ΠΟΤΟ

6 μπαρ στις Κυκλάδες που επιβάλλεται να επισκεφτείς

Ένα island hopping με προορισμό τα μπαρ τα οποία έχουν γράψει την δική τους ιστορία.

Οι διακοπές είναι στιγμές, είναι μνήμες μα πάνω από όλα είναι οι ιστορίες που θα εξιστορείς σε φίλους και γνωστούς όταν γυρίσεις. Οι περισσότερες από αυτές τις στιγμές και τις ιστορίες τις έχεις ζήσει στα ιστορικά bar των Κυκλάδων τα οποία εδώ και πολλά χρόνια προσφέρουν το πρόσφορο έδαφός τους για να σου μείνουν οι διακοπές σου αξέχαστες. Μαζέψαμε μερικά από αυτά και σίγουρα λείπουν αρκετά όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι ο καθένας έχει ζήσει εκεί μέσα τις δικές του προσωπικές στιγμές και έχει περάσει τέλεια σε κάθε ένα από αυτά.

Sorokos – Άνω Κουφονήσι

Ίσως ένα από τα ομορφότερα bar νησιών που έχεις δει ποτέ. Αν δεν το έχεις επισκεφτεί, σίγουρα θα το έχεις λιγουρευτεί από τις φωτογραφίες που κάθε καλοκαίρι το τραβάνε. Συγκεκριμένα το ξερό δεντράκι με θέα το νησί της Κέρου  και την ατμοσφαιρική διάθεση που προσφέρει ο Sorokos σε πρώτο πλάνο. Θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα επισκεφτεί το νησί, έμοιαζε σαν ένα μαγικό σκηνικό που έχει βγει από τα πιο καλοκαιρινά όνειρα μου. Παλιά ξύλα δημιουργούσαν ένα μπαλκόνι που φωτιζόταν τέλεια και οι μαξιλάρες στις άκρες του δρόμου σε καλούσαν να κάτσεις για να απολαύσεις τα υπέροχα cocktails του αλλά και το μοναδικό μικροκυκλαδίτικο αεράκι. Πριν μερικά χρόνια έκανε ανακαίνιση και ανέβηκε επίπεδο προσφέροντας εκτός από ενδιαφέροντα cocktails και μοναδικές επιλογές πιάτων. Όλα αυτά όμως χωρίς όμως να χάσει ούτε στο ελάχιστο από την μαγεία του και την αύρα που το χαρακτηρίζει.

All Around Vinylio – Τζιά

Εκεί στο μώλο του Βουρκάρι στέκει από το 1994 ένα bar restaurant το οποίο όποιος φτάνει την Τζιά επιβάλλεται να επισκεφτεί. Εκεί θα πιεις όμορφα ποτά, θα φας ενδιαφέροντα πιάτα μα πάνω από όλα θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό με το μοναδικό του ηλιοβασίλεμα. Θα κάτσεις στην κάτω μεριά του δρόμου και θα απολαύσεις όλον αυτόν τον καμβά που ζωγραφίζει η φύση με κυρίαρχο χρώμα το πορτοκαλί. Είναι ένα ηλιοβασίλεμα που σου μένει στο μυαλό χαραγμένο και ξέρεις ότι το έχεις δύο σε τούτο το bar της Τζιάς. Εκεί στην παλιά γλίστρα του Βουρκαρίου, δίπλα στην θάλασσα και θέα τον όρμο του Αγίου Νικολάου θα δεις το ηλιοβασίλεμα αλλά μέσα στο μπαρ θα χορέψεις μέχρι αργά και περάσεις τις καλύτερές σου ώρες στο νησί. Δεν είναι τυχαίο το όνομά του.

Σκαντζόχοιρος – Δονούσα

Μόλις φτάνεις στο νησί της Δονούσας το πρώτο πράγμα που βλέπεις είναι ένα μαγαζί που στέκει αμφιθεατρικά και σαν θεματοφύλακας του νησιού σε καλωσορίζει στην Δονούσα. Είναι ο Σκαντζόχοιρος ο οποίος θα σε αγκαλιάσει κάθε ώρα της ημέρας για να πιεις τον καφέ σου, να φας το πρωινό σου αλλά πάνω από όλα για να πιεις το ποτό σου και να περάσεις καλά το βράδυ σου σε αυτό το χαρισματικό νησί. Θυμάμαι την πρώτη φορά που το είχα επισκεφτεί όλοι μου έλεγαν “στον Σαντζόχοιρο θα πας για ποτό” και μόλις έφτασα κατάλαβα γιατί είχε μαγέψει τους πάντες. Είναι η ενέργειά του, το σημείο του αλλά και φυσικά τα ιδιαίτερα live του που το κάνουν να ξεχωρίζει όχι μόνο στο νησί αλλά και σε ολόκληρες τις Κυκλάδες.

Agosta bar -Πάρος

Έχω μια εντύπωση ότι δεν υπάρχει κανένας μας κανένας που να μην έχει περάσει από το Agosta. Μόλις φτάσεις στην Πάρο είναι σαν μια ανώτερη ενέργεια να σε οδηγεί σε τούτο το μαγαζί. Ο πολυεπίπεδος χώρος του σου δίνει την δυνατότητα να ανακαλύψεις την δική σου γωνιά και εκεί να απολαύσεις τα υπέροχα του cocktail από τα χέρια του Ιάσωνα Παπαδόπουλου. Είναι η ιστορία του τέτοια και η κληρονομιά η οποία έχει που το κάνει όχι απλά ανάμνηση αλλά δημιουργό στιγμών αφού εκεί θα περάσεις τα πιο όμορφα βράδια σου στην Πάρο. Μόνο όταν πήγα για πρώτη φορά κατάλαβα γιατί όλοι μιλάνε για αυτό τους χειμώνες που αναπολούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές και επιστρέφουν εκεί παθιασμένα.

Madres Bar – Ανάφη

Αν έχεις πάει στην Ανάφη τότε γνωρίζεις να απαντήσεις στην πιο κλασσική ερώτηση που θα ακούσεις από κάποιον που είτε θέλει να πάει είτε έφτασε για πρώτη φορά. “Κάνα μαγαζί της προκοπής έχει;”. Η απάντηση είναι μία. Οι Madres οι οποίες από το 1997 στέκουν αγέρωχες πάνω στον λόφο πάνω από το Κλεισίδι και συνδυάζουν θέα, δυνατή μουσική και υπέροχα cocktails. Όλοι θα σου πουν ότι μόλις ανάψει η κεραία, σημαίνει ότι το πάρτυ έχει αρχίσει. Και αυτή ακριβώς είναι η πραγματικότητα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι από εδώ έχουν περάσει διάσημοι και άσημοι και όλοι τους έχουν χορέψει μέχρι το πρωί και έχουν απολαύσει το μοναδικό ξημέρωμα που προσφέρει η τοποθεσία. Πολύ συχνά το επισκέπτονται και γνωστοί bartenders και αυτό αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα των cocktails αλλά και των ποτών που θα πιει.

Kouchico – Σύρος

Ίσως από τα νεότερα μπαρ της λίστας αλλά σίγουρα αυτό που έχει καταφέρει να φτιάξει το όνομά του μέσα από την ποιότητα και τον χαρακτήρα του σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η τοποθεσία του, στην καρδιά της Ερμούπολης, του δίνει το πλεονέκτημα σε σχέση με τα άλλα να μην είναι εποχιακό αλλά να λειτουργεί όλο τον χρόνο. Αυτός είναι ο ένας από τους λόγους που το έχεις δει σε όλες τις λίστες για τα καλύτερα cocktail bars της Ελλάδας. Ο άλλος είναι ότι σε τούτο το μαγαζί που όπως δηλώνει και το όνομά του είναι πραγματικά κούτσικο, φτιάχνονται με μεράκι υπέροχα cocktail και εντυπωσιακές συνταγές. Ίσως ποτέ να μην πίστευες ότι θα πήγαινες σε ένα μαγαζί σε νησί και θα έβλεπες κάβα την οποία θα την ζήλευαν πολλά μαγαζιά της Αθήνας. Κι όμως στο Kouchico η κάβα είναι ατελείωτη με ναυαρχίδα το gin διαθέτει πάνω από 40 και περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες από όλες τις χώρες που το παράγουν. Επίσης διαθέτει πάνω από 20 τεκίλες, 30 ουίσκι και άλλα premium ποτά από κάθε γωνιά του κόσμου. Άραξε στο πλακόστρωτο και απόλαυσε την αύρα της πόλης και τα μοναδικά ποτά του Kouchico το οποίο ήρθε για να αποδείξει ότι ακόμα και στα νησιά μας υπάρχουν bars που αξίζει να τα επισκεφτούμε.