ΝΥΧΤΑ

Στο Πλυντήριο θα βγάλεις τ' άπλυτα σου στη φόρα!

Αν βάλεις σ' ένα... κάδο μουσική '80s-'90s-'00s, μια cult διακόσμηση, μερικά καθαρά ποτά και πολύ διασκέδαση έχεις το Πλυντήριο.

Όλη η Αθήνα έχει πλημμυρίσει από mainstream μαγαζιά όπου πίνεις το ποτό σου και ακούς και βλέπεις όλο το βράδυ τα ίδια και τα ίδια… Όλη; Όχι! Ένα μαγαζί... ανυπότακτων 'Γαλατών' αντιστέκεται ακόμη και θα αντιστέκεται για πάντα στους 'εισβολείς'. Η εισαγωγή είναι (στο περίπου) από το γνωστό κόμικ του Αστερίξ και το γαλατικό χωριό του, όμως κάπως έτσι είναι και η ζωή στο 'Πλυντήριο'.

Διαβάστε περισσότερα

Όταν τα shakers συνάντησαν τη μουσική έγινε ένας μικρός σεισμός

Πήγαμε στο πρώτο 'Shaker’s Melody' και πειστήκαμε ότι δεν πρέπει να χάσουμε κανένα από τα επόμενα.

Τα μηνύματα είχαν αρχίσει να πέφτουν από νωρίς. “Το βράδυ πάμε Zambri. Θα φτιάχνει ποτάρες ο Σαμαράς και μουσικάρες ο Jojo”. Μια μικρή πρόταση που άφηνε μεγάλες υποσχέσεις και δεν μπορούσα να την αρνηθώ με τίποτα.

Διαβάστε περισσότερα

Cupping σημαίνει γευσιγνωσία στην γλώσσα του καφέ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του καφέ (1/10), πήγαμε στο Underdog και δοκιμάσαμε δύο εξαιρετικούς καφέδες όπως ακριβώς τους αρμόζει.

Αν νομίζεις ότι ο καφές είναι απλή υπόθεση, κάνεις μεγάλο λάθος. Ο καφές είναι καρπός και σαν τέτοιος είναι ικανός να παράγει άπειρες γεύσεις και άπειρα αρώματα. Σαν το κρασί ένα πράγμα. Αν μέχρι τώρα είχες ακούσει μόνο για γευσιγνωσίες κρασιού, ήρθε η ώρα να μάθεις ότι η ίδια διαδικασία στον καφέ λέγεται cupping. Και πίστεψέ με είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα ιεροτελεστία η οποία μπορεί να γεμίσει τον ουρανίσκο σου με γεύσεις που ούτε μπορείς να φανταστείς ότι βγάζει ο καφές.

Διαβάστε περισσότερα

Ο φετινός χάρτης της Αθηναϊκής Νύχτας

Οι πίστες, τα νέα σχήματα, τα κασέ, η απουσία του Ρέμου και ό,τι άλλο αναμένεται να μας μερακλώσει μες στη σεζόν.

Μια ενδιαφέρουσα πρώτη διαπίστωση είναι ότι φέτος θα ανοίξουν σχεδόν όλα τα μαγαζιά. Φαινόμενο της κρίσης είναι κι αυτό. Αντί οι επιχειρήσεις να κλείνουν, δουλεύουν γιατί πολύ απλά, πολλοί καλλιτέχνες έχουν ξαφνικά ανάγκη από φρέσκο χρήμα μετά και την κατάρρευσης της δισκογραφικής αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα

Αν δεν έχεις πάει στο Upupa Epops, ετοιμάσου να τρέξεις

Το νέο cocktail bar στα Πετράλωνα κατάφερε να γίνει hotspot μόλις στον πρώτο μήνα λειτουργίας του και υπάρχουν ξεκάθαροι λόγοι για αυτό.

Πήγα πρώτη φορά λίγες μέρες αφότου άνοιξε. Αντίκρισα μια υπέροχη αυλή γεμάτη κόσμο να πίνει χαλαρά το ποτό του. Ξαναπήγα έπειτα από μια εβδομάδα, ημέρα Τετάρτη. Αντίκρισα ένα μαγαζί που σου συμπεριφερόταν σαν να έχει ανοίξει εδώ και καιρό.

Διαβάστε περισσότερα

Αυτοί που πάνε στα ίδια μπουζούκια κάθε εβδομάδα ζουν (ακόμα) ανάμεσά μας

Μια ελεγεία για την πιο παράξενη και ανθεκτική φυλή της ελληνικής Νύχτας.

Δεν ξέρω αν είναι μία από τις συνέπειες της κρίσης ή αν συνέβαινε και πιο παλιά. Το να πηγαίνεις δηλαδή, κάθε εβδομάδα στο ίδιο σχήμα στα ίδια μπουζούκια. Δεν έχω καταλάβει αν είναι θέμα λιγότερων επιλογών.

Διαβάστε περισσότερα

Οι απαράβατοι κανόνες του μπαρ

Ένας εύχρηστος οδηγός συμπεριφοράς σε 13 σημεία, για να περνάνε όλοι καλά κι εμείς καλύτερα.

Το θέμα μας είναι οι στοιχειώδεις κανόνες. Αυτοί που διευκολύνουν τη συνύπαρξη πολλών ενηλίκων που καταναλώνουν αλκοόλ σε έναν περιορισμένο χώρο.

Διαβάστε περισσότερα
3 4 5 6 7 8 9
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO