Το Low profile είναι πολλά παραπάνω από ένα whisky bar

Ένα παλιό bar, ένας νέος χώρος, ένας ατέλειωτος κατάλογος whisky. Όλα ντυμένα με τις καλύτερες jazz νότες βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας
SHARES

Μερικές φορές είναι εντελώς διαφορετικό το να περιγράφεις ένα bar σαν όλα τα άλλα και εντελώς διαφορετικό το να περιγράφεις ένα bar με χαρακτήρα, με ιστορία. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να προσδιορίσεις έναν χώρο που δεν φτιάχτηκε για επιχειρηματικούς λόγους αλλά είναι προϊόν έμπνευσης. Ο αριθμός αυτών των μαγαζιών είναι μικρός. Είναι ελάχιστα και μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ένα από αυτά είναι το Low profile whisky bar. Ένα bar που μπορεί να το γνωρίζεις από την 20ετή του πορεία στο Κολωνάκι αλλά ήρθε να σου ξανασυστηθεί αυτή την φορά στην ανερχόμενη πιάτσα της στοάς Μπολάνη.

Στην ίδια στοά που πριν από μερικούς μήνες γράψαμε για το barreldier. Στην ίδια στοά που κάθε πρωί τρέχουν ντουζίνες ατόμων για να πιουν τον καφέ τους στο Kaya. Στην ίδια στοά που πίστεψε τόσο πολύ το Seven Jokers πριν αρκετά χρόνια, τώρα ήρθε -για να μείνει- ένα bar που έχει την δικιά του ιστορία. Βασικά δεν ήρθε. Μετακόμισε από το Κολωνάκι όπου κατοικοέδρευε τα τελευταία 20 χρόνια. Το Low Profile είναι ένα bar ξεχωριστό από όλα τα άλλα που έχεις επισκεφθεί.

 

Αυτό το καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή που μπαίνεις μέσα. Κατακόκκινοι τοίχοι που έχουν γεμίσει με φωτογραφίες από τις μεγαλύτερες φιγούρες της jazz μουσικής. Ο Miles Davis, ο Duke Ellington, ο Thelonius Monk ή ακόμα και μεταγενέστεροι όπως ο Tom Waits σε κοιτούν στα μάτια ενώ από την μια ακούγονται τα τραγούδια τους και από την άλλη κοιτάς τον κατάλογο για να επιλέξεις τι θα πιεις. Και δεν είναι ότι δεν ξέρεις τι θα πιεις. Είναι ότι στον κατάλογο του Low κρύβεται μια μικρή εγκυκλοπέδια για το whiksy με πληροφορίες για τα διάφορα είδη και μερικές από τις πιο δυσεύρετες ετικέτες που έχεις συναντήσει.

 

Τα μαγαζιά τα κάνουν οι άνθρωποι. Ούτε η διακόσμηση, ούτε τα προϊόντα. Ξεκάθαρα ένα μαγαζί χαρακτηρίζεται και επιβιώνει χάρη στους ανθρώπους. Στους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την μπάρα -εδώ θα βρεις old school barmen που σε σερβίρουν λες και είσαι ο Rick στο Casablanca, spoiler alert για αυριανό άρθρο- αλλά και οι άνθρωποι που το επιλέγουν για στέκι τους. Σε αυτό το μαγαζί θα δεις ανθρώπους που αγαπούν το whisky και ζουν για να πίνουν ένα απόσταγμα βαθιάς ωρίμανσης σε οβάλ ποτήρι. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι που αν τους πιάσεις την κουβέντα θα καταλάβεις ότι έχουν κατασταλάξει στην ζωή τους σε αυτό που όριζε όχι το μυαλό τους αλλά η καρδιά τους. Κουβέντα όμως που ποτέ δεν πρέπει να την πας προς τα πολιτικά γιατί το απαγορεύει η ταμπέλα στην κορυφή του bar.

 

Αυτό το μαγαζί θυμίζει undergound νεοϋορκέζικο joint. Θα μπορούσε να είναι σε μια κακόφημη περιοχή του μεγάλου μήλου όπου το έχουν για στέκι τους οι αρτιότεροι jazz μαέστροι. Κι όμως, βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα σε μια ανερχόμενη πιάτσα. Είναι το bar που θα σε ταξιδέψει αμέσως σε μέρη και εποχές που ίσως δεν έχεις ζήσει ποτέ. Αυτό το ταξίδι σε γεύσεις και εμπειρίες είναι ανεκτίμητο και μπορεί μέσα από την ατμοσφαιρα και το whisky να στο προσφέρει το Low Profile whisky bar.

Υ.Γ.: Ανοιχτό από τις 4.30 το μεσημέρι και μετά. Προσφέρει και καφέ.

Low Profile Whisky Bar Στοά Μπολάνη (Βουλής 7) τηλ: 2130352114  facebook | foursquare

Share
 

24Media Network

Το 90λεπτο του Δώνη

Ο Δώνης είδε όλο το ντέρμπι από το μπουθ, αλλά σε όλη την διάρκεια του αγώνα,  το έζησε έντονα, στο ημίχρονο έβλεπε την ανατροπή και βγήκε στο γήπεδο ό,τι είπε μέσω μηνυμάτων.

 
POP για τις δύσκολες ώρες

Η Κυψέλη είναι υπερβολικά κουλ

Περιπλανηθήκαμε στα άδυτα της πιο εδώ και τώρα γειτονιάς της Αθήνας.

Social Man
PROMO