ΠΟΤΟ

To Butler’s Cup σου σερβίρει αριστοκρατικά cocktails

Κάπου στον Κορυδαλλό υπάρχει ένα μαγαζί που όχι μόνο ξεχωρίζει αλλά θέλει να μεταμορφώσει την περιοχή. Μοναδικά του όπλα τα cocktails και η μουσική του.

Ένα μαγαζί, μια γειτονιά, πολλά cocktails. Αυτό το μαγαζί ήρθε για να αλλάξει μια ολόκληρη περιοχή. Ήρθε για να αλλάξει το mentalite και την νοοτροπία της. Και τα κατάφερε. Δύναμή του ο χαρακτήρας του, η μουσική του το κέφι που εκπέμπει. Ναυαρχίδα του τα cocktail του. Πίστεψε με το Butler’s Cup ξεχωρίζει από μίλια στον Κορυδαλλό και αυτό είναι που το κάνει ξεχωριστό.

 

Πήγα πρώτη φορά πριν ένα μήνα. Το έμαθα από έναν φίλο που έτυχε να πιάσει δουλειά εκεί. Από την πρώτη στιγμή είχα περίεργη άποψη για την περιοχή. Όπου περίεργη βάλε αρνητική. Είχα πάει ελάχιστες φορές και τις περισσότερες για φαγητό παρά για ποτό αλλά η αύρα της δεν μου πήγαινε. Μπορεί να ήμουν και άδικος αλλά μάλλον δεν είχε στηθεί ακόμα το μαγαζί που θα με τράβαγε ως εκεί. Αυτό το μαγαζί λέγεται Butler’s Cup και δεσπόζει στην περιοχή εδώ και 14 μήνες.

 

Butler’s cup γιατί σε αυτό το μαγαζί θέλουν τα πάντα να προσφέρονται στον πελάτη με άψογη εξυπηρέτηση, σαν αυτή που ένας οικονόμος θα προσφέρει στους καλεσμένους. Όταν η ουσία αυτής της εξυπηρέτησης μπορεί να συμπεριληφθεί μέσα σε μια κούπα τότε καταλαβαίνεις ότι στο Butler’s Cup δεν παίζουν με την εξυπηρέτησή σου. Αυτά μου είπε ο Χρήστος, ένας από τους ιδιοκτήτες. Αυτά κατάλαβα κι εγώ, από την πρώτη φορά που πήγα.

 

Βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από την πλατεία Ελευθερίας. Είναι λιλιπούτειο και ολίγον τι υπερυψωμένο. Ανεβαίνεις 5 -μετρημένα σου λέω- σκαλάκια και βρίσκεσαι φάτσα κάρτα με την μπάρα. Εγώ εκεί έκατσα, εκεί απόλαυσα το cocktail μου. Έπιασα τον κατάλογο και δεν δυσκολεύτηκα να διαλέξω ανάμεσα στις αρκετές -μερικές από αυτές βραβευμένες- συνταγές. Return of the living dead λεγόταν και το ερωτεύτηκα μόνο που είχε σαν βάση του το Sailor Jerry. Ήρθε μπροστά μου σε ένα tiki ποτήρι, το δοκίμασα και όντως έδενε τέλεια με το ginger, το passion fruit, την κανέλα, την φράουλα και το lime. Το tiki cocktail όπως θα έπρεπε να είναι. Τις επόμενες φορές που το επισκέφτηκα δοκίμασα το butler’s fashion αλλά και το Zombie του που είναι γενναιόδωρο και “χορταστικό”. Μπορείς να διαλέξεις και straight ποτό από την άκρως ενημερωμένη του κάβα. Ίσως και να χαζέψεις λίγο με μερικές ετικέτες.

 

Όταν καθόμουν στην μπάρα του και απολάμβανα το ποτό μου, μου έκαναν εντύπωση δύο πράγματα σε αυτό το μαγαζί. Πρώτον ο κόσμος που από το απόγευμα είχε γεμίσει τα έξω τραπεζάκια και όσο πέρναγε η ώρα ερχόταν προς τα μέσα και δεύτερον η μουσική που ήταν ιδανική και ταυτισμένη με κάθε στιγμή και ώρα. Το πρώτο μπόρεσα εύκολα να το εξηγήσω αφού το Butler’s ξεχωρίζει στην περιοχή. Το δεύτερο εκτός από το ότι άργησα να το αντιληφθώ αφού απλά δεν με ξένισε ούτε λεπτό η μουσική, συνειδητοποίησα κάποια στιγμή ότι με έκανε να κουνιέμαι ασυναίσθητα. Τεράστια επιτυχία. Όλες αυτές οι σκέψεις ενώ με κοίταγε από απέναντι με την αγριοφατσάρα του ο Ντάνι Τρέχο ανάβοντας τσιγάρο.

 

Funky, soul, rock, swing αλλά και πάρτυ που γίνεται πραγματικά χαμός. Να μένεις ενημερωμένος για τα event του Butler’s γιατί μπορεί να χάσεις κάποιο dj set από τον Cayetano ή τον Dj Snatch και αυτό δεν είναι σίγουρα καλό. Αυτό όμως που δεν χάνεται με τίποτα είναι το zombie parade που διοργανώνεται από το μαγαζί. Δεν μπορώ να σου εξηγήσω πολλά απλά δες το βίντεο link https://www.youtube.com/watch?v=VQGBj98i5mE και θα καταλάβεις ότι δεν μιλάμε απλά για πάρτυ αλλά για big project.

 

Το Butler’s Cup είναι ανοιχτό από το πρωί και προσφέρει ποιοτικό καφέ -με δύο χαρμάνια παρακαλώ- αλλά και snacks και club sandwiches για να ξεκινήσεις την μέρα σου. Αυτό όμως που το κάνει να ξεχωρίζει στην περιοχή και όχι μόνο είναι η ποιοτική του μουσική αλλά και τα υπέροχα cocktails του. Το Butler’s Cup έχει το δικαίωμα να λέει ότι θα μπορούσε να είναι σε οποιαδήποτε περιοχή και πάλι να ξεχωρίζει. Πολύ απλά γιατί ισχύει και με το παραπάνω.

Butler’s Cup Δ. Διαμαντίδη 6 Πλατεία Ελευθερίας, Κορυδαλλός facebook | foursquare