24 Media
ΠΟΤΟ

Στο La Casa Azul θα φας και θα πιεις με θέα το Μεξικό

Ακόμη και η Φρίντα Κάλο θα ένιωθε σαν στο σπίτι της στο νέο bar-restaurant του Περιστερίου.

Πριν καταλάβω πως το La Caza Azul, το νέο bar-restaurant που έχει ανοίξει εδώ και λίγους μήνες στο Περιστέρι, βρίσκεται στην Αθήνα, είχα αρχίσει να πιστεύω ότι δεκάδες insta-φίλοι μου πετάχτηκαν μέχρι το Μεξικό και την περιοχή του Κογιοακάν, προκειμένου να πιουν ένα κοκτέιλ στο διάσημο μπλε σπίτι που έζησε για αρκετά χρόνια η Φρίντα Κάλο με τον σύζυγό της Ντιέγκο Ριβέρα. Κανείς τους, όμως, δεν έκανε τόσο μακρινό ταξίδι.

Αυτό το ‘μπλε σπίτι’, με επιρροές από το Μεξικό και την Λατινική Αμερική, βρίσκεται στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας και δεν γινόταν να μην το επισκεφτούμε, έτσι ώστε να καταλάβουμε, γιατί έχει καταφέρει να γίνει τόσο σύντομα talk of the town.

Μόλις λίγα μέτρα μακριά από τη Βεάκη, την γεμάτη καφετέριες οδό του Περιστερίου, και ακριβώς πάνω στη Λεωφόρο Θηβών (143),  η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το ‘La Caza Azul’ αποφάσισε να δημιουργήσει μια πραγματική όαση. Ένα πανέμορφο μπλε σπίτι, που αμέσως σου τραβάει το βλέμμα και σε καλεί να μπεις να το εξερευνήσεις και να αφεθείς στη λατινοαμερικάνικη μαγεία του.

24MEDIA

(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson)

Η ομάδα του ‘La Caza Azul’ αποτελείται από έξι νέους ντόπιους ανθρώπους, με φρέσκιες ιδέες και πολύ μεράκι γι’ αυτό που κάνουν. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός πως πριν το ‘La Caza Azul’ άνοιξαν και το πρώτο μαγαζί με σούσι στο Περιστέρι, το Yuzu Sushi Bar & More, το οποίο αγαπήθηκε αμέσως.

Για άλλη μια φορά, ήθελαν να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό στην περιοχή. Ένα all day μαγαζί, που θα έκανε τον πελάτη να το επισκεφτεί τόσο για καφέ ή brunch το πρωί, όσο και για φαγητό ή κοκτέιλ το βράδυ. Και το κατάφεραν. Το ‘La Caza Azul’ υποδέχεται κόσμο από τις 10 το πρωί κάθε μέρα και παραμένει ανοιχτό μέχρι αργά το νύχτα. Όσο για τη μουσική, φυσικά κινείται στο στιλ της όλης ατμόσφαιρας και έχει σκοπό να σε ταξιδέψει απευθείας στο Μεξικό και τη Λατινική Αμερική.

24MEDIA

24MEDIA

Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά και στο συγκεκριμένο bar-restaurant έχουν προσέξει σχεδόν τα πάντα. Από την επιφάνεια των τοίχων, μέχρι τα κάδρα, τους πίνακες και το σχήμα στις καρέκλες και τα τραπέζια. Το μαγαζί είναι αρκετά μεγάλο, αλλά μην το έχεις σίγουρο πως θα βρεις τραπέζι το βράδυ, αν δεν έχεις προνοήσει να κάνεις κάποια κράτηση.

24 Media

Το βασικό του ατού είναι η ταράτσα και ο κήπος με το σιντριβάνι που βρίσκονται στην πίσω πλευρά του μαγαζιού και είναι λες και τα πήρε κάποιος έτοιμα από το Μεξικό και τα μετέφερε στο Περιστέρι. Χρώματα, λουλούδια, φώτα και μουσική συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό με το που δύσει ο ήλιος, σαν να βρίσκεσαι μέσα σε κάποιο διάσημο πίνακα της Φρίντα Κάλο.

Και μιας και μιλάμε για έργα τέχνης, δεν γίνεται να μην γίνει ειδική αναφορά στο γεμάτο λουλούδια γκράφιτι, που κοσμεί τον τοίχο της αυλής του ‘La Caza Azul’, το οποίο συνοδεύεται από την περίφημη υπογραφή της Μεξικανής καλλιτέχνιδας, ‘Pinto Flores Asi No Mueren’ (σ.σ. ζωγραφίζω τα λουλούδια, ώστε να μην πεθαίνουν). Όπως είναι απόλυτα λογικό, το συγκεκριμένο σημείο είναι και το πιο πολυφωτογραφημένο του μαγαζιού. Και δικαίως.

24MEDIA

Ωραία όλα αυτά, όμως, ο κατάλογος τι λέει; Λοιπόν, αν δεν γνωρίζεις ισπανικά, στο ‘La Caza Azul’ θα τα λατρέψεις. Κι αυτό γιατί τα φαγητά και τα κοκτέιλ με τις ισπανικές ονομασίες που θα δοκιμάσεις, θα σε κάνουν να θες να γίνεις expert της λατινοαμερικάνικης κουλτούρας. H κουζίνα του μαγαζιού λειτουργεί μέχρι τη μία τη νύχτα και το brunch σερβίρεται ως τις 18:00 το απόγευμα. Ευτυχώς επισκεφτήκαμε το μαγαζί πρωί κι έτσι μπορέσαμε να δοκιμάσουμε σχεδόν τα πάντα.

24MEDIA

Το πιάτο που με κέρδισε ήταν ξεκάθαρα τα ‘Huevos de diablo’ (αυγά μελάτα πάνω σε τραγανό ψωμί και salsa mancha), τα οποία αν και ‘διαβολικά’, δεν θα έλεγα πως ήταν ακραία καυτερά. Κάτι που μου άρεσε ιδιαίτερα. Πολύ καλό, επίσης, ήταν και το ‘Cubano del casa’, ένα σάντουιτς με κουβανέζικη επιρροή και φινετσάτη γεύση. Ένα smoothie είναι ό,τι πρέπει για να συνοδεύσεις αυτά τα πιάτα, με το ‘La forma fisica’ με μπανάνα και φυστικοβούτερο, να αποτελεί εξαιρετική επιλογή.

24MEDIA

Όσον αφορά τα κυρίως πιάτα, το μάτι μου έπεσε αμέσως πάνω στο ‘La Falda’ (μοσχαρίσιο διάφραγμα black angus, κόκκινες πατάτες, ψητό πράσο και salsa ζαχαροκάλαμου), το οποίο κυριολεκτικά έλιωνε στο στόμα σου. Φυσικά, υπάρχουν πολλές ακόμη επιλογές σε ορεκτικά, tacos, σαλάτες, κυρίως πιάτα, καθώς και υπέροχα γλυκά.

24MEDIA

24MEDIA

Στον κατάλογο των κοκτέιλ, πέρα από τα κλασσικά, θα βρεις και αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές, επιμελημένες από τους bartenders του ‘La Casa Azul’. Έναν έξτρα πόντο παίρνουν τα ‘Curandeiro’ (λευκό ρούμι, ρούμι ανανά Malibu, αγαύη, φρέσκος χυμός ρόδι, φρέσκος χυμός lime, μύρτιλλα, μέντα) και ‘Apasionado’ (βότκα, passion fruit, φρέσκος χυμός ρόδι, αγαύη, φρέσκος χυμός lime), τα οποία σε κερδίζουν τόσο σε γεύση, όσο και σε εμφάνιση. Όσον αφορά τις τιμές του μαγαζιού, τα κοκτέιλ κοστίζουν γύρω στα 8 ευρώ, τα πιάτα του brunch περίπου 5 ευρώ, τα ορεκτικά και οι σαλάτες 5-10 και τα κυρίως 10 με 15 ευρώ.

Όταν το επισκεφτείς, μην ξεχάσεις να πάρεις και churros. Είναι πεντανόστιμα και σερβίρονται παρέα με δύο κουπάκια σοκολάτας και καραμέλας dulce de leche. Πραγματικά, σε κάθε μπουκιά, παρακαλούσα να μην τελειώσουν ποτέ.

Αν, λοιπόν, ακόμη δεν έχεις αποφασίσει τι θα κάνεις το Σάββατο, μήπως ήρθε η ώρα για ένα μικρό ταξίδι στο Μεξικό;

La Caza Azul, Θηβών 143, τηλ. 210 5716143