ΠΟΤΟ

Κύριε bartender, μας κακομαθαίνετε στο Spoiled

Εκεί στην Δάφνη υπάρχει ένα μαγαζί που έχει cocktail που θα ζήλευαν πολλά μαγαζιά. Γιαυτό και έχει μαζέψει όλο τον κόσμο της περιοχής και όχι μόνο

Αν νομίζεις ότι καλά cocktail θα βρεις μόνο σε μαγαζιά του κέντρου, στο Χαλάνδρι, άντε και σε κανά δυο σε βου-που και νου-που τότε κάτι σου έχει ξεφύγει. Υπάρχει ένα bar στην Δάφνη (ναι! στην Δάφνη!) που έχει καταφέρει μέσα από τα γευστικά και ιδιαίτερα cocktail του να κερδίσει την αναγνώριση του πέρα από τα στενά όρια του δήμου που βρίσκεται. Κάτσε να σου εξηγήσω και θα καταλάβεις.
Το Spoiled βρίσκεται λίγο πιο κάτω από την πλατεία της Δάφνης. Στην στοά ενός εμπορικού και καταλαβαίνεις ότι όσο καλοκαιριάζει τα τραπεζάκια απλώνονται όπως ο κόσμος στις παραλίες. Είναι μικρός και cosy χώρος που μόλις μπαίνεις μέσα σου βγάζει κάτι οικείο και παρεΐστικο. Θα δεις σχεδόν όλες τις παρέες να χαιρετιούνται μεταξύ τους ενώ όσο νυχτώνει η διάθεση γίνεται όλο και πιο flirty. Αν πας πρώτη φορά και έχεις γυναικεία παρέα μαζί τότε δείξτους πάνω από το bar τις γόβες που δεσπόζουν ψηλά. Είναι λίγο πιο ψηλά από τα καπέλα που παίζουν τον ρόλο των φωτιστικών. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο κρυφό μήνυμα πίσω από αυτόν τον συμβολισμό πάντως όλες οι γυναίκες ενθουσιάζονται με τις γόβες. Εντάξει, σχεδόν όλες για να λέμε αλήθειες.

Αν όμως είσαι πωρωμένος με τα spirits (όπως εγώ καλή ώρα) θα αργήσεις να παρατηρήσεις τις γόβες και τα καπέλα γιατί θα έχεις μαγευτεί από την κάβα του. Είναι μια κάβα που μπορείς να την πεις πλήρης με διάσπαρτα διαμαντάκια πολλών καρατίων ανάμεσα. Θα βρεις και mezcal, θα βρεις και περίεργα ρούμια, θα βρεις και μοναδικά τζιν. Αυτά όμως είναι μόνο η πρώτη εντύπωση. Η δεύτερη και πιο σημαντική είναι στα cocktail και στο κατάλογο που δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις.

23 διαφορετικά, πρωτότυπα cocktail έχεις στην διάθεσή σου για να διαλέξεις (και 5 non alcohol αν υπάρχει κάποιο κόλλημα). Ο Γιώργος Καβακλής μου έφτιαξε ένα από αυτά και ένα ακόμα που θα σερβίρεται το καλοκαίρι στο μαγαζί. Το πρώτο ονομάζεται “La poderosa”, όπως ακριβώς και η μηχανή του Τσε Γκεβάρα με την οποία γύρισε όλη την λατινική Αμερική και τον στιγμάτισε σαν πνεύμα και προσωπικότητα. Αποστάγματα και στοιχεία από την λατινική Αμερική είναι και τα συστατικά του, οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν είναι απλά ένα cocktail με ενδιαφέρον όνομα. Pisco (περουβιανό απόσταγμα από σταφύλι), Mezcal, ένα σπιτικό σιρόπι από μπύρα, μέλι και θυμάρι, ανανάς και angostura bitters. Σερβίρεται σε μία μικρή παλέτα με την φωτογραφία από τα “Ημερολόγια μοτοσικλέτας” να βρίσκεται στο πλευρό του cocktail που δροσίζεται από το iceball. [Το cocktails ήταν πάρα μα πάρα πολύ ωραίο και ιδιαίτερο]

Το δεύτερο ονομάζεται Δίδυμος. Από την μια ο Γιώργος έχει δίδυμο αδερφό αλλά είναι και στο ζώδιο δίδυμος, άρα μην ψάχνεις παραπάνω αφορμές για το όνομα και την ταμπελίτσα που το προδίδει. Ένα blend από tequila και mezcal, λεμόνι, passion fruit, κρέμα καρύδα, σπιτικό σιρόπι fassionola και bitter. “Το καλοκαίρι στο ποτήρι σου με θρυμματισμένο πάγο”  θα μπορούσε να λέγεται το cocktail αλλά εμείς είμαστε εδώ για να δοκιμάζουμε.

Το Spoiled ανοίγει από το πρωί και προσφέρει καφέ ενώ τις Παρασκευές και τα Σάββατα έχει και Dj που σημαίνει ότι διπλασιάζεται το κέφι. Ανοιχτό από τον Νοέμβριο του 2013 έχει καταφέρει να βρει τον καλύτερο τρόπο για να κακομαθαίνει τους πελάτες του και γιαυτό οι πελάτες του αυξάνονται συνεχώς. Αυτός ο τρόπος δεν είναι άλλος από ποιοτικά και καθαρά ποτά (στα 5,50 ευρώ άρα και φθηνά), ιδιαίτερα και γευστικά cocktail αλλά και μια παρείστικη και όμορφη ατμόσφαιρα που δεν χρειάζεται να είσαι της περιοχής για να την νιώσεις και να την αντιληφθείς. Και όλα αυτά στην Δάφνη.
Spoiled Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, Δάφνη facebook | foursquare