UNSPLASH
ΠΟΤΟ

Τα νέα μπαρ της πόλης που θα σε υποδεχτούν τα φετινά Χριστούγεννα

News for Booze Christmas Edition: Οι νέες αφίξεις, προτάσεις δώρων και ό,τι άλλο συμβαίνει στον χώρο του ποτού και των απολαύσεων.

Όπως έχεις καταλάβει εδώ στο Οneman αγαπάμε πολύ τα καλά μπαρ, τα καλά ποτά και το καλό φαγητό. Επίσης αγαπάμε και τα Χριστούγεννα και για τον λόγο αυτό μαζέψαμε όλα τα νέα που σε αφορούν για αυτές τις γιορτινές μέρες. Οι νέες αφίξεις, τα μαγαζιά που δεν έχουμε προλάβει να πάμε και αξίζει να επισκεφτείς και ό,τι άλλο ενδιαφέρον προκύπτει, θα βρίσκεται εδώ, για να μη στερεύεις ποτέ από επιλογές και φρέσκες ιδέες.

Christmas pop-up bar by Roots

Λατρεύω τα ζεστά, κόζι και ενδιαφέροντα μαγαζιά τώρα τα Χριστούγεννα. Πέρσι, ένα από αυτά ήταν το Ελληνικό Pop-Up Rakomelo Bar από τη Roots Spirits στο υπόγειο του Yoleni’s Greek Gastronomy Center στο Κολωνάκι. Φέτος επιστρέφει για μια ακόμα χρονιά για να μας ζεστάνει με υπέροχα ποτά και πιάτα. Από τις 12 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Ιανουαρίου, η οικογένεια της Yoleni’s μαζί με τη Roots Spirits μας συστήνουν πώς μπορεί να είναι ένα ‘ρακομελάδικο’ με ιδιαίτερο χαρακτήρα, που αγκαλιάζει καινοτόμες ιδέες και προσαρμόζεται στα σύγχρονα δεδομένα, αναγάγοντας την παράδοση σε μία μοναδική eau de vie εμπειρία. Μέσα σε μία άκρως Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα γεμάτη δώρα, ποτό και φαγητό, το ρακόμελο αποκτά μία premium ταυτότητα.

Μία Χριστουγεννιάτικη Κυριακή γεμάτη Χαμόγελο -του παιδιού-

Στο Godmama’s, οι Κυριακές έχουν κάτι το διαφορετικό, κάτι που άλλες μέρες δύσκολα το βρίσκουν. Λίγο οι φίλοι, λίγο η οικογένεια, λίγο οι συχνοί θαμώνες και τα τραπέζια γεμίζουν γνώριμα πρόσωπα. Αυτή η Κυριακή 8/12 όμως, είναι αφιερωμένη σε όλα τα παιδικά θέλω των Χριστουγέννων που κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί. Από νωρίς το μεσημέρι, στην αυλή του Godmama’s Yard, θα ζωγραφίζονται χριστουγεννιάτικα στολίδια με γιορτινές ευχές για κάτι μοναδικό. Όλα τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού. Αν θες να περάσεις την Κυριακή σου σε έναν υπέροχο χώρο, μοναδικά στολισμένο, βιώνοντας το ουσιαστικό πνεύμα των Χριστουγέννων τότε πρέπει να πας αυτή την Κυριακή στο Godmama’s.

Νέες αφίξεις μπαρ και εστιατορίων

Επειδή bar news σημαίνει new bars στην πόλη, θα σου μιλήσω για τις νέες αφίξεις που πρέπει να πας. Θα ξεκινήσω με το Carnal που βρίσκεται στην Ακαδημίας, στο νούμερο 18. Μέσα στην στοά, συνδυάζει την ησυχία τις καθημερινές με τα ξέφρενα πάρτι τα σαββατοκύριακα. Η επόμενη αγαπημένη μου άφιξη ακούει στο όνομα Ohmygod. Το Ohmygod βρίσκεται στην Αθανασίου Αξαρλιάν 2 η οποία αποτελεί προέκταση της Λέκκα μέχρι να συναντήσει την Βουλής και κατ’ επέκταση την Ερμού. Τούτο το μαγαζί στήθηκε από την ομάδα του Finca Vigia και οι μουσικές του είναι ιδιαίτερες όπως και όλος του ο χώρος. Πίσω από την μπάρα βρίσκεται ο Γιώργος Μεγαλοκονόμος ο οποίος έχει επιμεληθεί ενός απλού αλλά αρκετά ενδιαφέροντος καταλόγου. Η λίστα με τις νέες αφίξεις θα κλείσει με το Millybird στο Παγκράτι. Ένα όμορφο, ζεστό και ενδιαφέρον καφέ το οποίο με το πρώτο σου πάτημα στον χώρο σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο σπίτι σου. Αξίζει την βόλτα σου μετά το Μουσείο Γουλανδρή.

Η περίοδος των Χριστουγέννων όμως σου δημιουργεί και την διάθεση να δειπνήσεις σε όμορφα εστιατόρια. Αυτή την περίοδο άνοιξαν μερικά καινούργια με το πρώτο να είναι οιι Harites στο Κολωνάκι, το οποίο και βρίσκεται στον πεζόδρομο της Χάρητος. Η κουζίνα του έχει ελληνική βάση, με αρκετά στοιχεία από τη κρητική παράδοση αλλά και από την μεσογειακή κουζίνα. Η νέα άφιξη που ίσως έχεις ήδη δει στα social σου είναι το Ovio στην καρδιά της πόλης. Το νέο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη θέλει να ξαναορίσει την μαγεία της ιταλικής κουζίνας και αυτό το πετυχαίνει με παραδοσιακά πιάτα που έχουν άρτια  υλικά και τεχνική αλλά και ενδιαφέροντες πινελιές. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο πετρόχτιστος φούρνος από όπου και βγαίνουν οι τρομερές του πίτσες.

Χριστουγεννιάτικα δώρα που μένουν αξέχαστα

Για μένα η μυρωδιά του ψωμιού είναι ό,τι καλύτερο για να ξεκινάς την μέρα σου. Ένα ιδανικό δώρο για τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια είναι το X-Mas Bread. Ένα αληθινό χριστουγεννιάτικο ψωμί που μυρίζει Χριστούγεννα και περιέχει Βερίκοκα, Χουρμάδες, Σύκα, Σταφίδες, Γαρύφαλλο, Κανέλα και αλεύρι Βιολογικής Σίκαλης με Φυσικό Προζύμι . Προσφέρεται σε βαμβακερή τσάντα με εορταστική συσκευασία και η ομάδα του Betty’s Bakery αναλαμβάνει να το στείλει σε όποιον φίλο επιθυμείς. Ένα άλλο υπέροχο δώρο είναι το νέο METAXA Angels’ Treasure Single Cask Strength, N°1019. Φτιαγμένο από τον Κωνσταντίνο Ράπτη, 5ο Metaxa Master, φυλάσσεται μέσα σε ένα μόνο βαρέλι και μετουσιώνεται  σε ένα blend μοναδικού χαρακτήρα. Ό,τι πρέπει για δώρο σε όσους λατρεύουν το καλό και ποιοτικό ποτό. Αν πάλι ο εορτάζοντας λατρεύει το ουίσκι τότε η νέα συλλεκτική φιάλη Johnnie Walker Blue Label Rare Side of Scotland είναι αυτό που ψάχνεις. Σχεδιάστηκε από το φημισμένο σκωτσέζικο design studiο υφασμάτων Timorous Beasties και πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η απαράμιλλη ομορφιά και η σπανιότητα των φυσικών τοπίων που συναντά κανείς στις τέσσερις γωνιές της Σκωτίας.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου ουίσκι;

Τέλος σε αφήνουμε με ένα site το οποίο χρησιμοποιώντας ΑΙ τεχνολογία δημιουργεί το γευστικό σου προφίλ και σου προτείνει το καλύτερο ουίσκι για τα γούστα σου. Μπες και βρες αυτό που σου ταιριάζει και αυτό που θα πίνεις όλες τις γιορτές whatsyourwhisky.com