Olenna Tyrell κατά την επιστροφή της στο κάστρο του Highgarden, σίγουρη, πλέον πως η εγγονή της Margaery θα διασώσει την τιμή του Οίκου της’.

Για το κλείσιμο, ένα ακόμα φανταστικό γλυκό από τον κόσμο του George R.R. Martin.

Ξέρω, σου τρέχουν τα σάλια. Εμένα να δεις.

Υ.Γ.: Άσχετο, αλλά για να μην ξεχνιόμαστε, πάμε λίγο ρε #team_Cersei.