ΠΟΤΟ

Το Recipe Bar άνοιξε και έχει τη συνταγή της διασκέδασης

Τα Βόρεια Προάστια απέκτησαν ένα νέο μπαρ. Το θέμα είναι ότι αυτό το μέρος ξέρει τον τρόπο να σε κάνει να περάσεις καλά.

Μπαίνοντας σε ένα bar θέλεις να ξέρεις τρία πράγματα. Αν θα ακούσεις καλή μουσική, αν θα πιεις καλά ποτά κι αν θα είσαι με ωραίες γυναίκες τριγύρω. Στο Recipe που άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες στην Κηφισιά ισχύουν και τα τρία. Ο owner Νίκος Μορφέσης βρίσκεται πίσω από τα decks, ο εμπειρότατος Νίκος Γαρτζολάκης μαζί με τον Παναγιώτη Νάκο πίσω από την μπάρα και οι ωραίες γυναίκες είναι θέμα βραδιάς (μην λέμε και μπούρδες).

Η συνταγή που λέγαμε

Το όνομα Recipe παραπέμπει σε συνταγή. Και όσο κλισέ κι αν είναι να πεις ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν την μυστική συνταγή για κάτι, σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι αξίζει να εμπιστευτείς τους ειδικούς. Γιατί όμως μπορεί να θεωρείται ειδικός ο Μορφέσης για να ανοίξει ένα bar μαζί με τους συνεταίρους του;

 

Είναι βλέπεις τέσσερις οι θέσεις από τις οποίες μπορεί κάποιος να εποπτεύσει ένα bar. Από εκείνη του ιδιοκτήτη, από εκείνη του bartender, από εκείνη του Dj και από εκείνη του πελάτη. Ο Νίκος Μορφέσης, που άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες το Recipe Bar στην καρδιά της Κηφισιάς έχει περάσει από όλες αυτές τις θέσεις πέρα από εκείνη του bartender. Εκτός κι αν το να γεμίζεις 30 σφηνοπότηρα στις 6 το πρωί (όπως τον έχω δει πολλάκις να κάνει) θεωρείται bartending.

Άρα έχει την πείρα και την ικανότητα να στήσει έναν χώρο ιδανικό για τον πελάτη. Έναν χώρο στον οποίο να μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου, ακούγοντας την μουσική που θες και χαλαρώνοντας στα ίδια τετραγωνικά που ένα βράδυ μπορεί και να χορεύεις. Και τον έστησε αυτόν τον χώρο. Για καφέ το πρωί και το απόγευμα. Για να τσιμπήσεις κάτι με ένα κρασί το μεσημέρι. Για να πιεις το ποτό σου το βράδυ.

 

Στο Recipe είσαι καλυμμένος στο θέμα ποτού

Ανέφερα και νωρίτερα ότι από άποψης μουσική και ποτών είσαι οκ. Και θα εξηγηθώ. Γαρτζολάκης και Νάκος που έχουν επιμεληθεί τον κατάλογο των κοκτέιλ μαζί με τα άλλα παιδιά στο bar, είναι γνωστοί για τους πειραματισμούς τους. Αυτό όμως για το οποίο είναι πιο γνωστοί είναι για την ικανότητά τους να σου παραδίδουν ένα ιδανικό κοκτέιλ. Είτε αυτό αφορά μια κλασική επιλογή είτε αφορά κάποια από τις δημιουργίες του καταλόγου.

 

Δοκιμάσαμε διάφορα. Το Chic and Spicy να το προσφέρεις σε μια κοπέλα που θα είναι μαζί σου. Ο συνδυασμός του μελιού με το ginger, το ρούμι και τα bitters του grapefruit δημιουργούν έναν πολύ ανοιξιάτικο συνδυασμό. Το Mexican Nectar είναι άλλη μια καλή επιλογή για εκείνη αν της αρέσει η τεκίλα. Για εσένα θα προτείναμε ένα Captain Sage ή ένα Aromatic Barrel. Σε λίγες μέρες θα αλλάξει ξανά ο κατάλογος με πιο καλοκαιρινές προτάσεις οπότε θα έχεις και άλλα να τεστάρεις.

Όπως και να ‘χει εμπιστεύσου τους ανθρώπους πίσω από το bar. Σε ένα μαγαζί που ξέρεις ότι αγαπούν τα κοκτέιλ πρέπει πάντα να νιώθεις άνετος να πεις απλά ένα ποτό καιμία γεύση που θες να έχει ένα κοκτέιλ και να αφήσεις τον bartender να δημιουργήσει.

Η μουσική θα σου φτιάξει το βράδυ

Ο Μορφέσης που θα βρεις συνήθως πίσω από τα decks είναι λίγο πολύ γνωστός για τις επιλογές του. Τόσο από τη θητεία του στον Best Radio όσο και από τα δεκάδες bar της πόλης που μπορεί να τον έχει πετύχει και εσύ.

 

Εντάξει, έχει τις εμμονές του κι αυτός σαν όλους τους άλλους. Αλλά ξέρεις ότι φεύγοντας από το Recipe θα έχεις γυρίσει τρεις τέσσερις φορές στην παρέα σου να σχολιάσεις ένα τραγούδι που δεν ξέρεις και θες να ψάξεις στο Shazam, ένα τραγούδι που κάτι σου θυμίζει γιατί ο Νίκος παίζει αρκετά παλιά αλλά αγαπημένα της γενιάς μας ροκ κομμάτια, αλλά και κομμάτια house ή funk που θα αποτελέσουν απλά τον λόγο να ξαναπάς στο Recipe.

* Το tip του ONEMAN

Αυτό που θα σου πούμε εμείς είναι το ιδανικό location για να κάτσεις με την παρέα σου. Στην δεξιά άκρη της μπάρας και μπροστά από τον Μορφέση υπάρχουν τρία πολύχρωμα σκαμπό με αλυσίδες και πετάλια. Πιάσε για εσένα το ακριανό στη μεριά του παραθύρου. Μιας και είναι καινούριο το μαγαζί, όλες οι γυναίκες που έρχονται είναι φίλες του Νίκου και θα περνάνε μία – μία μπροστά από τον θρόνο σου για να τον χαιρετήσουν.

 

Διεύθυνση: Κασσαβέτη 12, Κηφισιά, τηλ.: 2106230600

Ακολούθησέ μας στο Foursquare για να διαβάζεις tips για τα μαγαζιά που επισκεπτόμαστε.